Rallisprint SM-sarjan kausi 2022 käynnistyy tulevana lauantaina Oulussa

Rallisprint SM-sarjan kausi 2022 polkaistaan käyntiin tulevana lauantaina 19.2. Oulun Sanginjoella ajettavalla MSP SM Rallisprint Oulu -kilpailulla. Tulevalla kaudella ajetaan kuusi osakilpailua, joista kaksi ensimmäistä lumella, kesäkaudella kaksi seuraavaa asfalttipinnalla ja kaksi viimeistä syksyisellä soralla.

Sarjassa kilpaillaan jälleen kaksivetoisten sekä nelivetoisten Suomen mestaruuksista. Tämän lisäksi molempien luokkien juniorikuljettajat ajavat Rallisprintin Suomen Juniorimestaruudesta. SM-sarjan ohessa ajetaan tuttuun tapaan myös Nuorten, Naisten ja Senioreiden Suomi Cup-mestaruuksista.

Viime vuonna juniorimestaruuden voittanut ja kaksivetoisten kokonaiskilpailussa neljänneksi sijoittunut Kristian Nieminen on jälleen mukana. Tänä vuonna Ford Fiesta Rally4-autoa kuskaavan Niemisen tavoite on selkeä.

– Mitään muita tavoitteita ei ole asetettu kuin kaksivetoisten Suomen mestaruus. Viime vuonna muutamasta huonommasta kisasta kun jäi vähän hampaankoloon. Siellä on muutama entuudestaan tuttu rata kalenterissa, joka on tietenkin aina helpottava tekijä koko kautta ajatellen, Nieminen aloittaa.

Sanginjoen 3,5-kilometriselle radalle Toivakan Autourheilukerhoa edustava Nieminen lähtee odottavin tunnelmin.

– Oulun kisaan lähdetään oikein hyvillä fiiliksillä, rata näyttää todella mieluisalta ja kohtalaisen hienoa keliäkin lupaa kisapäivälle, niin mikäs siinä päästellessä! Siellä on tälläkin kertaa sen verran kovia kavereita vastassa, että nappisuoritusta kysytään mikäli voittaa mielii, mutta ilman muuta sitä tavoitellaan ja itse en näe mitään syytä mikseikö siinä voisi onnistua, Nieminen päättää.

Kaksivetoisissa lähtöluettelo on laadukas, kovimmiksi nimiksi Niemisen lisäksi voitaneen nostaa mm. viime vuoden hopeamitalisti Marko Heikkilä ja kestomenestyjä Mika Lemmetti. Ralli SM-sarjaakin kiertävä Nieminen saa vastaansa myös SM4-luokasta tutut kilpakumppanit Toni Herrasen ja Henri Hokkalan.

Hallia ennakkosuosikki nelivedoissa

Viime hetkillä Oulun kisaan ilmoittautunut Tuukka Hallia lähtee kisaan ennakkosuosikin viitta harteillaan. Viime vuonna kaksi SM-osakilpailua ajanut ja molemmissa kilpailun nopeimmat ajat tehnyt Hallia ennakoi tiukkaa taistelua voitosta.

– Tiukka kisa on tulossa, monella kilpakumppanilla on Sanginjoen huippunopeasta radasta entuudestaan kokemusta ja se on aina etu. Saa vanhalla Mitsun ratsulla antaa kaikkensa, että ehtii palkintopallille, Hallia kertoo.

Kauden tavoitteeksi Hallia on asettanut mestaruuden, joskin pientä mutkaa saattaa olla matkassa.

– Koko kautta ei ehkä päästä ajamaan tai riippuu miten tuolta armeijasta päästävät rallittelemaan. Jos laskevat lomille niin ilman muuta mestaruutta metsästetään, Hallia naureskelee.

Hallian kovimmat haastajat ennakkoon ovat vuoden 2019 rallisprintin juniorimestari Juuso Metsälä ja Juha Mäkelä sekä viime vuoden SM-hopealle- ja pronssille ajaneet Samuli Pokela ja Niko Riikonen.

Oulun Urheiluautoilijoiden järjestämän MSP SM Rallisprintin ensimmäinen kierros starttaa lauantaina klo 11:00.

Rallisprint SM 2022 kalenteri

19.2. MSP SM Rallisprint Oulu 2022 (Oulun Urheiluautoilijat ry)
6.3. Laukaa SM Sprint, Laukaa (Laukaan Moottorimiehet ry)
21.5. SM Sprint, Virtasalmi (Mikkelin Urheiluautoilijat ry)
9.7. Happy Beach SM Asfalttisprint, Vaala (Rokuan Raketit ry)
21.8. SM Rallisprint Raahe 2022 (Raahen Urheiluautoilijat ry)
24.9. Leppävirta SM Rallisprint (Leppävirta Racing Team ry)

KILPAILUUN ILMOITTAUTUNEET
KILPAILUN INFO

Kuva: Taneli Niinimäki / AKK

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close