Hokkala varmisti junioreiden Suomen mestaruuden – Jussila ja Hallia nopeimmat Raahessa

Kuusiosaisen Rallisprint SM-sarjan viides osakilpailu ajettiin sunnuntaina 21.8. Raahessa. Kilpailun päätteksi päästiin juhlimaan kauden ensimmäistä Suomen mestaria, kun Henri Hokkala varmisti junioreiden SM-kullan itselleen jo ennen kauden päätösosakilpailua. 

Kaksivetoluokkien yleiskilpailussa rallisprint-ässä Petri Jussila (AL-Härmä) tyrkkäsi toisella sen verran kovaa, että jo lähes varmalta näyttänyt Henri Hokkalan (AL/AKU-Jkl) yleiskilpailun voitto vaihtui kakkossijaan vaivaisen 0,12 sekunnin erolla. 

– Mukavahan se on aina voittaa, tulos oli todella hyvä. Ajattelin että veto ei olisi riittänyt, mutta niin vain meni riittämään. Valmistautuminen ei sujunut parhaalla mahdollisella tavalla, kun viikko sitten autosta hajosi moottori, joten tämä on hyvä palkinto kaikkien vastoinkäymisten jälkeen, Jussila arvosti. 

Hokkala ajoi kuitenkin toisesta sijasta huolimatta oman luokkansa voittoon ja se riitti varmistamaan mestaruuden junioreiden SM-sarjassa jo ennen kauden päätöskilpailua. 

– Hyvät fiilikset vaikka yleiskilpailussa ei kärkeen ehdittykään, ei se toki tässä kohtaa harmita yhtään. Pitää olla tyytyväinen kun välillä kulkee näin hyvin. Nälkä tässä vaan kasvaa syödessä, Hokkala tunnelmoi. 

Hokkalalla on mahdollisuus tällä kaudella triplamestaruuteen. Ensi viikonloppuna tähtäimessä on Ralli SM-sarjan SM4-luokan mestaruuden varmistaminen ja kuukauden päästä Leppävirralla rallisprintissä puolestaan kaksivetoisten Suomen mestaruus. 

Yleiskilpailun kolmanneksi ja myöskin oman luokkansa ykköseksi ajoi Marko Heikkilä (MynUA), joka voitolla piti mestaruustoiveet elossa.

Kaksivetojen kokonaispistetilanteessa eroa Hokkalan ja Heikkilän välillä on nyt 3 pistettä, Jussila on kolmantena 7 pistettä Hokkalaa perässä. 

Hallia jälleen koko kilpailun nopein kuljettaja

Tuukka Hallia. Kuva: Janette Taskinen / AKK

Nelivetojen puolella Tuukka Hallia (MäntsMK) oli jälleen omaa luokkaansa. Tällä kertaa voitto irtosi yli kolmen sekunnin erolla toiseksi tulleeseen Juuso Metsälään (KeurUA), joka vaihtoi Raahessa ralliautoluokasta sprinttiautojen luokkaan pitääkseen mestaruustoiveensa elossa. 

– Ihan hyvin meni toinen kierros, saatiin turhat pumppailut ja stumppailut risteyksistä pois. Sen verran pitkä matka oli tänne, että ajattelin että kakkosena en kotiin lähde, Hallia naureskeli. 

Yleiskilpailun kolmen parhaimmiston täydensi Samuli Pokela (JärvisUA), joka jäi voittajasta lähes 7 sekuntia. 

Hallia siirtyi voitolla tasapisteisiin Juuso Metsälän kanssa ja kaksikko johtaa nelivetoisia nyt 58,5 pisteellä. Kolmanneksi nousi ralliautoluokassa toiseksi ajanut Risto Lokka (RoiUA), jolla on koossa 41,5 pistettä. 

Suomi Cupin puolella naisissa ykköseksi ajoivat Meiju Viitanen (RaaUA) ja Kati Vinni (JoeUA). Jarno Pentinpuro (LakUA) ja Joakim Goman (LakUA) pitivät vauhdikkainta kyytiä junioreissa. Jukka Lifländer (ImUA) sekä Veini Kämppi (MhMK) ottivat puolestaan luokkavoitot senioreissa. 

Rallisprint SM-sarjan kuudes ja viimeinen osakilpailu ajetaan Leppävirralla lauantaina 24.9. 

Tulokset: Maanrakennus E. Majava Oy SM Rallisprint, Raahe

2WD yleiskilpailu TOP 3 

1. Petri Jussila 2.57,93
2. Henri Hokkala +0,12
3. Marko Heikkilä +1,36

4WD yleiskilpailu TOP 3 

1. Tuukka Hallia 2.38,01
2. Juuso Metsälä +3,51
3. Samuli Pokela +6,83

KAIKKI TULOKSET >>

Alustava pistetilanne: 5/6 osakilpailua

2WD

1. Henri Hokkala 60,5p 
2. Marko Heikkilä 57,5p
3. Risto Lokka 41,5p 

4WD

1. Tuukka Hallia 58,5p 
1. Juuso Metsälä 58,5p  
3. Juho Mäki-Tammela 34p 

Junioreiden SM

1. Henri Hokkala 60,5p
2. Kasperi Heikkinen 44p
3. Juho Väisänen 40,5p

KAIKKI SM- JA CUPPISTEET TULEVAT TÄNNE >> 

Teksti: Rallisprint SM / Viestintä
Pääkuva: Janette Taskinen / AKK

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close