Rallisprint SM-sarjan kesäavaus lauantaina Motoparkissa

Kuusi osakilpailua käsittävä Rallisprint SM-kausi 2022 siirtyy tulevana lauantaina 21.5. kesäaikaan. Reilun kahden kuukauden mittaisen kevättauon jälkeen vuorossa on kauden ensimmäinen asfalttikisa, Mikkelin Urheiluautoilijoiden organisoima SM Auto-Kilta Sprint Virtasalmen Motoparkissa.  

Kaksivetoisissa sprinttien erikoismies Marko Heikkilä (MynUA) nappasi talvikauden molemmista osakilpailuista luokkavoitot. Laukaan voittokisassa Heikkilä ajoi myös 1,5-kertaisista pisteistä, joka nosti Toyota Starlet-kuskin yksin 27,5 pisteellä sarjan kärkeen.  

Hurjassa lennossa on myös Henri Hokkala (AL/AKU-jkl), joka on Heikkilän tapaan voittanut molemmissa osakilpailuissa luokkansa, mutta ei ole vielä käyttänyt mahdollisuuttaan ajaa 1,5-kertaisista pisteistä. Hokkala on muutenkin ollut viime ajat vahvassa iskussa, sillä Ralli SM-sarjan puolella Ford Fiesta Rally4-kuski on napannut jo kolme perättäistä SM4-luokan voittoa.  

– Ihan hyvillä fiiliksillä lähdetään Motoparkiin. Turun SM-rallissa saatiin esimakua sorarenkaalla ajamisesta asfaltilla ja siinä touhussa on kyllä paljon petrattavaa, niin autossa kuin miehessäkin.  

– Ihan prioriteettilistan kärjessä nämä asfalttisprintit eivät ole, kun kilpakumppanit ajavat sprinttiautoillaan asfalttirenkailla- ja alustoilla. Koitetaan kuitenkin tähdätä mahdollisimman hyvään luokkatulokseen, vaikkei yleiskilpailussa pärjättäisikään, Hokkala valaisee.  

Kolmantena pisteen päässä Hokkalasta on Joonas Keränen (SsR). Kasperi Heikkinen (Kaj-UA) ja Ville Reuter (KaMK) ovat tasapistein neljänsinä 20 pisteellä.  

Nelivetojen puolella tutut suosikit 

Tuukka Hallia jahtaa kauden kolmatta voittoaan nelivedoissa. Kuva: Loudlife Media / AKK

Talvikaudella nelivedoissa nähtiin vain kaksi voittajaa. Ralliautojen luokassa Juuso Metsälä (KeurUA) ja sprinttiautoissa Tuukka Hallia (MäntsMK) voittivat omat luokkansa molemmissa osakilpailuissa.  

Metsälällä koossa on siis täydet 22 pistettä, Hallia sen sijaan hyödynsi onnistuneesti Laukaan osakilpailussa 1,5-kertaiset pisteet ja johtaa nelivetoja 27,5 pisteellään.  

Hallialla kuitenkin pitää vielä kiirettä tallilla ennen lauantain kisaa. 

– Kesän ensimmäisen kisan jälkeen epäiltiin, että keskilukko olisi sanonut sopimuksen irti ja jätettiin auto nosturille pariksi viikoksi tarkoituksena alkaa sitä vaihtamaan kisaviikon maanantaina. No, ei se ihan se vika ollutkaan, kun aloin tarkemmin asiaa ihmettelemään. Peräöljyn seasta löytyi metallisilppua, kun kitkalevy oli hajonnut palasiksi. Nyt on sitten koko voimansiirto pöydällä ja kisa aikaa vastaan käynnissä, Hallia valaisee.  

– Mikäli auto saadaan tuosta parsittua kasaan niin kyllähän sitä lähdetään voittoa tavoittelemaan, vaikka testikilometrit tulevat jäämään ihan nolliin. Mukava määrä ollaan saatu myös lähtijöitä, joten helppoa se ei missään nimessä tule olemaan, Hallia päättää.  

Niko Riikonen (VihUA) ajoi tasaisen alkukauden ja on kolmantena 17 pisteellä. Risto Lokka (RoiUA) ja Juho Mäki-Tammela (LakUA) jakavat 4. sijan 15 pisteellä.  

Rallisprintin Suomen Juniorimestaruudesta ajavat molempien pääluokkien kuljettajat yhdessä. Johdossa on Hokkala ennen Kerästä ja Heikkistä. Suomi Cup-luokkien puolella senioriluokkaa johtaa Veini Kämppi (MhMK). Naisten luokassa tahtipuikkoja heiluttaa Meiju Viitanen (RaaUA), nuorissa Jarno Pentinpuro (LakUA) ja Ville Vatanen (K-KUA) jakavat ykkössijan.  

Rallisprint SM-sarjalle uusi yhteistyökumppani ja verkkosivut  

Kevättauon aikana Rallisprint SM-sarja sai uuden yhteistyökumppanin, sillä F-Cupin yhteistyökumppanina viime vuodet toiminut Sarlin Race Team toimii tällä kaudella myös Rallisprint SM-sarjan yhteistyökumppanina.  

Tauon aikana sarja on myös saanut uudet, tyylikkäät verkkosivut, jotka toimivat saman tutun www.rallisprintsm.fi -osoitteen alla.  

SM Auto-Kilta Sprintin ensimmäinen kierros starttaa klo 11:01. Toinen kierros pyörähtää käyntiin n. klo 14:00. Motoparkissa ajetaan viikonloppuna myös uuden Aurora Sprint Asfalttisarjan toinen osakilpailu, joka on vuorossa sunnuntaina 22.5. Sarjaan voit tutustua osoitteessa www.rallisprintsm.fi/aurora-sprint-asfalttisarja/

KILPAILUUN ILMOITTAUTUNEET

LIVE-TULOSPALVELU

SM-pistetilanteet 2/6 osakilpailua: 

2WD TOP 5  
1. Marko Heikkilä 27,5p 
2. Henri Hokkala 22p 
3. Joonas Keränen 21p 
4. Kasperi Heikkinen 20p 
4. Ville Reuter 20p  

4WD TOP 5  
1. Tuukka Hallia 27,5p 
2. Juuso Metsälä 22p  
3. Niko Riikonen 17p 
4. Risto Lokka 15p 
4. Juho Mäki-Tammela 15p  

JUNIORIT TOP 5
1. Henri Hokkala 22p
2. Joonas Keränen 21p
3. Kasperi Heikkinen 20p 
4. Juho Väisänen 16p 
5. Miro Sakko 15p  

KAIKKI SM- JA CUPPISTEET >> 

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close