Suomenmestaruuksia ratkotaan Leppävirroilla

SM-rallisprintin tämän vuoden kuuden osakilpailun sarjasta on nyt ajettu viisi. Näistä kaksi ensimmäistä ajettiin talvella lumella ja jäällä, kaksi seuraavaa kesäisellä asfaltilla ja viides kilpailu Säkylän soralla. Viimeinen ja useimpien luokkien osalta jopa SM-mitalien jakojärjestystä ratkaiseva osakilpailu ajetaan lauantaina 23. syyskuuta Leppävirroilla Puponmäessä.

SM-sarjassa on viiden osakilpailun jälkeen ratkennut vasta kilpailuissa nopeimpia aikoja ajaneiden nelivetoisten mestaruus. Näissä on ollut jokaisessa osakilpailussa nopein myös vuosi sitten sprintin suomenmestaruuden voittanut Mäntsälän Moottorikerhoa edustava Tuukka Hallia. Mutta vaikka kukaan ei enää pystykään lyömään Halliaa mestaruuspaikalta, nuorukainen on ehdottomasti tulossa puolustamaan Puponmäkeen samalla baanalla viime vuonna saavuttamaansa voittoa. – Koska hyllyllä on nyt jo viiden SM-osakilpailun suurimmat pytyt, luonnollisesti haluaisin täydentää sarjaa vielä tällä viimeisen osakisan voitolla, seitsemän kertaa rallisprintin suomenmestaruuden voittaneen Tomi Hallian jälkikasvu ja nyt siis jo kaksinkertainen mestari Tuukka tähtää Leppävirroille.

Vaikka Hallia onkin jo sinetöinyt suurimman kaluston mestaruuden itselleen, muista podiumsijoista käydään vielä tiukkaa kamppailua. Sarjassa on nyt toisena HämUA:n Jari Lamminsivu 42,5 ja Lakeuden UA:n Juho Mäki-Tammela 42 pisteellä.

Kaksivetoisten SM-sarjassa Kainuun Moottorikerhon Ville Reuter ja Yliltornion Urheiluautoilijoiden Ari-Pekka Koivisto ovat kisanneet molemmat 54,5 pisteen edestä joten ratkottavaa Leppävirroille riittää. Koska tämän hetken kokonaispistemäärä ei välttämättä kerro ”koko totuutta”, aikaisempien kisojen perusteella voidaan todeta, että Ville on hieman vahvemmalla mestaruuteen, joskaan hänenkään ei kannata ihan luokan viimeisten joukkoon jäädä.

Ari-Pekka Koivisto kisaa myös junioreitten SM:stä jota hän myös johtaa tällä hetkellä. Koska kaikilla pudotetaan kuuden osakilpailun pisteistä huonoimman osakilpailun pisteet pois, Ari-Pekalle riittää Leppävirroilla mestaruuteen jo pelkkä tuloksen saaminen. Ennen Leppävirtaa junnujen kakkossijaa pitää AL-Härmän Valtteri Koski ja kolmossijaa Lakeuden UA:n Jarno Pentinpuro.

SM-titteleiden ohella Leppävirroilla kisataan myös Suomi-cupista. Siellä Keski-Karjalan UA:n Ville Vatanen varmisti jo asfaltilla toisen peräkkäisen Nuorten cup-mestaruuden. Seuraavista sijoista kamppailevat vielä Keuruun UA:n Miska Tuomisto ja Mäntyharjun Moottorikerhon Esko Kytömäki.

Naisten Suomi cupissa Hämeenkyrön UA:n Marjo-Riitta Mansikkamäki pitää melkoisen tukevaa johtopaikkaa. Seuraavina mitalien jaolle ovat selkeimmin tulossa Raahen UA:n Meiju Viitanen ja Leppävirta Racing Teamin Liisa Sutinen.

Senioreitten puolella melkoisen selkeää cupin johtopaikkaa pitää Etelä-Pohjanmaan UA:n Leif Tuomela. Hieman tiukempaa kamppailua käyvät vielä Imatran UA:n Jukka Lifländer ja Mäntyharjun Moottorikerhon Veini Kämppi.

Kisakeskus kyläkoululla

Puponmäki toimii nyt kolmatta kertaa sprint-näyttämönä. Kisan keskuspaikkana toimii kyläkunnan aikoinaan lakkautettu mutta edelleen erittäin hyvässä kunnossa pidetty kyläkoulu. Varikot sijaitsevat tämän kisakeskuksen lähipihapiirissä.

Kisaradaksi on lohkaistu vajaan neljän kilometrin mittainen pätkä Kurjalanrannantietä. Koska kyseessä on virallinen valtiontie, tien pinta kestäisi vaikka useampiakin ajokertoja ja tien leveys sallii vaikka jokaiselle kilpailijalle omien ajolinjojen hakemisen.

Kilpailun päävastuun edelleen kantava Jari Tuhkanen kertoo, että kilpailijat viedään kootusti varikolta Puponmäentietä ja Limingantietä lähtöön Kurjalanrannantielle. Koska ensimmäinen kilpailija starttaa reitille kello 12, tie suljetaan yleiseltä liikenteeltä jo kello 11.

Tuhkasen kanssa kilpailua vetävä Harri Korhonen opastaa yleisöä, että reitin varrelta löytyy erinomaisia katselupaikkoja koko pituudelta, mutta mm. puffetti ja kuulutuspalvelut on keskitetty kilpailun maalin ja kisakeskuksen tuntumaan Kurjalanrannantie ja Puponmäentien risteykseen. Tästä on myös erinomaiset näkymät reitin viimeisille, vaativille ja korkeuseroja omaaville kaarteille.

Teksti: Deekax SM-Rallisprint -tiedotus / Arto Ylhävaara
Kuva: Janette Taskinen / AKK

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close