Rallisprint SM-sarjan vuoden 2021 Suomen mestaruudet ratkaistiin Kouvolassa

Rallisprint SM-sarjan viimeinen osakilpailu ajettiin lauantaina 9.10. Kouvolassa hienossa syksyisessä säässä. Samalla ratkesivat sarjan Suomen mestarit ja Cup-mestarit vuosimallia 2021.

Kaksivetoisten pistekärjessä ennen kauden viimeistä osakilpailua olivat tasapistein kaksikko Marko HeikkiläJussi Kokkonen, jotka molemmat olivat keränneet kauden aikana 38,5 pistettä. Taistelusta odotettiin tiukkaa ja sitä se olikin. Jussi Kokkonen kruunattiin lopulta äärimmäisen kovan taistelun jälkeen kaksivetoisten puolella Suomen mestariksi.

– Tuossa jo laskeskeltiin, että hopeaa olisi tullut mutta pari kaveria meni pahimman kilpakumppani Marko Heikkilän ohi ja näin mestaruus tuli nyt tänne. Todella upea fiilis, tämä oli minulle ensimmäinen Suomen mestaruus rallisprintin puolella, Kokkonen fiilisteli.

Heikkilä kuittasi lopulta hopeamitalin ja jäi loppupisteissa lopulta kolmen pisteen päähän Kokkosesta. Pari viikkoa sitten rallissa SM4-luokan Suomen mestaruuden voittanut Oskari Heikkinen otti mestaruuden jatkoksi pronssimitalin rallisprintin puolella.

Kristian Niemisestä vuoden 2021 Juniorimestari

Kaksivetoisten puolella koko kilpailun nopeimman ajan ajoi Kristian Nieminen, joka varmisti voitolla samalla Junioreiden Suomen mestaruuden. Upeaa syyskautta ajanut Nieminen oli tyytyväinen kauden päätyttyä mestaruusjuhliin.

– Tänään meille kävi hyvin, kun saatiin ajettua kaksivetoporukan nopein aika. Reitti sopi meille tänään todella hienosti, mahtava päättää kausi mestaruuteen, Nieminen tunnelmoi.

Junioreiden kokonaistilanteessa Miko Jalava otti hopeaa ja Mika Polvinen pronssia.

Markkanen piti mestariksi nelivedoissa

Nelivetojen puolella Kalle Markkanen on ollut pistekärjessä koko kauden. Kouvolassa Markkaselle riitti käytännössä maaliin ajaminen mestaruuden varmistamiseksi ja sen Markkanen myös teki. Markkanen voitti Kouvolassa luokkansa ja oli nelivetojen yleiskilpailun neljäs.

– Vaikea kausi varsinkin rallin puolella, mutta sprintti on sujunut sitten taas hienosti, joten on hieno fiilis! Omalla tavallaan oli pelastus, että oli niin sanottu rallipätkä tänään ratana, se sopi meille ja pystyttiin pärjäämään paremmin, Markkanen veisteli.

Hopeamitalille ajoi Samuli Pokela ennen pronssia napannutta Niko Riikosta. Pokela jäi Markkasesta lopulta 7,5 pisteen päähän ja Riikonen 10 pisteen päähän.

Kouvolassa koko kilpailun nopein kuljettaja oli Tuukka Hallia, joka ajoi kauden neljästä osakilpailusta kahdessa ja otti molemmista yleiskilpailujen voitot.

Myös Suomi Cup-mestarit vuosimallia 2021 ratkaistiin Kouvolassa

Naisten luokassa mestaruuden vei Kouvolassa nopeimman noteerauksen tehnyt Marjo-Riitta Mansikkamäki ennen Meiju Viitasta. Senioreissa Veijo Viitanen ajoi luokan toiseksi nopeimman ajan ja se riitti tuomaan mestaruuden. Nuorissa Tuukka Kauppinen otti rallin Nuorten Suomen mestaruuden jatkoksi myös rallisprintin Nuorten Cup-mestaruuden.

Rallisprint SM 2022 kalenteri

Rallisprintin SM-sarjassa palataan ensi vuonna jälleen normaaliin päiväjärjestykseen, kun luvassa on täysi kuuden osakilpailun sarja. Kausi alkaa helmikuun puolivälissä Oulusta ja päättyy syyskuun lopulla Leppävirralle.

19.2. SM Rallisprint Oulu (Oulun UA)
6.3. Laukaa SM Sprint (LMM)
21.5. SM Sprint, Virtasalmi (MikUA)
9.7. Happy Beach SM Asfalttisprint (RoRa)
21.8. SM Rallisprint Raahe (Raahen UA)
24.9. Leppävirta SM Rallisprint (Leppävirta RT)

TULOKSET: 2WD YLEISKILPAILU TOP3

1. Kristian Nieminen 2.45,87
2. Miko Jalava +1,86
3. Mirko kykkänen +1,91

TULOKSET: 4WD YLEISKILPAILU TOP3

1. Tuukka Hallia 2.30,74
2. Niko Riikonen +4,62
3. Samuli Pokela +7,48

PISTEET: 2WD TOP3 4/4 OSAKILPAILUA

1. Jussi Kokkonen 49,5p
1. Marko Heikkilä 46,5p
3. Oskari Heikkinen 43,5p

PISTEET: 4WD TOP3 4/4 OSAKILPAILUA

1. Kalle Markkanen 45,5p
2. Samuli Pokela 38p
3. Niko Riikonen 35,5p

PISTEET: JUNIORIT TOP3 4/4 OSAKILPAILUA
1. Kristian Nieminen 43p
2. Miko Jalava 41,5p
3. Mika Polvinen 36p

KAIKKI SM- JA CUP-PISTEET 4/4 OSAKILPAILUA >>
KUVAGALLERIA

Kuvassa kaksivetoisten mitalikolmikko. Kuva: Loudlife Media / AKK

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close