Rallisprint SM-kesäkausi avattiin Motoparkissa – Peippo ja Tuominen nopeimmat

Motoparkin nopein kaksivetokuljettaja oli Matias Peippo. Kuva: Tuomas Tenho / AKK

Rallisprint SM-sarja jatkui reilun kahden kuukauden kevättauon jälkeen Motoparkin moottoriradalla. Upeassa kelissä ajettu kauden kolmas osakilpailu tarjosi jälleen hienoja suorituksia kaikissa luokissa.  

Kaksivetojen puolella ensimmäisen kierroksen kolmen kärkeen ajoivat Jarmo Suokko (PokyUA), Matias Peippo (KysUA) sekä Marko Heikkilä (MynUA). Toiselle kierrokselle Peippo nosti vauhtia ja ohitti Suokon 0,35 sekunnin turvin.  

– Ensimmäisellä kierroksella otettiin varovaisesti ja tarkalla ajolla hyvä aika.Toiselle kierrokselle nostin yrityksen ihan maksimiin. Välillä ei meinannut oikein rata riittää joka mutkassa, mutta yllättävän hyvä aika nopealla radalla tuli, Peippo kertoi kisan jälkeen.  

Suokko piti siis ensimmäisen kierroksen ajan turvin kakkossijan, Heikkilä sen sijaan tiputettiin viidenneksi. Kolmanneksi nousi Marko Sinivuori (K-KUA). 

Sarjajohtoon 38,5 pisteellä nousi oman luokkansa voittanut Henri Hokkala (AL/AKU-jkl), joka otti jo kauden kolmannen luokkavoiton. Hokkala ajoi Motoparkissa 1,5-kertaisista pisteistä ja ohitti niiden turvin toiseksi pudonneen Heikkilän. Heikkilällä on kasassa nyt 35,5 pistettä ja kolmanneksi nousseella Ville Reuterilla (KaMK) 29.  

Rasmus Tuominen nelivetoykkönen

Nelikoissa avauskierroksen jälkeen tahtipuikkoja heilutti tuttu mies. Tuukka Hallia (MäntsMK) otti kiinnityksen jo kauden kolmanteen yleiskilpailun voittoon ajamalla kovimman tuloksen. Rasmus Tuominen (AUK J-äijät) ajoi kauden avauskilpailussaan heti ensimmäisellä kierroksella toiseksi, vain 0,25 sekuntia Halliaa hitaammin. Juho Mäki-Tammela (LakUA) täydensi avauskierroksen kolmen parhaimmiston.  

Toisella kierroksella Hallia paransi lähes sekunnilla aikaansa, mutta tämäkään ei riittänyt, Tuominen syttyi sellaiseen lentoon ettei muilla ollut enää asiaa kyytiin. Tuominen pysäytti kellot lähes 1,5 sekuntia aikaisemmin kuin ensimmäisellä noteerauksellaan, joka riitti voittoon 0,32 sekunnin turvin ennen toiseksi pudonnutta Halliaa.  

Nelivedoissa Rasmus Tuominen nappasi ykkössijan. Kuva: Tuomas Tenho / AKK

– Tosi hyvät fiilikset, kun Tuukka tuli niukasti voitettua. Hyvähältän se tuntuu, kun ei ole pitkään aikaan ajanut ja heti voittaa, Tuominen fiilisteli. 

Kolmanneksi nousi vahvan toisen kierroksen ajolla Tom Lindell (KokUA). Mäki-Tammela putosi neljänneksi.  

Sarjajohtoon nousi kolmannen kerran tällä kaudella ralliautoluokan voittanut Juuso Metsälä (KeurUA), jolla on nyt koossa 38,5 pistettä. Kahden osakilpailun jälkeen sarjaa johtanut Hallia putosi toiseksi. Tänään viidenneksi ajanut Niko Riikonen (VihUA) jatkaa sarjakolmosena.  

Suomi Cupin puolella luokkavoittoihin ajoivat Marjo-Riitta Mansikkamäki (HämUA) naisissa, joka ajoi kaksivetojen yleiskilpailussakin peräti kahdeksannelle sijalle. Jarno Pentinpuro (LakUA) otti voiton nuorissa ja Veijo Viitanen (RaaUA) senioreissa.
 
Rallisprint SM-sarja jatkuu 1,5 kuukauden kevättauon jälkeen Vaalassa, kun 9.7. vuorossa on kauden toinen asfalttikilpailu, Happy Beach SM Asfalttisprint.

Tulokset: SM Auto-Kilta Sprint, Motopark 

2WD yleiskilpailu TOP 3  
1. Matias Peippo 1:43,68
2. Jarmo Suokko +0,35
3. Marko Sinivuori +0,69 

4WD yleiskilpailu TOP 3  
1. Rasmus Tuominen 1:39,93
2. Tuukka Hallia +0,32
3. Tom Lindell +0,97 

KAIKKI TULOKSET >>

Alustava pistetilanne: 3/6 osakilpailua

2WD 
1. Henri Hokkala 38,5p 
2. Marko Heikkilä 35,5p
3. Ville Reuter 29p  

4WD 
1. Juuso Metsälä 38,5p 
2. Tuukka Hallia 36,5p  
3. Niko Riikonen 23p  

KAIKKI SM- JA CUPPISTEET TULEVAT TÄNNE >> 
KUVAGALLERIA >>

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close