Rallisprint SM-sarja siirtyy soralle – Jaetaanko mitaleja jo Raahessa?

Kuusiosaisen Rallisprint SM-sarjan viimeinen kolmannes starttaa tulevana sunnuntaina Raahessa, kun vuorossa on kauden viides osakilpailu ja ensimmäinen kahdesta soralla ajettavasta kisasta. Mestaruuskamppailu alkaa tiivistymään kauden lähetessä loppuaan, jo Raahessa saatetaan kruunata uusia Suomen mestareita. 

Kaksivetoisten puolella sarjaa johtaa 49,5 pisteellään Henri Hokkala (AL/AKU-Jkl), joka on ollut kuluneella kaudella täysin omaa luokkaansa nappaamalla luokkavoitot kauden jokaisesta osakilpailusta. Kun sarjan pistelaskussa otetaan huomioon kuudesta kilpailusta viiden parhaan pisteet, on Hokkalalla mahdollisuus varmistaa mestaruus jo sunnuntaina Raahessa. 

Luokkavoitolla Hokkala olisi jo hyvin lähellä mestaruutta, mutta tässäkin tapauksessa kolme pistettä perässä oleva Marko Heikkilä (MynUA) ei saisi voittaa omaa luokkaansa. 

– Odottavaisilla fiiliksillä startataan kesätauon jälkeen SM-kilpailut käyntiin. Raaheen on visioitu hieno sprinttipätkä, joka muistuttaa enemmään rallin erikoiskoetta kuin rataa ja se palvelee meitä paremmin. 

– Tottakai podiumin korkeimmalle korokkeelle tähdätään ja nyt soralle siirryttäessä on taas mahdollisuudet taistella myös yleiskilpailussakin kärkisijoista, joten totuttuun tyyliin laitetaan kaikki peliin ja koitetaan nauttia ajamisesta, Hokkala kertoo. 

Viime vuoden SM-hopeamitalimies Heikkilä ei luonnollisestikaan ole luopumassa mestaruustaistelusta. 

– Auto tuntui testeissä hyvältä, joten valmiina ollaan sorakisoihin. Raahessa taitaa olla kaikille uusi rata, itselle on yleensä uudet radat sopineet hyvin, eli luottavaisena saa lähteä kisaamaan, Heikkilä arvioi. 

Sarjassa kolmantena ennen Raahen kilpailua on Petri Jussila, joka on seitsemän pistettä Hokkalaa perässä. 

Metsälältä peliliike soralle siirryttäessä

Nelivetojen puolella Juuso Metsälä on puhtaalla tolppasarjalla kärjessä. Kauden neljässä edellisessä osakilpailussa ralliautoluokassa kilpaillut Keuruun UA:n Metsälä vaihtaa kuitenkin Raahessa sprinttiautojen luokkaan. 

– Kyseessä on sama Skoda Fabia, johon on vaan vaihdettu isompi kuristin. Ratkaisun taustalla on luonnollisesti se, että vaikka ralliautoluokassa olisin viimeiset kaksi kisaa voittanut, niin se ei riittäisi mestaruuteen jos vastaavasti Tuukka (Hallia) voittaisi oman luokkansa molemmissa. 

– Eli nyt mestaruus on vielä ”omissa käsissä”. Toivottavasti siitä päästään reilusti ajamaan, kun tilanne on rehellisesti se että nopeampi voittaa. 

Metsälän pahimmalla kilpakumppanilla, Tuukka Hallialla (MäntsMK), on riittänyt ohjelmaa ennen kilpailua. 

Tuukka Hallia. Kuva: Tuomas Tenho

– Viime keskiviikkona koitin käydä ajamassa ja ne testit kestivät ehkä 10km ennen kuin Mitsusta hajosi taas kerran takalukko ja jarruletkukin puhkesi. Nyt ratsu on kasassa hyllyn perältä löydetyillä osilla. Toivottavasti kestää, Hallia naureskelee. 

– Sunnuntain kisaa odotan mielenkiinnolla, rata on vähän erilainen kuin yleensä. Siellä on kovavauhtista tietä, välillä käydään jokkisradalla ja taas mennään isolle tielle. Pisteissä pahin kilpakumppani näyttäisi olevan samassa luokassa, joten tulee varmasti mielenkiintonen kisa mestaruudenkin kannalta, Hallia kertoo. 

Rallisprintin Suomen Juniorimestaruudesta ajavat molempien pääluokkien kuljettajat yhdessä. Sarjajohdossa on Hokkala, joka on myös junnujen puolella hyvin lähellä mestaruutta.

Suomi Cup-luokissa senioreiden kärjessä on Jukka Lifländer (ImUA). Naisten luokassa Meiju Viitanen (RaaUA) johtaa ja nuorissa Ville Vatanen (K-KUA) pitää ykköspaikkaa. 

Maanrakennus E. Majava Oy SM Rallisprintin ensimmäinen kierros pyörähtää käyntiin ensi sunnuntaina klo 11:00. Toinen kierros starttaa tauon jälkeen klo 13:15. 

KILPAILUUN ILMOITTAUTUNEET
LIVE-TULOSPALVELU 

SM-pistetilanteet 4/6 osakilpailua: 

2WD TOP 5 

1. Henri Hokkala 49,5p
2. Marko Heikkilä 46,5p
3. Petri Jussila 42,5p
4. Kasperi Heikkinen 36
5. Mirko Kykkänen 36

4WD TOP 5 

1. Juuso Metsälä 49,5p 
2. Tuukka Hallia 47,5p  
3. Juho Mäki-Tammela 34p 
4. Risto Lokka 31p 
5. Juha Nätkin 26p 

JUNIORIT TOP 5

1. Henri Hokkala 49,5p
2. Kasperi Heikkinen 36p
3. Juho Väisänen 33,5p 
4. Jesse Aho 26,5p 
5. Juha Nätkin 26p

KAIKKI SM- JA CUP-PISTEET >> 

Pääkuva: Taneli Niinimäki / AKK

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close