Rallisprint SM-sarja jatkuu Vaalassa – Jaossa kauden neljännet pisteet

Kuusiosaisen Rallisprint SM-sarjan toinen puolikas starttaa tulevana lauantaina 9.7. Vaalassa, kun vuorossa on kauden neljäs osakilpailu, Happy Beach SM Rallisprint. Rokuan Rakettien organisoima kilpailu on samalla kauden toinen ja viimeinen asfalttisprintti, ennen kahta viimeistä soralla ajettavaa osakilpailua. 

Kaksivetoisten puolella sarjaa 38,5 pisteellä johtaa Henri Hokkala (AL/AKU-Jkl), joka on napannut luokkavoitot jokaisesta kauden edellisestä osakilpailusta. Rallisprinttien lisäksi Hokkala on ollut viime ajat pysäyttämätön myös Rallin SM-sarjassa, jossa taululla on jo neljä perättäistä SM4-luokan ykkössijaa. 

Marko Heikkilälläkin on meneillä lähes täydellinen kausi. Alkukaudesta kaksi luokkavoittoa napannut Mynämäen UA:n Heikkilä joutui Motoparkin edellisessä osakilpailussa kuitenkin taipumaan kolmanneksi. Heikkilä on silti hyvissä asemissa toisena, kolme pistettä Hokkalaa perässä. 

Kolmantena tasapistein 29 pisteellä ovat Kasperi Heikkinen (Kaj-UA) sekä Ville Reuter (KaMK). Molemmilla on alla yhdet luokkavoitot sekä kaksi kakkossijaa. Reuterin tavoitteena ”Häppärillä” on paluu voittokantaan. 

– Kausi on ollut tähän mennessä hyvinkin positiivinen, joten voitto on asetettu tavoitteeksi Vaalassa. Tekemistä siinä on ja helppoa se ei tule missään nimessä olemaan, Reuter aloittaa. 

– Rata ja puitteet on Happy Beachilla kunnossa, joten mukavaahan se on taas päästä kilpailemaan. Tekniikkaongelmiakaan ei ole enää tällä kaudella ollut entiseen tapaan, mutta käydään viikolla kuitenkin vielä testaamassa, että kaikki on varmasti kunnossa, niin ollaan sitten varmasti valmiita tiukkaan kilvanajoon lauantaina, Reuter päättää. 

Nelivedot Metsälän johdossa Vaalaan 

Nelikoissa Juuso Metsälä on ollut suvereeni. Luokkavoitot jokaisesta kauden kolmesta edellisestä osakilpailusta nostivat Metsälän yksin sarjakärkeen 38,5 pisteellä. Metsälä on vahva suosikki ralliautoluokassa myös Vaalassa, mutta Keuruun UA:n mies mielii myös yleiskilpailussa korkealle. 

– Hyvillä fiiliksillä lähdetään kisaan, kun sarjakärjessä ollaan. Tietysti pyritään myös se paikka pitämään eli luokkavoittoa lähdetään hakemaan. Sorarenkailla ja alustalla toki hiukan harmi, kun ei oikein kunnolla pääse vertaamaan omaa suoritusta sprinttiautoihin. Koitetaan kuitenkin sen verran tyrkätä menemään, että näyttäisi yleiskilpailun sijoituskin ihan siedettävältä, Metsälä naurahtaa. 

– Rata näyttää ennakkoon todella mielenkiintoiselta, kun pääsee oikein tietä ajamaan puiden väliin. Sekin tuo vähän lisää jännitystä kisaan. Toivottavasti tulisi hyvä keli ja paljon yleisöä niin on mukava lähteä kilpailemaan, Metsälä toivoo. 

Sprinttiautojen luokassa ajava Tuukka Hallia (MäntsMK) on kahden voiton ja yhden kakkossijan turvin toisena, kaksi pistettä Metsälää perässä. Sarjan kolmantena on Niko Riikonen (VihUA), jolla on kuitenkin kärkeen eroa jo 15,5 pistettä. 

Rallisprintin Suomen Juniorimestaruudesta ajavat molempien pääluokkien kuljettajat yhdessä. Sarjajohdossa on Hokkala ennen Heikkistä. Suomi Cup-luokissa senioreiden kärjessä on Veini Kämppi (MhMK). Naisten luokassa Meiju Viitanen (RaaUA) johtaa ja nuorissa Jarno Pentinpuro (LakUA) sekä Ville Vatanen (K-KUA) jakavat ykkössijan. 

Happy Beach SM Asfalttisprintin ensimmäinen kierros pyörähtää käyntiin lauantaina klo 13:00. Toinen kierros starttaa heti ensimmäisen kierroksen jälkeen n. klo 15. Palkintojenjakoseremoniat alkavat n. klo 17. 

KILPAILUUN ILMOITTAUTUNEET
LIVE-TULOSPALVELU
KILPAILUINFO

SM-pistetilanteet 3/6 osakilpailua: 

2WD TOP 5 

1. Henri Hokkala 38,5p 
2. Marko Heikkilä 35,5p 
3. Ville Reuter 29p 
3. Kasperi Heikkinen 29p 
5. Mirko Kykkänen 28p 

4WD TOP 5 

1. Juuso Metsälä 38,5p 
2. Tuukka Hallia 36,5p  
3. Niko Riikonen 23p 
4. Risto Lokka 22p 
4. Juho Mäki-Tammela 22p 

JUNIORIT TOP 5

1. Henri Hokkala 38,5p
2. Kasperi Heikkinen 29p
3. Joonas Keränen 21p 
4. Juho Väisänen 20p 
5. Joni Levä 19p 

KAIKKI SM- JA CUP-PISTEET >> 

Kuva: Tuomas Tenho / AKK

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close