Walle Pajuoja ajoi hopeaa rallisprintin nuorten luokassa

Laihialainen 17-vuotias Walle Pajuoja lähti kauden päätöskilpailuun, Rinta-Joupin Autoliike SM-Rallisprintiin nuorten luokan kakkospaikalta. Pajuojan suunnitelma luokkavoitosta ja hopeamitalin varmistamisesta piti, vaikka ensimmäisellä kierroksella autossa ilmenikin odottamattomia ongelmia.

– Autohan saatiin parsittua kasaan juuri ennen kilpailua, ja ehdin kokeilla sitä vain muutaman sata metriä. Ensimmäisellä kierroksella sitten huomasin, että käsijarru laahaa päällä, ja se aiheutti vähän ohjelmaa. Vetäisin liian kovaa ekalle nypylle ja tuli vähän hässäkkää ohjaamoon, Pajuoja kertaa hymyillen ensimmäistä kierrosta.

Rallisprintissä ajetaan kaksi kierrosta, joista parempi aikaa jää voimaan. Pajuoja johti vaikeuksista huolimatta ensimmäisen kierroksen jälkeen yli neljällä sekunnilla.

– Reitti on mahtava. Se on nopea ja hyvässä kunnossa, ja vaikka eroa nyt onkin, aikaa pitää parantaa jos meinaan voittaa.

Pajuoja onnistui yrityksessä, lohkaisi ajastaan pois kaksi sekuntia ja otti voiton puolentoista sekunnin erolla kovan kirin tehneeseen seurakaveriin Eetu Latvalaan.

– Eetu (Latvala) tuli kovaa, mutta onnistuin pitämään hänet takana. Otettiin toiselle kierrokselle käsijarru kokonaan pois käytöstä, se vaikeutti lähtemistä mutta eipähän ollut vauhtia hillitsemässä. Vähän olisi ehkä vielä voinut kovempaa mennä, mutta olen tosi tyytyväinen, että auto ylipäätään saatiin valmiiksi ja toimi noin hyvin.

SM-kausi käsittää kuusi osakilpailu, kaksi ensimmäistä ajetaan talvella, seuraavat kaksi kesällä asfaltilla ja kausi huipentuu rallisprintin perinteisimpään elementtiin, eli sorakisoihin. Pajuojan kausi meni kokonaisuudessaan hyvin, jokaisesta kilpail paras vauhti säästettiin loppuun, Pajuojan kausi päättyi kahteen osakilpailuvoittoon.

– Nyt on todella hieno fiilis, kausi on ohi ja hopeamitali taskussa. Kisavuosi lähti hyvin käyntiin, talvi ja kesän asfaltit sujuivat mallikkaasti. Oli luottavainen olo kun lähdettiin Leppävirralle ensimmäiseen sorakisaan, ja sen voitto antoi itseluottamusta kotikisaa ajatellen.

Epäusko tosin valtasi mieltä ennen päätöskisaa, kun nojailin autonraatoon Heinolan rallissa sattuneen kaadon jälkeen. Paljon oli töitä että auto oli Laihialla kunnossa, kaverit tekivät kovan työn.

Haluan vielä kerran välittää suuret kiitokset kaikille jotka olette olleet mukana tässä, ilman teitä tämä mitali ei olisi ollut mahdollinen. Paappa ja koko lähipiiri, hienosti olette jaksaneet auttaa, kiitos, Pajuoja paketoi kauden.

Rinta-Joupin Autoliike SM-Rallisprint nuorten luokan tulokset:

1) Walle Pajuoja 2.28,11
2) Eetu Latvala -1,66
3) Severi Palomäki -5,19

Teksti: Toni Lönnroos
Kuva: Pekka Mäkinen/Rallikuvat.net

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close