Hokkala kruunasi kautensa kolmanteen Suomen mestaruuteen – Hallia nelivetojen mestari

Rallisprint SM-sarjan kauden viimeinen osakilpailu ajettiin lauantaina 24.9. Leppävirran Puponmäellä. Kisassa ratkaistiin loputkin kauden 2022 Suomen mestarit ja mitalistit. 

Henri Hokkala (AL/AKU-Jkl) varmisti Leppävirralla jo kauden kolmannen Suomen mestaruuden. Kauden edellisessä osakilpailussa varmistunut Rallisprintin Junioreiden Suomen mestaruus sekä rallin puolella jo ennen kauden päätösosakilpailua varmistunut SM4-luokan Suomen mestaruus saivat seurakseen vielä kaksivetoisten Suomen mestaruuden. 

Hokkalalle riitti Leppävirralla käytännössä yksi onnistunut suoritus varmistamaan mestaruuden, joten tarvetta repimiseen ei ollut. Hokkala oli lopulta oman luokkansa viidenneksi nopein tänään. 

– Kaikki sarjat joita ajettiin tällä kaudella saatiin päätettyä mestaruuteen. Olen todella tyytyväinen. Paljon tehtiin töitä niin tallilla kuin kilpailupaikoillakin, että tämä saatiin onnistumaan. Kiitos kaikille yhteistyökumppaneille sekä kannustaneille, Hokkala tunnelmoi. 

Hokkalan kovin kilpakumppani Marko Heikkilä (MynUA) ajoi Leppävirralla yleiskilpailun toiseksi ja oman luokkansa voittoon. Tämäkään ei kuitenkaan riittänyt Hokkalaa vastaan, vaikka kaksikko päätyikin lopulta tasapisteisiin sillä Hokkalan luokassa oli kauden aikana enemmän osanottajia. Heikkilän oli näin tyytyminen toiseen perättäiseen SM-hopeaan. 

– No tottakai hiukan olen pettynyt. Aamulla mietin, että miten sitä saisi itsensä ladattua, kun peli oli tavallaan sarjan osalta selvä ennen kisaa. Sain kuitenkin ja ehkä jopa liikaakin, kun poistuminen oli molemmilla kierroksilla hyvin lähellä. Hyvinhän se päivä kuitenkin meni ja reitti oli hieno, Heikkilä kertasi. 

Pronssille ajoi Petri Jussila (AL-Härmä), joka otti Leppävirralla myös oman luokkansa voiton. 

– Tämä oli maksimisuoritus tällä kaudella mihin pystyttiin, Henri ja Marko menivät menojaan. Jotain pitää keksiä ensi kaudelle, että ajo ei heittelehdi kauden aikana niin paljon, Jussila sanoi. 

Kaksivetoisten nopeimmasta suorituksesta vastasi viime vuoden juniorimestari Kristian Nieminen (Toivakka AUK), joka on tällä kaudella kilpaillut harvakseltaan sarjassa.

Hallia kesti mestariksi nelivedoissa

Tuukka Hallia (oik.) juhlii nelivetojen Suomen mestaruutta. Juuso Metsälä (vas.) ajoi hopealle ja Risto Lokka (oik.) pronssille Kuva: Taneli Niinimäki / AKK

Nelivetojen puolella Tuukka Hallia (MäntsMK) oli jälleen koko kilpailun nopein kuljettaja ja pääsi tuulettamaan sarjan mestaruutta. Hallia taisteli mestaruudesta Juuso Metsälän (KeurUA) kanssa aivan loppumetreille saakka, eroa kaksikon välille ei jäänyt lopulta kuin reilu sekunti. 

– Tosi hyvät fiilikset, sain aikaa parannettua toiselle kierrokselle ja se onneksi riitti varmistamaan mestaruuden, Hallia kertoi toisen kierroksen maalissa.  

Upean taistelun Hallian kanssa mestaruudesta tällä kaudella käynyt vuoden 2019 juniorimestari Metsälä antoi kaikkensa ja oli tyytyväinen Leppävirran toiseen sijaan ja sen myötä SM-hopeamitaliin. 

– Tuukkaa vastaan kun ajetaan niin hopea ei ole häpeä. Kyllä mä kaikkeni yritin, mutta tällä kertaa ei vaan riittänyt. Ensi vuonna kokeillaan uudestaan, Metsälä kertoi. 

Nelikkojen pronssille kesti tänään ralliautoluokassa kolmanneksi ajanut Risto Lokka (RoiUA).

– Tavoitteeseen päästiin, vaikka pieni yllätyshän tämä oli. Harmi ettei tänään kuitenkaan pystytty taistelemaan paremmista sijoituksista, Lokka kertasi. 

Suomi Cup-luokissa seniorimestariksi ajoi Jukka Lifländer (ImUA), Naisissa Meiju Viitanen (RaaUA) kruunattiin mestariksi ja Nuorissa Ville Vatanen (K-KUA) nappasi tittelin. 

Rallisprint SM-sarjassa ajetaan kaudella 2023 jälleen kuusi osakilpailua, joista kaksi lumella, kaksi asfaltilla ja kaksi soralla. Kausi alkaa helmikuussa Oulusta ja päättyy lokakuussa Leppävirralle.

Tulokset: Deekax SM-Rallisprint. Leppävirta

2WD yleiskilpailu TOP 3

1. Kristian Nieminen 2.00,93
2. Marko Heikkilä +0,94
3. Eetu Kortelainen +1,16

4WD yleiskilpailu TOP 3

1. Tuukka Hallia 1.49,31
2. Juuso Metsälä +1,24
3. Niko Riikonen +4,47

KAIKKI TULOKSET >>

SM-pistetilanteet 6/6 osakilpailua:

2WD TOP 5

1. Henri Hokkala 60,5p
2. Marko Heikkilä 60,5p
3. Petri Jussila 53,5p
4. Kasperi Heikkinen 46p
5. Teppo Peltoniemi 45p

4WD TOP 5

1. Tuukka Hallia 60,5p
1. Juuso Metsälä 58,5p
3. Risto Lokka 44p
4. Juha Vinni 43p
5. Niko Riikonen 41p

JUNIORIT TOP 5

1. Henri Hokkala 60,5p
2. Kasperi Heikkinen 46p
3. Juho Väisänen 43,5p
4. Joni Levä 35,5p
5. Jesse Aho 33,5p

KAIKKI SM- JA CUP-PISTEET >>

KUVAGALLERIA >>

Rallisprint SM-sarjan kalenteri kaudelle 2023

11.2. MSP SM-Rallisprint Sangi, Oulu (lumi)
12.3. Laukaa SM Sprint, Ruuhimäki (lumi)
6.5. SM Sprint, Mikkeli (asfaltti)
17.6. Tahko SM-Sprint, Nilsiä (asfaltti)
9.9. SM Rallisprint, Säkylä (sora)
14.10. Leppävirta SM-Sprint (sora)

Pääkuvassa Suomen mestari Henri Hokkala keskellä, vasemmalla hopeamitalisti Marko Heikkilä ja oikealla pronssille ajanut Petri Jussila. Kuva: Taneli Niinimäki / AKK

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close