Rallisprintin SM-kausi huipentuu lauantaina Leppävirralla

Kuusi osakilpailua kaudella 2022 käsittävän Rallisprint SM-sarjan viimeinen koitos ajetaan tulevana lauantaina 24.9. Leppävirralla Deekax SM-Rallisprintin merkeissä. Yksi mestaruus ratkesi jo edellisessä osakilpailussa, mutta viisi on vielä jakamatta. 

Kaksivetoisten SM-sarjassa kaksi nimeä on ollut kuluvalla kaudella ylitse muiden, Henri Hokkala (AL/AKU-Jkl) ja Marko Heikkilä (MynUA) ratkaisevat Leppävirralla SM-kullan kohtalon. Hokkala on jo tuplamestari tältä kaudelta, kun taskussa on sekä Rallisprintin Junioreiden Suomen mestaruus että Rallin Suomen mestaruus SM4-luokassa. 

Rallisprintin SM-sarjassa pistelasku tapahtuu siten, että kuuden osakilpailun päätteeksi kilpailijoiden loppusaldoon huomoidaan viiden parhaan osakilpailun tulokset, joten Hokkalalla on plakkarissa jo maksimipisteet viidestä luokkavoitosta ja mestaruus on käytännössä sinettiä vailla.  

– Ehdottomasti Leppävirralla haetaan sitä kolmatta mestaruutta. Auto on laitettu taas iskuun ja kaikki on kunnossa. Kausi on ollut tosi hieno tähän mennessä, Oulun avauskisaan lähdettiin lähinnä katsomaan, että miten pärjätään ja hyvinhän siellä sitten meni. Päätettiin sitten ajaa koko sarja, Hokkala kertoo. 

– Tällä kaudella on ollut loistava pöhinä. Koitetaan lauantaina antaa taas kaikkemme ja tarjota yleisölle viihdettä, Hokkala päättää. 

Kilpakumppani Heikkilä on ennen kauden viimeistä osakilpailua kolme pistettä Hokkalaa perässä. Yksi missi Heikkilän voittosarjaan tuli Motoparkin osakilpailussa, mutta täyteen pistepottiin on silti mahdollisuudet ottamalla luokkavoitto Leppävirralta. 

– Ihan hyvillä fiiliksillä lähdetään Leppävirralle. Raahesta tuli hiukan vaihdelaatikkomurhetta, mutta se on nyt laitettu kuntoon. Kävin Ylistarossa ajamassa testikisan ja se sujui oikein mallikkaasti. Tällä hetkellä tilanne on se, että mitään muuta ei voida kuin tehdä parhaamme, Heikkilä kertoo. 

Mikäli Heikkilä ottaa luokkavoiton Leppävirralla päädytään sarjassa tasapisteisiin. Tässä tapauksessa etulyöntiasema on Hokkalalla, jonka luokassa on tällä kaudella ollut enemmän kilpailijoita. 

Sarjassa kolmantena ennen Raahen kilpailua on Petri Jussila (AL-Härmä), joka on seitsemän pistettä Hokkalaa perässä. 

Metsälä ja Hallia ratkaisevat nelivetojen mestaruuden 

Juuso Metsälän tavoitteena on nelivetojen Suomen mestaruus. Kuva: Janette Taskinen / AKK

Nelivedoissa Juuso Metsälä (KeurUA) ja Tuukka Hallia (MäntsMK) ovat tasapistein kärjessä. Leppävirralla tilanne on se, että mestari on se kumpi voittaa sprinttiautojen luokan. Mikäli voittaja on joku muu kärkikaksikon ulkopuolelta, kruunataan siinä tapauksessa Hallia mestariksi. 

– Hiukan tuli viime viikonlopun rallin jäljiltä tekniikkamurheita mutta ne on nyt jo laitettu kuntoon. Ihan ei siis parasta valmistautumista saatu tehtyä, muutama pätkä saatiin kuitenkin alle keskeytyksestä huolimatta ja fiilis on hyvä. 

– Mitään muita vaihtoehtoja en ole henkilökohtaisesti ajatellut kuin sen, että voitolla jompikumpi meistä on mestari, Hallia päättää. 

Metsälän valmistautuminen finaalikisaan sen sijaan sujui loistavasti. Samaan ralliin osallistunut Metsälä oli koko kilpailun nopein kuljettaja. 

– Nyt on ajettu kaksi rallia parina edellisenä viikonloppuna, joten ranteet on vetristelty ja fiilikset kohdillaan. Hiukan saatiin henkistä yliotetta Tuukasta, kun voitettiin ralli, Metsälä naureskelee. 

– Kaikki on nyt tehty niin hyvin kuin vaan mahdollista. Mikäli voittoon asti Leppävirralla ei riitä, niin sitten syitä haetaan muualta kuin kisaan valmistautumisesta, Metsälä kertoo. 

Risto Lokka (RoiUA), Juha Vinni (JoeUA), Juho Mäki-Tammela (LakUA) ja Niko Riikonen (VihUA) ratkaisevat nelivedoissa pronssin kohtalon. 

Rallisprintin Suomen Juniorimestaruus ratkaistiin siis jo edellisessä kilpailussa, tittelin tänä vuonna vei Hokkala. 

Suomi Cup-luokissa senioreiden mestaruus ratkaistaan Jukka Lifländerin (ImUA) ja Veini Kämpin (MhMK) välillä. Naisten luokassa Meiju Viitanen (RaaUA) on vahvasti kiinni mestaruudessa. Nuorten puolella tittelistä kamppailevat Ville Vatanen (K-KUA) ja Jarno Pentinpuro (LakUA). 

Deekax SM-Rallisprint starttaa käyntiin ensimmäisellä kierroksella lauantaina 24.9. klo 12:00.

Rallisprint SM-sarjan kalenteri kaudelle 2023 

11.2. MSP SM-Rallisprint Sangi, Oulu (lumi)
12.3. Laukaa SM Sprint, Ruuhimäki (lumi)
6.5. SM Sprint, Mikkeli (asfaltti)
17.6. Tahko SM-Sprint, Nilsiä (asfaltti) 
9.9. SM Rallisprint, Säkylä (sora)
14.10. Leppävirta SM-Sprint (sora) 

KILPAILUUN ILMOITTAUTUNEET

LIVE-TULOSPALVELU 

SM-pistetilanteet 5/6 osakilpailua: 

2WD TOP 5 

1. Henri Hokkala 60,5p
2. Marko Heikkilä 57,5p
3. Petri Jussila 53,5p
4. Kasperi Heikkinen 44p
5. Mika Polvinen 41,5p

4WD TOP 5 

1. Tuukka Hallia 58,5p 
1. Juuso Metsälä 58,5p  
3. Risto Lokka 43p 
4. Juho Mäki-Tammela 38p 
5. Juha Vinni 35p 

JUNIORIT TOP 5

1. Henri Hokkala 60,5p*
2. Kasperi Heikkinen 44p
3. Juho Väisänen 40,5p 
4. Joni Levä 35,5p 
5. Jesse Aho 33,5p

*Varmistanut Suomen mestaruuden

KAIKKI SM- JA CUP-PISTEET >> 

Pääkuva: Taneli Niinimäki / AKK

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close