Autourheilun aloittamisesta helpompaa kuin koskaan – Flying Finn DigiRigi -hankkeella ajosimulaattoreita jäsenseuroille

Autourheilun lajiliitto AKK-Motorsport ry on lanseerannut uuden Flying Finn DigiRigi -hankkeen, jonka kautta AKK:n jäsenseurat voivat yhdessä paikallisten yhteistyökumppaneiden kanssa hankkia ajosimulaattoreita kustannustehokkaasti. Hankkeen ja laitetoimitusten yhteistyökumppanina toimii suomalainen pelaamisen oheislaitteiden valmistaja Overpower Oy.

Digitaalinen autourheilu on erinomainen työkalu muun autourheilun tueksi. Laji on e-urheilun kasvun myötä moderni, helposti lähestyttävä ja kustannustehokas, joten hankkeella on potentiaalia kasvattaa autourheilijoiden ja uusien harrastajien määrää seuroissa merkittävästi.

Flying Finn DigiRigi -hanke on ensimmäinen laatuaan maailmassa ja aidosti kotimainen, sillä maailmanluokan rigit valmistetaan ja kootaan Rovaniemellä sekä rattipohjina käytetään tamperelaisen Simucuben premium-laitteistoa.

Hanke on iso valtakunnallinen askel digitaalisen autourheilun laajenemisessa koko Suomeen ja nimenomaan ruohonjuuritasolle paikallisiin autourheiluseuroihin.

– E-urheilu on ollut kovassa nousukiidossa jo vuosia – myös autourheilussa. Nyt lajiliittona haluamme olla mukana tukemassa uutta suurta vallankumousta, jossa paikallisten seurojen toiminta ja autourheilun harrastaminen helpottuvat merkittävästi. Ajosimulaattori on kestävän kehityksen mukainen, kustannustehokas ja helppo tapa aloittaa autourheilu – kenties myös ura kohti maailman kovimpia sarjoja niin e-urheilussa kuin sen ulkopuolella, toteaa AKK-Motorsport ry:n digitaalisen autourheilun lajipäällikkö Henri Karjalainen.

– Samalla paikalliset seurat ja yritykset voivat panostaa tärkeään nuorisotyöhön ja tuoda uuden mielenkiintoisen harrastusmallin kaikkien saataville. Uskomme, että hankkeen myötä saamme paljon uusia jäseniä ja harrastajia autourheiluseuroihin ympäri Suomea, Karjalainen jatkaa.

Overpowerin toimitusjohtaja ja yksi maailman menestyneimmistä ajosimulaattorikuljettajista, Olli Pahkala, näkee DigiRigi-hankkeella merkittävää potentiaalia osana suomalaista autourheilun menestystarinaa.

– Autourheilun tulevaisuus on täällä ja nyt on aika metsästää maailmanmestareita myös digitaalisilta areenoilta, Pahkala lataa.

– Suomi on digitaalisen autourheilun ykkösmaita, täältä löytyy maailman parasta osaamista alalta. Flying Finn DigiRigi -hankkeessa toimitamme Rovaniemellä valmistettuja, MM-kilpatason suorituskykyvaatimukset täyttäviä ajosimulaattoreita avaimet käteen -ratkaisuina ympäri Suomea, Pahkala jatkaa.

Lisätietoja:

Henri Karjalainen
lajipäällikkö, AKK-Motorsport ry
050 546 0500
henri.karjalainen@autourheilu.fi

Olli Pahkala
toimitusjohtaja, Overpower
044 335 2553
olli@overpower.gg

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close