”Kohtuullinen ajo” -totesi Jere Pensas

Rallisprintin SM-sarja käynnistyi Laukaan SM Rallisprintin merkeissä Ruuhimäen maineikkaalla erikoiskokeella. Rallisprintteihin paluun tehnyt Laihian Urheiluautoilijoiden Jere Pensas avasi pistetilinsä luokkansa kolmanneksi parhaalla saalilla.

Edellisen kerran Pensas oli kilpaillut Joensuun SM-rallissa viime vuoden kesäkuulla. Laukaalla laihialainen käski Co-Motorsportin Ford Fiesta Rally4 -autoa. Kevyt ajotuntuma piikkirenkaisiin ennen sprinttiä oli ajettu kotitilan peltoradalla.

– Ensimmäisellä kierroksella oli liikaa varmistelua, mutta ajotaukoon nähden ihan kohtuullinen ajo, Pensas avasi.

Toisella kierroksella Pensas kohensi aikaansa ja se riitti varmistamaan luokan kolmannen sijan.

– Toisella vedolla olin paremmassa vauhdissa, mutta parissa kurvin jätössä auton perä lähti urasta leveäksi. Se söi aikaa kiihdytyksistä. Kolmas sija luokasta oli se vaatimus, minkä olin asettanut kauden avaukseen.

– Nyt ennen Kiuruveden SM-sprinttiä täytyy ajaa treeniä metsäpätkillä, että olen valmiimpi talven toiseen osakilpailuun. 

Rallisprintin SM-sarjan joukkuekilpailun kärkipaikan otti Raakateippi -joukkue. Pisteitä joukkueelle keräävät luokassa kaksi kilpailevat Mika Lemmetti ja Jere Pensas, sekä Ruuhimäellä yleiskilpailun ja nelivetoisten voittaja, hallitseva nelikkojen Suomen mestari, Tuukka Hallia.

Teksti: Pensas Racing / JiiVee Korpela
Kuva: Janette Taskinen / AKK

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close