Mestari Pensas mielii ykköstä rallisprintin finaalikisasta

Rallisprintin SM-sarjan Suomi Cupin V1600 -luokan mestaruuden edellisessä osakilpailussa Leppävirralla varmistanut Jere Pensas ei löysäile kauden finaalikisassa tulevana lauantaina. Luokkavoitot kaikista viidestä kauden edellisestä osakilpailusta päästellyt Pensas tähtää voittoon rallisprintin SM-sarjan kauden päätöskilpailussa Laihialla.

Rinta-Joupin Autoliike SM-rallisprint -nimellä kulkeva kauden finaali on laihialaiselle Pensaalle kotikilpailu. Pensas ei kuitenkaan usko kisan tuovan mitään ylimääräisiä paineita.

– Haluan tietenkin olla mukana myös tässä kotipitäjän kilpailussa. Sarjaahan tässä on lähdetty ajamaan. Samalla tavalla lähden matkaan kuin kaikkiin muihinkin rallisprintteihin tätä ennen. Voitosta tietenkin ajan ja se tietää, että täysillä on vedettävä molemmat kierrokset, Pensas heittää.

– Olen ennenkin ajanut Laihian rallisprinteissä, mutta silloin mentiin eri teillä. Nyt lauantaina ajettavaa reittiä ei ole käytetty sprinteissä koskaan aiemmin. Se tarkoittaa, että kaikki kilpailijat ovat kisaan lähtiessä samalla viivalla. Tutustuminen reittiin pitää tehdä lauantaina yhtä huolella kuin muissakin kilpailuissa.

Edellisessä kilpailussaan, rallin SM-sarjan päätöksessä, autonsa kaatanut ja V1600 -luokasta pronssia kauden päätteeksi kuittaava Pensas ei ole huolissaan Renault Meganen ulkonäöstä.

– Autoa ei nyt kiireisen aikataulun vuoksi laitettu mihinkään näyttelykuntoon, mutta pahimmat rypyt on silitelty ja takalasi soviteltu paikalleen. Viimeistelyn aika on sitten Laihian kisan jälkeen, Pensas tarkentaa.

Rinta-Joupin Autoliike SM-rallisprint käynnistyy Laihian Aronkylän sorateillä nyt lauantaina 13. lokakuuta klo 11:00. Vaativa, useita erilaisia osuuksia käsittävä reitti on pituudeltaan 4000 metriä. SM-rallisprintin kilpailukeskus sijaitsee koulukeskuksen alueella Laihian keskustassa Länsitiellä.

Teksti: JiiVee Korpela
Kuva: Eero Auvinen)

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close