Jyrki Lampela Rallisprint SM -sarjan koordinaattoriksi 

AKK-Motorsport ilmoitti viime kauden päätteeksi hakevansa uutta koordinaattoria  Rallisprint SM -sarjalle edellisen koordinaattorin ilmoitettua, että ei jatka enää tehtävässään kaudella 2023. Hakemusten perusteella tehtävään valittiin Jyrki Lampela, joka on ollut aktiivinen toimija autourheilussa niin kilpailijana kuin järjestelypuolellakin.

Koordinaattorin tehtävänä on toimia sarjan yhteyshenkilönä niin liiton toimiston, lajiryhmän, sarjan osakilpailujärjestäjien sekä sarjan kilpailijoiden välillä. Lisäksi tehtäväkuvaan kuuluu myös sarjan osakilpailuissa liiton edustajana toimiminen. 

Lampelalla on takanaan kilpailuhistoriaa jo 30 vuoden ajalta, lajikiinnostusta vielä sitäkin pidemmältä. 

– Ensimmäinen rallini oli muistaakseni Itäralli vuonna 1995 Juha Parpalan kartanlukijana. Tämän jälkeen olen ajanut itse ja istunut 2-ohjaajana yhteensä noin 40 rallissa. Itse ajamissani kisoissa 2-ohjaajana on toiminut Markku Salomäki ja 2-ohjaajana olen toiminut Juha Parpalalle, Erkki Koskelolle, Arto Viinikalle, Pekka Keski-Korsulle, Tomi Siurualle ja Kari Tasangolle

– Tänä vuonna olen jo osallistunut Rovaniemen Arctic Lapland Rallyyn omalla V1600-luokan Alfallani, josta tuloksena maaliin pääsy ja 2-veto senioreiden luokan 2. sija, Lampela kertoo autourheilutaustastaan. 

Lampelalla on kilpailutaustan lisäksi takana myös mittava ura seuratoiminnassa ja kilpailunjärjestäjäpuolella. Lampela oli mukana perustamassa 1992 Kälviän Moottoriurheilijat ry:tä, jonka puheenjohtajana hän toimi aina vuoteen 1999 ennen muuttoaan pääkaupunkiseudulle. Vuodesta 2014 Lampela on toiminut Kokkolan Urheiluautoilijat ry:ssä niin hallituksen jäsenenä kuin varapuheenjohtajana. 

Toimitsijatehtäviä Lampelalle on vuosien saatossa kertynyt parisensataa kappaletta. Rallisprinttiin vihkiytyneet muistavat miehen kuitenkin parhaiten ensimmäisestä rallisprintin asfalttisarjasta, joka esiteltiin legendaarisissa Ellivuoren rallisprint-iltamissa vuonna 2002. Sarjaa on ajettu monillä nimillä, joista tuoreimpina Future Cup, Japan Motors Cup sekä tuoreimpana Aurora Sprint Asfalttisarja. 

Yhteystiedot: 

Jyrki Lampela
Sarjakoordinaattori
040 7754 524
jyrki@jyxa.fi

Teksti: Rallisprint SM / Viestintä

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close