Rallisprint SM-sarjan avauspisteet jaettiin Oulussa – Hokkala ja Hallia vauhdikkaimmat

Rallisprint SM-sarjan avauspisteet kaudella 2022 jaettiin lauantaina 19.2. Oulun Sanginjoen lumisissa maisemissa. Kilpailun nopeimman suorituksen teki Tuukka Hallia, joka otti samalla nelivetojen voiton. Kaksivedoissa Henri Hokkala nousi toisen kierroksen huimalla ajolla voittoon.

Ralli SM-sarjan SM4-luokan edellisen osakilpailun Riihimäellä voittanut Henri Hokkala jatkoi loistavia otteitaan ja otti uransa toisessa rallisprint-kilpailussa suvereenin voiton ajalla 1.43,89.

Ensimmäisellä kierroksella Hokkala ajoi taululle kaksivetoisten toiseksi nopeimman suorituksen Mika Lemmetin jälkeen. Kolmanneksi kiri Ville Reuter ja koko kolmikko oli vain reilun puolen sekunnin sisällä toisistaan.

– Ensimmäisellä kierroksella en oikein hahmottanut millä logiikalla lähtövalot toimii ja jäin siinä, kun stumppasin auton viivalle, Hokkala valotti ensimmäisen kierroksen lähtötapahtumia.

Toisella kierroksella Hokkala onnistui lähdössä ja nousi kärkeen parantaen ensimmäisen kierroksen aikaansa reilulla neljällä sekunnilla.

– Toinen veto onnistui tosi hyvin ja pito oli järkyttävän hyvä. Kilpakumppanit antoivat hyvän vastuksen tänään ja tiukkaa oli varsinkin ensimmäisellä kierroksella, Hokkala kertasi kilpailun tauottua.

Ensimmäisen kierroksen jälkeen ykkösenä ollut Lemmetti tipahti sijan verran alaspäin jääden Hokkalan ykkösajasta vajaat kaksi sekuntia. Reuter piti kolmannen sijansa ja oli maalissa 2,5 sekuntia Hokkalaa perässä.

Pisteissä Kristian Nieminen otti johtopaikan 1,5-kertaisten pisteiden turvin 12 pisteellä. Hokkala on toisena pisteen perässä ja kolmossijan jakavat luokkavoittoihin ajaneet Reuter, Marko Heikkilä ja Kasperi Heikkinen 11 pisteellä.

Hallia kesti ennakkosuosikin paineet nelivedoissa

Tuukka Hallia ajoi Oulun Sanginjoen radalle päivän nopeimman suorituksen ja otti samalla nelivetojen yleiskilpailun voiton. Ennakkosuosikkina kisaan lähtenyt Hallia oli vielä ensimmäisen kierroksen jälkeen toisena Juho Mäki-Tammelan jälkeen, joka pysäytti kellot 1,5 sekuntia nopeammin kuin Hallia.

– Ensimmäisen lenkin jälkeen meinasi vähän jännittää kuinka käy. Uudet jarrut edessä ilman testiä ei ollut ehkä se kaikista viisain idea. Ei ollut yhtään tuntumaa niihin ja renkaatkin olivat aivan kypsät, Hallia kertoi.

Toisella kierroksella Hallia äityi kuitenkin loistovauhtiin ja otti lopulta voiton ajalla 1.35,59.

– Saatiin lainattua parilta kanssakilpailijalta parempaa pyörää alle toiselle vedolle ja sitten ei ollutkaan enää muuta mielessä kuin voitto. Hurjat kiitokset asianomaisille renkaiden lainaamisesta, hienoa nähdä että rallipiirit toimii, Hallia kiitteli.

Toiseksi ajoi lopulta Mäki-Tammela, joka ei saanut parannettua aikaansa toiselle kierrokselle sekunnin kymmenyksiä enempää. Eroa kaksikon välillä oli maalissa reilut 2,5 sekuntia. Palkintopallin täydensi Niko Riikonen, joka jäi Hallian pohjista vajaan neljä sekuntia.

Pisteissä Hallia otti komennon 11 pisteellä. Paluun SM-sarjaan tehnyt vuoden 2019 juniorimestari Juuso Metsälä on toisena 11 pisteellä ajettuaan luokkavoittoon. Mäki-Tammela on kolmantena yhdeksällä pisteellä.

Suomi Cupin puolella luokkavoittoihin ajoivat Meiju Viitanen naisissa, Jarno Pentinpuro nuorissa ja Juha Karilainen senioreissa.

Rallisprint SM-sarja jatkuu jo kahden viikon päästä, kun sunnuntaina 6.3. on vuorossa legendaarisella Ruuhimäen erikoiskokeella ajettava Laukaa SM Sprint.

TULOKSET: 2WD YLEISKILPAILU TOP 3

1. Henri Hokkala 1.35,59
2. Mika Lemmetti +1,93
3. Ville Reuter +2,33

TULOKSET: 4WD YLEISKILPAILU TOP 3

1. Tuukka Hallia 1.35,59
2. Juho Mäki-Tammela +2,79
3. Niko Riikonen +3,86

KAIKKI TULOKSET >>

ALUSTAVA PISTETILANNE: 2WD TOP 3 1/6 OSAKILPAILUA

1. Kristian Nieminen 12p
2. Henri Hokkala 11p
3. Ville Reuter 11p
3. Marko Heikkilä 11p
3. Kasperi Heikkinen 11p

ALUSTAVA PISTETILANNE: 4WD TOP 3 1/6 OSAKILPAILUA

1. Tuukka Hallia 11p
2. Juuso Metsälä 11p
3. Juho Mäki-Tammela 9p

KAIKKI SM- JA CUP-PISTEET TULEVAT TÄNNE >>

KUVAGALLERIA >>

Kuva: Taneli Niinimäki / AKK

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close