Rallisprintin SM-avaus lähestyy – Laukaan osakilpailun järjestelyt etenevät aikataulussa

Kaudella 2021 Rallisprintin Suomen mestaruudesta taistellaan perinteisesti kuudessa osakilpailussa, joista kaksi ensimmäistä ajetaan lumella, kaksi asfaltilla ja syksyn kaksi viimeistä osakilpailua soralla.

Suomen nopeimman sarjan, Rallisprint SM -sarjan, kausi polkaistaan käyntiin sunnuntaina 28.2. Laukaassa, Jyväskylän MM-rallistakin tutulla Ruuhimäen legendaarisella rallitiellä. Ruuhimäessä kilpailijoita odottaa 4,2 kilometriä pitkä rata, jota ei tässä muodossa ole vielä sarjassa aikaisemmin ajettu.
Laukaassa järjestelyt ovat edenneet Laukaan Moottorimiesten toimesta aikataulussa, vaikka rajoitukset aiheuttavatkin muutoksia kilpailun läpi viemiseen.
– Järjestelyt edistyy hyvin aikataulussaan, kelit on erinomaiset ja lumipenkkaa sekä jäätä löytyy riittävästi.
– Virallisia vastauksia vielä odotellaan, että missä muodossa kisa voidaan ajaa. Mutta sillä periaattella tätä koko ajan tehdään, että kisa päästään toteuttamaan ja SM-pisteet jakamaan, kilpailunjohtaja Jani Lahtinen toteaa luottavaisena.
Olosuhteet kilpailun järjestämiselle ovat siis viime vuodesta poiketen erinomaiset, mutta kuten lähes jokainen urheilutapahtuma tällä hetkellä, myös Laukaan SM-sprint tullaan suurella todennäköisyydellä toteutamaan ilman yleisöä.
– Sellainen päätös tehtiin jo hyvissä ajoin, että kisa ajetaan joka tapauksessa vaikka yleisöä ei saada ottaa penkalle. Jos näin käy, toivomme että sitä myös noudatetaan. Ei me sitä kiusallamme tehdä ja jokainen sen varmasti ymmärtää, Lahtinen muistuttaa lopuksi.
Ilmoittautuminen käynnissä
Laukaan avauskilpailun ilmoittautuminen on nyt myös avattu ja se on käynnissä 21. helmikuuta asti.
Linkki KITI-järjestelmään:
Sarjaan ei ole erillistä ennakkoilmoittautumista, vaan kaikki sarjaluokkiin kilpailun ilmoittautumisajan puitteissa ilmoittautuneet kilpailijat keräävät sarjapisteitä osakilpailuissa.
Sarjassa kilpaillaan kaudella 2021 niin kaksi- kuin nelivetoistenkin Suomen mestaruudesta, Rallisprintin Suomen Juniorimestaruustittelistä sekä senioreiden, naisten, nuorten sekä Suomi Cup -mestaruuksista.
Rallisprintin SM-sarjasäännöt voit ladata tästä linkistä.
Rallisprintin SM-sarjan kilpailukalenteri kaudella 2021 on seuraava:
28.2. Laukaa SM-Sprint, Laukaa (Laukaan Moottorimiehet ry)
7.3. Top Building SM-Rallisprint, Lahti (Lahden Urheiluautoilijat ry)
26.6. SM Asfalttisprint, Tuusniemi (Koillis-Savon Urheiluautoilijat ry)
10.7. Happy Beach SM Asfalttisprint, Vaala (Rokuan Raketit ry)
19.9. Tengtools SM-Rallisprint, Kitee (Keski-Karjalan Urheiluautoilijat ry)
9.10. Pakoputkihuolto A.Anttila SM-Rallisprint, Kouvola (Anjalankosken Urheiluautoilijat ry)
Kuva: Taneli Niinimäki/AKK

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close