Juha Mäkelä ja Jussi Kokkonen olivat omaa luokkaansa Tuusniemen asfaltilla

Rallisprint SM-sarjan kesäkausi polkaistiin käyntiin pitkän odotuksen jälkeen lauantaina Tuusniemellä, jossa ajettiin kauden ainoa asfalttisprintti, Koillis-Savon SM Rallisprint. Parhaiten Tuusniemen parikilometrisen asfalttiradan hallitsivat kaksivetoisissa Jussi Kokkonen ja nelivedoissa Juha Mäkelä.

Kaksivetoisissa BMW Compactilla ajava Jussi Kokkonen hallitsi tapahtumia alusta loppuun. Kokkonen kirjautti ensimmäiselle kierrokselle ajan 01:12.01, joka oli lähes 1,7 sekuntia parempi kuin toiseksi tulleen Jarmo Suokon noteeraus.

– Otetaan maltilla toiselle kierrokselle eikä lähdetä hulluttelemaan. Eiköhän sillä saada ykköstila pidettyä, Kokkonen kertoi ensimmäisen kierroksen jälkeen.

Kokkonen paransi vielä lähes sekunnilla aikaansa toisella kierroksella ja pääsi juhlimaan suvereenia ykköstilaa. Toiseksi yleiskilpailussa nousi Marko Heikkilä Toyota Starletilla, joka jäi lähes 2 sekuntia Kokkosen ykkösajasta. Viimeisen palkintosijan vei Toyota MR2:sta kuskaava Petri Jussila.

Toisena ensimmäisen kierroksen jälkeen ollut Jarmo Suokko putosi neljänneksi ja viidenneksi ajoi Ville Reuter.

Pistetilanteessa Kokkonen ja Heikkilä siirtyivät tasapistein kaksivetoisten kärkeen 27,5 pisteellä. Kolmen pisteen päässä kolmantena on Matias Peippo.

Juha Mäkelä hallitsi nelivedoissa

Mitsubishi Lancer-kuljettaja Juha Mäkelä oli omaa luokkaansa nelivetojen puolella ja ajoi Kokkosen tapaan nopeimmat noteeraukset molemmille kierroksille. Toiseksi nousi kakkoskierroksen upealla vedolla Rasmus Tuominen Skoda Octavia WRC:llä, kilpailun voittaneesta Mäkelästä Tuominen jäi karvan päälle sekunnin. Podiumin täydensi Matti Santti, joka joutui antautumaan Tuomiselle toisella kierroksella.

– Aika mahtava fiilis! Kisaviikolla saatiin auto kuntoon ja ilman mitään testejä tänne lähdettiin, joten todella tyytyväinen pitää olla. Tuntui heti ensimmäisessä mutkassa, että tänään on kaikki kohdillaan, Mäkelä fiilisteli maalissa.

Konkari Jari Lamminsivu oli neljäs ja Samuli Pokela viides.

Pistejohdossa nelivedoissa 23,5 pisteellä jatkaa edelleen Kalle Markkanen, joka voitti oman luokkansa ja oli yleiskilpailun kahdeksas. Toisena on Pokela 18 pisteellä ja Tuusniemellä seitsemänneksi ajanut Panu Mertala täydentää kolmen kärjen pisteen päässä Pokelasta.

Suomi Cupin puolella kahden osakilpailun jälkeen johdossa ovat Naisissa Marjo-Riitta Mansikkamäki 22 pisteellä, Senioreissa Veijo Viitanen 22 pisteellä sekä Tuukka Kauppinen Nuorissa 23 pisteellä.

Rallisprint SM-sarjan kaksi viimeistä osakilpailua ajetaan sorapohjalla kesän taittuessa syksyyn. Seuraavana vuorossa on Tengtools SM-Rallisprint Kiteellä 18.9. ja kauden päättää Pakoputkihuolto A. Anttila SM-Rallisprint Kouvolassa 9.10.

Yleiskilpailun tulokset 2WD

1. Jussi Kokkonen 01:11.33
2. Marko Heikkilä +01.88
3. Petri Jussila +01.92

Yleiskilpailun tulokset 4WD

1. Juha Mäkelä 01:08.84
2. Rasmus Tuominen + 01.02
3. Matti Santti +01.33

KAIKKI LUOKKATULOKSET >>

Epävirallinen pistetilanne 2WD

1. Marko Heikkilä 27,5p
1. Jussi Kokkonen 27,5p
3. Matias Peippo 24,5p

Epävirallinen pistetilanne 4WD

1. Kalle Markkanen 23,5p
1. Samuli Pokela 18p
3. Panu Mertala 13,5p

KAIKKI PISTEET TULEVAT TÄNNE >>
RALLISPRINT SM-SARJAN LOPPUKAUDEN KALENTERI >>

Kuva: Taneli Niinimäki / AKK

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close