Jari-Matti Tiilikka rallisprintin kaksivetoisten Suomen mestariksi

Seinäjokelainen, Etelä-Pohjanmaan Urheiluautoilijoiden Jari-Matti Tiilikka on rallisprintin kaksivetoisten Suomen mestari vuonna 2018. Etuvetoisella Honda Civicilla kilpaileva Tiilikka varmisti mestaruutensa voittamalla luokkansa Laihialla lauantaina ajetussa kauden viimeissä osakilpailussa.

Nelivetoisten Suomen mestaruuden voitti jo edellisessä Leppävirran osakilpailussa keuruulainen Tomi Tukiainen.

Laihian Aronkylässä SM-pisteistä kilpailtiin vauhdikkaalla ja vaativalla, reilut neljä kilometriä pitkällä sorapintaisella radalla. Jari-Matti Tiilikka kiersi radan aikaan 2.12,93 ja voitti luokkansa (luokka 5).

Mestaruustaistelu meni tiukaksi, sillä kaksivetoisten hallitseva Suomen mestari, laihialainen Mika Lemmetti voitti oman luokkansa takavetoisella Ford Escort Cosworthilla (luokka 6). Tiilikka ja Lemmetti keräsivät kumpikin kauden kuudesta kilpailusta 60,5 pistettä. Rallisprintin SM-sarjassa ajetaan pisteistä luokittain, kuuden osakilpailun tuloksista lasketaan viisi parasta pisteisiin. Tiilikan ja Lemmetin mestaruustaistelu ratkesi sääntökohtaan kaksi, jonka mukaan tasapisteisiin päätyneiden kilpailijoiden paremmuuden ratkaisee luokan osallistujamäärä. Tiilikan luokassa osallistujia on ollut enemmän kuin Lemmetin luokassa, siksi mestaruus menee Seinäjoelle.

– Tunnelmat ovat mahtavat. Kilpailu meni suunnitelmien mukaan. Avauskierroksella oli liukasta, toisella kierroksella ajettiin luokkavoittoon riittänyt aika, sanoo tyytyväinen Suomen mestari.

– Koko kausi meni enemmän kuin hyvin. Heti avauskisan jälkeen olin pistejohdossa ja pysyin johdossa kauden loppuun saakka.

Tiilikan mestaruuden ”salaisuuksia” on ollut varma ja nopea ajo sekä teknisesti hyvin toiminut kalusto.

– Olen testannut kauden aikana säännöllisesti, testaaminen on tuonut ajovarmuutta. Myös auto on toiminut erinomaisesti koko kauden ajan.

Tiilikan ensi kauden suunnitelmat ovat avoinna.

– Toisaalta tekisi mieli taas panostaa enemmän ralliin, mutta saa nyt nähdä. Mitään päätöksiä ensi kaudesta ei ole vielä tehty.

Pilke silmäkulmassa Tiilikka suunnitteli lähtevänsä lauantai-iltana Seinäjoen torille juhlimaan mestaruutta. Luvassa on myös puvun hankinta tammikuun alussa olevaa AKK:n palkintogaalaa varten.

Mestaruustaistelussa kesken kautta kilpuria vaihtanut Lemmetti joutui tyytymään hopeaan. Lemmetti oli kaksivetoisten nopein, hän kiersi radan aikaan 2.11,64.

Kaksivetoisten SM-pronssia saavutti härmäläinen Petri Jussila. Toyota MR2 -autolla kilpaileva Jussila voitti luokkansa (luokka 3).

Nelivetoisissa ajettiin tiukasti hopeamitalista. Lopulta hallitseva Suomen mestari, urallaan seitsemän kertaa mestaruuden voittanut Tomi Hallia voitti yleiskilpailun ja luokkansa (luokka 7) Laihialla. Hallian voittoisa kierrosaika oli 2.02,46. Voiton myötä Hallia nousi hopeamitalille.

SM-pronssia saavutti varkautelainen, ennen Laihian kilpailua pisteissä toisena ollut Janne Eronen.

Eronen ajoi yleiskilpailun ja luokan 7 toiseksi Laihialla. Hän jäi Halliasta 3,60 sekuntia.

Junioreiden mestaruuden voitti varkautelainen, BMW M3:lla kilpaileva Ville Hanhisuanto. Hän saavutti kauden kilpailuista 62 pistettä. Samaan pistemäärään ylsi myös anjalankoskelainen Mirko Kykkänen. Junioreiden mestaruus ratkesi korkeimmalla yksittäisellä pistemäärällä Hansisuannon hyväksi.

Junioreiden pronssimitalin saavutti tervakoskelainen Joona Uotila, hän keräsi 61 pistettä.

Laihialla junioreiden nopein oli salolainen Erkka Korpiaho, toinen vihtiläinen Niko Riikonen ja kolmas laihialainen Henri Niemi.

Laihialla naisten Suomi-Cupin voitti hämeenkyröläinen Marjo-Riitta Mansikkamäki. Etelä-Pohjanmaan Urheiluautoilijoiden Sanna-Kaisa Tiilikka oli toinen ja raahelainen Meiju Viitanen kolmas.

Suomi-Cupissa naisten mestaruuden voitti Meiju Viitanen, hän keräsi 46 pistettä. Hopeaa saavutti leppävirtalainen Liisa Sutinen 41 pisteellä ja pronssia mäntyharjulainen Ina Kämppi 33 pisteellä.

Nuorissa laihialainen Walle Pajuoja oli Laihialla nopein, toiseksi ajoi laihialainen Eetu Latvala ja kolmanneksi kankaanpääläinen Severi Palomäki. Nuorten Suomi-Cupin voitti kajaanilainen Oskari Heikkinen 63 pisteellä. Pajuoja saavutti hopeaa 54 pistellä, pronssille ajoi oululainen Patrik Goman 45 pisteellä.

Laihialainen Jere Pensas oli V1600-luokan nopein, toiseksi ajoi pohjankyröläinen Mika Korvola ja kolmanneksi laihialainen Riku Ristilä. V1600-luokan Suomi-Cupin voitti Jere Pensas 66 pisteellä, suonenjokelainen Jyri Räsänen ajoi hopealle 45 pisteellä ja pronssia parkanolainen Marko Pessi 37 pisteellä.

Laihialla senioreiden Suomi-Cupissa nopein oli leppävirtalainen Timo Malava. Ylä-Kemijoen UA:n Teuvo Niskala ajoi hopealle ja mäntyharjulainen Veini Kämppi pronssille. Suomi-Cupin seniorimestaruuden voitti Veini Kämppi 60 pisteellä, nokialainen Tarmo Ollila oli toinen 56 pisteellä ja Timo Malava oli kolmas 56 pisteellä.

Täydelliset kilpailutulokset osoitteessa: www.oopsware.org

Rallisprintin SM-sarjan kaksivetoisten loppupisteet kaudella 2018:

Rallisprintin SM-sarjan nelivetoisten loppupisteet kaudella 2018:

Rallisprintin SM-sarjan junioreiden loppupisteet kaudella 2018:

Kuva: Seinäjokelainen Jari-Matti Tiilikka ajoi rallisprintin kauden viimeisessä SM-osakilpailussa Laihialla luokkavoittoon ja kaksivetoisten Suomen mestariksi. Kuva: Taneli Niinimäki/AKK.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close