Kenestä rallisprintin kaksivetoisten Suomen mestari?

Rallisprintin SM-sarja huipentuu lauantaina 13.10. Laihialla ajettavaan Rinta-Joupin Autoliike SM-rallisprintiin. SM-sarjan viimeinen osakilpailu ajetaan Laihialla täysin uudella, nopealla ja haastavalla reitillä.

Laihian kilpailuun kaksivetoisten SM-pistejohdossa lähtee seinäjokelainen Jari-Matti Tiilikka. Etuvetoisella Honda Civic Type R -autolla kilpailevalla Tiilikalla on kasassa 57,5 pistettä.

Toisena SM-pisteissä on hallitseva kaksivetoisten Suomen mestari, laihialainen Mika Lemmetti. Kesken kautta Toyota Starletin Ford Escort Cosworthiin vaihtaneella Lemmetillä on SM-pisteitä ennen kauden viimeistä kilpailua 54,5.

SM-pisteissä kolmantena on mynämäkeläinen, Toyota Starletilla kilpaileva Marko Heikkilä. Hänellä on 49,5 SM-pistettä.

Heikkilästä kahden pisteen päässä mitalitaistelussa vaanii parkanolainen Pasi Jalonen.

Laihialla nähdään, kuka on rallisprintin kaksivetoisten Suomen mestari. Luvassa on taatusti vauhdikas ja jännittävä taistelu mestaruudesta.

Rinta-Joupin Autoliike SM-Rallisprintissä lauantaina on vielä kaksi rallisprintin SuomiCup mestaruutta jaossa. Jere Pensas (V1600) ja Oskari Heikkinen (nuoret) varmistivat mestaruudet jo edellisessä osakilpailussa.

Naisissa mestaruuteen on vielä mahdollisuudet kaksikolla Liisa Sutinen ja Meiju Viitanen, lisäksi Riina Kykkäsellä, Sirpa Korvella ja Iina Kämpillä on mahdollisuus nousta sarjassa toiseksi. Eli tästä viisikosta löytyy lauantaina sarjan kärkikolmikko.

Senioreiden sarjajohdossa on Timo Malava, mutta hän ei voi lisätä pistesaldoaan Laihian osakilpailussa. Parhaat mahdollisuudet senioreiden mestaruuteen on siis Veini Kämpillä ja Tarmo Ollilalla. Jos jompikumpi heistä lauantaina voittaa luokkansa, tarkoittaa se myös mestaruutta. Myös toinen sija luokassa riittää molemmilla mestaruuteen, jos joku muu kuin Kämppi tai Ollilla voittaa senioreiden kaksivetoluokan.

Kauden viimeiseen rallisprintin SM-osakilpailuun on ilmoittautunut 94 kilpailijaa.

Nelivetoisten pistetilanne viiden osakilpailun jälkeen:

Kaksivetoisten pistetilanne viiden osakilpailun jälkeen:

Kisainfo Rinta-Joupin Autoliike SM-rallisprint:

Kilpailutoimisto ja varikko: Laihian Koulukeskus, Länsitie 64, 66400 Laihia.

Kilpailun ajankohta: Lauantai 13.10. 2018 kello 11 alkaen.

Pääsyliput: 10 euroa, alle 12 vuotiaat ilmaiseksi.

Kuva: Seinäjokelainen Jari-Matti Tiilikka lähtee kaksivetoisten mestaruustaisteluun pistejohdossa. Kuva: Pertti Kangasniemi/AKK.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close