Laukaassa hypittiin Rallisprint SM-talvikauden päätös – Kykkänen ja Hallia vahvimmat

Rallisprint SM-sarjan toinen osakilpailu ja samalla talvikauden päätös ajettiin sunnuntaina 6.3. Suomen MM-rallistakin tutulla Laukaa Areenan radalla, Ruuhimäessä. Kilpailun nopeimmasta suorituksesta vastasi jo toisen kerran tällä kaudella Tuukka Hallia, joka oli samalla nelikkojen kunkku. Kaksivedoissa puolestaan Mirko Kykkänen lennätti Toyota MR2-autonsa ykkösaikaan.  

Kaksivetojen nopeammat ajat tehtiin tänään pääasiassa ensimmäisellä kierroksella, kun pidot heikkenivät toiselle kierrokselle mentäessä. Avauskierroksen nopeimmasta ajasta kaksivedoissa vastasi numerolla 1 startannut Mirko Kykkänen, joka pysäytti Ruuhimäen radan kellot aikaan 2:57.34. Kykkäsen asettama aika piti myös koko kilpailun loppuun saakka.  

– Sain lähtöpaikasta kaiken hyödyn irti tänään, kun rata ei alkanutkaan parantumaan enää kisan mittaan. Ja hirveä tuurihan meillä kävi, että pääsin edes ekan vedon maaliin, kun katkesi vetarin sisäpää laatikon sisään, Kykkänen kertoi.  

– Huoltomiehille kaikki kunnia, että saatiin auto iskuun vielä toisellekin kierrokselle, Kykkänen kiitteli.  

Kaksivetoisten yleiskilpailussa kolmen parhaimmiston täydensivät luokkavoittoihin ajaneet Petri Jussila ja Marko Heikkilä. Jussilan ensimmäisen kierroksen veto kantoi 0,81 sekunnin päähän Kykkäsestä, Heikkilän puolestaan 1,33 sekunnin päähän.  

Pistetilanteessa Heikkilä nousi 1,5-kertaisten pisteiden siivittämänä yksin kaksivetoisten kärkeen kahdella luokkavoitolla ja 27,5 pisteellä. Kaksi luokkavoittoa tällä kaudella on napannut myös Henri Hokkala, joka on toisena 5,5 pistettä Heikkilää perässä. Heikkilän jälkeen tänään toiseksi luokassa 3 sijoittunut Joonas Keränen täydentää kolmen kärjen 21 pisteellä.  

Huikea-Hallia jälleen ykkönen

Tuukka Hallia hallitsi edellisen Oulun osakilpailun tapaan myös Ruuhimäen tapahtumia. Tällä kertaa Hallia takoi molemmille kierroksille kilpailun nopeimmat ajat, kun vielä Oulussa Juho Mäki-Tammela kampesi ensimmäisellä kierroksella edelle. Nyt ei Hallia antanut siihenkään mahdollisuuksia vaan tykitti molemmilla kierroksilla yli viiden sekunnin pohjat toiseksi tulleisiin.  

– Keli oli tänään mahtava ja tie pysyi hyvässä kunnossa. Näköjään 20 vuotta vanha Mitsu on vielä voittaja-auto, Hallia naureskeli.  

– Ensimmäinen kierros meni muuten aivan hyvin, mutta yksi ysikymppi-oikea meni leveäksi ja mentiin kulma edellä penkkaan. Pikkuisen aikaisin jarruttelin, kun pito oli odotettua parempi. Toiselle kierrokselle ei paljon parantunut, vajaa sekunti mutta hyvin tuli kyllä toinen veto. Ei virheitä oikeastaan yhtään, Hallia analysoi.  

Avauskierroksella Jari Lamminsivu otti kiinnityksen kakkospaikkaan, toisella kierroksella Niko Riikonen kuitenkin kiristi tahtia ja nousi Lamminsivun ohi. Lamminsivun aika piti kuitenkin kolmanneksi.  

1,5-kertaisista pisteistä Laukaassa ajanut Hallia jatkaa luokan kärjessä 27,5 pisteellä. Juuso Metsälä otti Oulun luokkavoiton jatkoksi myös Laukaassa täyden potin ja on toisena 5,5 pistettä Halliaa perässä. Riikonen on kolmantena 17 pisteellä sarjatauolle siirryttäessä.  

Suomi Cupin puolella luokkavoittoihin ajoivat Maria-Teresa Vuotari naisissa, Tuukka Kauppinen nuorissa ja Jukka Lifländer senioreissa. 

Rallisprint SM-sarja jatkuu reilun kahden kuukauden kevättauon jälkeen Virtasalmella, kun vuorossa on kauden ensimmäinen asfalttikisa 21.5. 

Tulokset: Laukaa SM Sprint 

2WD yleiskilpailu TOP 3  
1. Mirko Kykkänen 2:57.34
2. Petri Jussila +0.81
3. Marko Heikkilä +1.33 

4WD yleiskilpailu TOP 3  
1. Tuukka Hallia 2:41.05
2. Niko Riikonen +5.08
3. Jari Lamminsivu +5.48 

KAIKKI TULOKSET >>

Alustava pistetilanne: 2/6 osakilpailua

2WD 1. Marko Heikkilä 27,5
2. Henri Hokkala 22p
3. Joonas Keränen 21p  

4WD 
1. Tuukka Hallia 27,5p 
2. Juuso Metsälä 22p  
3. Niko Riikonen 17p  

JUNIORIT 
1. Henri Hokkala 22p 
2. Joonas Keränen 21p 
3. Kasperi Heikkinen 20p  

KAIKKI SM- JA CUP-PISTEET >>

Kuva: Taneli Niinimäki / AKK

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close