Rallisprint SM-sarja siirtyy soralle – Vuorossa kauden kolmas osakilpailu

Rallisprint SM-sarja palaa parin kuukauden tauolta, kun vuorossa on kauden ensimmäinen soralla ajettava osakilpailu. Kauden kaksi jäljellä olevaa osakilpailua ajetaan molemmat sorapinnalla, joista ensimmäinen tulevana lauantaina 18.9. Kiteen Aimon neljäkilometrisellä rallisprintradalla.

Kaksivetoisten puolella pistekärjessä kahden osakilpailun jälkeen ovat tasapistein Toyota Starlet-kuski Marko Heikkilä ja BMW Compactia kuskaava Jussi Kokkonen, joilla molemmilla on 27,5 pistettä. Molemmat kuljettajat ovat napanneet kahdesta edellisestä osakilpailusta luokkavoitot ja Kokkonen oli jopa edellisessä osakilpailussa koko kisan nopein 2-vetokuljettaja.

Heikkilä lähtee Kiteen kilpailuun hyvin valmistautuneena, vaikka kokemusta Kiteen Aimon radasta ei olekaan uran varrella kertynyt.

– Kiteellä ei ole tullut ennen ajettua, mutta hyvillä fiiliksillä lähdetään matkaan. Soralla on saatu ajettua nyt pari hyvin onnistunutta treenikisaa, joten erittäin luottavaisena voi olla lauantaita ajatellen, Heikkilä arvioi.

Kolmannella sijalla kaksivetoisisten puolella on Matias Peippo, joka on kolmen pisteen päässä kärkikaksikosta. Neljättä sijaa jakavat 23,5 pisteellä Petri Jussila ja Kristian Nieminen, joka johtaa samalla Junioreiden SM-luokkaa. Nieminen on ollut viime aikoina kovassa vireessä, josta esimerkkinä voidaan pitää edellisessä Ralli SM-sarjan osakilpailussa tullutta SM3-luokan kakkossijaa.

Markkanen kärkipaikalla nelivedoissa

Nelivedoissa kärkipaikkaa pitää Skodan R5-autoa kuskaava Kalle Markkanen, joka on ajanut luokkavoittoihin kauden molemmissa osakilpailuissa. Kiteen osakilpailussa mukana on taukoa rallisprinteistä pitänyt Tuukka Hallia, jonka kohtaamista Markkanen odottaa innolla

– Kiva saada aikaisempien kausien menestyjiä mukaan vauhtimittariksi. Tuukka menee varmasti lujaa, mutta kyllä me kampoihin pyritään laittamaan ja koitetaan tietysti samalla vahvistaa asemia sarjan kärjessä, Markkanen kertoo.

Täksi vuodeksi rallin puolelle vaihtanut Hallia on ajanut upeaa debyyttikautta Ralli SM-sarjan puolella. Etenkin talvikausi sujui Hallialta jopa yli odotusten ja nuorukainen on edelleen kiinni SM3-luokan mitalissa, vaikka saldona kahdesta edellisestä osakilpailusta onkin nolla pistettä.

– ikinä en ole Kiteellä ajanut vielä niin aattelin, että mukava käydä Mitsulla pyörähtämässä SM-karkeloissa pitkästä aikaa. Jännää on myös nähdä, että vieläkö vanhalla rouvalla ehtii SM-sprinteissä, Hallia naureskelee.

– Kisaan lähdetään tietysti hyvillä fiiliksillä, Mitsulla on hauska ajaa ja sprintit on aina mukavia, melkein kuin lomaa ralliin verrattuna, Hallia lisää.

Nelivetoisten toisena on Mitsubishiin luottava Samuli Pokela, joka on 5,5 pistettä Markkasta perässä. Pisteen päässä Pokelasta on Subaru-kuljettaja Panu Mertala. Seuraavina pisteissä ovat Rasmus Tuominen ja Jukka Tenho, jotka eivät kuitenkaan ole mukana Kiteellä.

Suomi Cupin puolella Naisten luokkaa johtaa Marjo-Riitta Mansikkamäki ennen Meiju Viitasta. Veijo Viitanen on pistejohdossa Senioreissa ennen Jukka Lifländeriä. Nuorten luokassa tilannetta hallitsee tuore rallin Nuorten Suomen mestari Tuukka Kauppinen, Kasperi Heikkinen on toisena.

Tengtools SM Rallisprintin ensimmäinen kierros alkaa Kiteen Aimon rallisprintradalla klo 11. Toinen kierros polkaistaan käyntiin n. klo 12:30 ja palkintojenjako on vuorossa n. klo 14:30.

KILPAILUUN HYVÄKSYTYT >>
PISTEET 2/4 OSAKILPAILUA >>

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close