Laukaa Areena isännöi Rallisprint SM-sarjan talvikauden päätöstä

Rallisprint SM-sarjan kauden toinen osakilpailu ajetaan tulevana sunnuntaina 6.3. Laukaa Areenan tapahtuma-alueella. Lievestuoreella sijaitseva 4,2 kilometrinen rata kulkee Suomen MM-rallistakin tutulla Ruuhimäen erikoiskokeella, joten varmaa on ainakin se, että ilmavia hyppyjä tullaan näkemään runsaasti.  

Kaksivetoisten puolella sarjan piikkipaikan 12 pisteellä otti avauskilpailun jälkeen Kristian Nieminen, joka käytti Oulussa kauden aikana kerran sallittavan 1,5-kertaisen pistepotin. Pisteen perässä Niemistä ovat luokkavoittoihin ajaneet Henri HokkalaKasperi HeikkinenVille Reuter ja Marko Heikkilä.  

Viime vuonna kaksivetoisten SM-hopealle taipunut Heikkilä starttaa positiivisena tulevan sunnuntain kilpailuun.  

– Hyvällä fiiliksellä Laukaata kohti, kalusto on iskussa ja vaikka täällä meillä Varsinais-Suomessa alkaa vesilammikot jo kerääntyä, niin eiköhän Keski-Suomessa vielä ole hieno talvikeli. Kevätaurinko vielä kun saadaan kisapäiväksi, niin on kaikille mukava päivä tulossa, Heikkilä toivoo.  

Tällä hetkellä sääennuste lupailee Laukaaseen kunnon yöpakkasia ja sunnuntaipäiväksi nollan asteen lukemia sekä aurinkoa, joten luvassa on varmasti upea talvikauden päätöskilpailu.  

Hallia ja Metsälä suosikkeina nelivedoissa 

Oulussa nelivetojen puolella luokkavoitot menivät Tuukka Hallian ja Juuso Metsälän nimiin ja kaksikko jakaakin kärkipaikan 11 pisteellä ennen kauden toista osakilpailua. 

Luokassa 8 Tuukka Hallian kovin haastaja on todennäköisesti Oulussa kakkoseksi taipunut Juho Mäki-Tammela. Mäki-Tammela johti vielä ensimmäisen kierroksen jälkeen nelivetojen yleiskilpailussa, mutta toisella kierroksella Mäki-Tammela joutui toteamaan Hallian nopeammakseen.  

– Ihan hyvillä fiiliksillä lähdetään taas jahtaamaan kärkisijoituksia. Mielenkiinnolla odotan millaiseen kuntoon tie menee. Viime kisan jälkeen ei olla ehditty tosin yhtään ajamaan, mutta kai se siitä lähtee taas kulkemaan, Mäki-Tammela aloittaa.  

Laukaa Areena toimi viime vuonnakin Rallisprint SM-sarjan osakilpailunäyttämönä, mutta siitä kisasta Mäki-Tammelalla ei jäänyt hyviä muistoja.  

– Viime vuonna oltiin tosiaan myös mukana, mutta ne ajot päättyivät heti lähtökiihdytykseen, kun voimansiirto sanoi sopimuksen irti, Mäki-Tammela muistelee.  

Rallisprintin Suomen Juniorimestaruudesta ajavat molempien pääluokkien kuljettajat yhdessä. Johdossa ovat 11 pisteellä Hokkala ja Heikkinen. Joonas Keränen ja Joni Levä jakavat kakkossijan yhdeksällä pisteellä sekä Miro Sakko ja Roope Moilanen kolmospaikan 8 pisteellä.  

Laukaa SM Sprintin ensimmäinen kierros starttaa sunnuntaina klo 11:00. Toinen kierros pyörähtää käyntiin klo 13:00. 

KILPAILUUN ILMOITTAUTUNEET
LIVE-TULOSPALVELU
KILPAILU-INFO

SM-pistetilanteet 1/6 osakilpailua: 

2WD TOP 2  
1. Kristian Nieminen 12p
2. Henri Hokkala 11p 
2. Ville Reuter 11p 
2. Marko Heikkilä 11p 
2. Kasperi Heikkinen 11p  

4WD TOP 3  
1. Tuukka Hallia 11p 
1. Juuso Metsälä 11p  
3. Juho Mäki-Tammela 9p 
3. Risto Lokka 9p  

JUNIORIT TOP 3  
1. Henri Hokkala 11p
1. Kasperi Heikkinen 11p
2. Joonas Keränen 9p 
2. Joni Levä 9p 
3. Miro Sakko 8p 
3. Roope Moilanen 8p  

KAIKKI SM- JA CUPPISTEET >> 

Kuva: Taneli Niinimäki / AKK

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close