Rallisprint SM-sarjan syyskausi avattiin Kiteellä – Reuter ja Hallia päivän nopeimmat

Rallisprint SM-sarja palasi kahden kuukauden tauolta lauantaina 18.9. Kiteellä, kun vuorossa oli kauden kolmas osakilpailu, Tengtools SM-Rallisprint. Parhaiten Kiteen Aimon neljäkilometrisen rallisprint-radan hallitsivat Ville Reuter kaksivetoisissa ja Tuukka Hallia nelivedoissa.

Kaksivetoisissa molemmille kierroksille kovimmat noteeraukset teki Citroen C2:sta ohjastava Ville Reuter. Reuterin toisen kierroksen noteeraus 2.49,59 oli reilun puolitoista sekuntia nopeampi kuin kaksivetoisten toiseksi ajanut Jani Lahtinen Honda Civicillä.

Reuter oli silminnähden tyytyväinen kilpailun päätteeksi.

– Päivähän meni oikein mukavasti ilman ongelmia, auto toimi ja ajokin kulki hyvin, eikä isompia virheitä tullut. Kerran Kiteellä ennen ajaneena pätkä oli ennestään jo tuttu, joka helpotti kisapäivän kulkua. Erittäin positiivinen fiilis jäi kisasta, tästä on mukava lähteä vielä kauden päätökseen Kouvolaan, Reuter hehkutti.

Kaksi viikkoa ennen Kiteen osakilpailua Reuterin Citroenin moottori kärsi täystuhon.

– Tekniikkamurheiden jälkeen tälläinen kyllä maistuu! Jo ajamaan pääseminen oli yksi voitto, Reuter paljasti.

Kolmanneksi kaksivetoisissa ajoi Jussi Kokkonen BMW Compactilla. Kokkonen jäi voittaja Reuterin kärkiajasta vajaat 2,5 sekuntia.

Pistetilanteessa oman luokkansa voittanu Marko Heikkilä jatkaa kärjessä tasapistein Kokkosen kanssa. Petri Jussila nousi kolmanneksi ja tänään yleiskilpailun voittanut Reuter neljänneksi.

Tuukka Hallia teki väkevän paluun SM-sprintteihin

Rallin puolelle täksi kaudeksi vaihtanut Tuukka Hallia teki ainakin yhden kilpailun mittaisen paluun rallisprintin SM-sarjan puolelle. Paluu sujui vakuuttavasti, sillä Hallia ajoi nelivetoisissa ykkösajat molemmille kierroksille ja voitti toiseksi tulleen Niko Riikosen tiukan kisan päätteksi 0,29 sekunnin turvin.

Kolmanneksi ajoi Samuli Pokela ennen neljänneksi tullutta Jari Lamminsivua. Luokan kärkipaikalla ennen Kiteen osakilpailua ollut Kalle Markkanen oli nelivetojen yleiskilpailun viides ja otti myös ainoana osallistujana luokkansa voiton.

Pisteissä Markkanen jatkaa nelivetojen kärjessä. Riikonen on toisena kahdeksan pistettä Markkasta perässä. Tänään kolmanneksi ajanut Pokela on samalla sijalla myös sarjapisteissä, puolen pisteen päässä toisena olevasta Riikosesta.

Junioreiden Suomenmestaruudessa Kristian Nieminen jatkaa kärkipaikalla ennen Miko Jalavaa.

Suomi Cupin puolella Naisten luokkaa hallitsi Meiju Viitanen ennen Marjo-Riitta Mansikkamäkeä. Senioreiden luokan voittoon ajoi Jukka Lifländer. Nuorissa saatiin kotivoittaja, kun Keski-Karjalan UA:ta edustava Ville Vatanen nappasi ykkössijan ennen Nuorten Suomen mestaruuden rallin puolella voittanutta Tuukka Kauppista.

Rallisprint SM-sarjan seuraava ja samalla kauden viimeinen osakilpailu on vuorossa lauantaina 9.10., kun Kouvolassa ajetaan Pakoputkihuolto A. Anttila SM Rallisprint.

Tuloksia, Tengtools SM-Rallisprint

TOP3 2WD

1. Ville Reuter 2.49,59
2. Jani Lahtinen +1,59
3. Jussi Kokkonen +2,29

TOP3 4WD

1. Tuukka Hallia 2.38,78
2. Niko Riikonen +0,29
3. Samuli Pokela +3,03

KAIKKI TULOKSET >>

PISTEET 2WD TOP3 3/4 OSAKILPAILUA

1. Marko Heikkilä 38,5p
1. Jussi Kokkonen 38,5p
3. Petri Jussila 32,5p

PISTEET 4WD TOP3 3/4 OSAKILPAILUA

1. Kalle Markkanen 34,5p
2. Niko Riikonen 26,5p
3. Samuli Pokela 26p

KAIKKI PISTEET 3/4 OSAKILPAILUA >>

Kuva: Timo Louhelainen / AKK

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close