Sarjasäännöt julkaistu

Kilpailukausi 2020 jäi rallisprintin lajihistoriassa yhdeksi kaikkien aikojen erikoisimmista, kun niin SM- ja Cup-sarjat kuin suurin osa kansallisista kilpailuistakin jäi kokonaan toteutumatta. Talvikauden kilpailutoiminnan teki mahdottomaksi ennätyksellisen leuto talvi ja kesäkilpailut esti isoilta osin keväällä 2020 puhjennut Covid-19 -pandemia.

Nyt katseet on suunnattu vahvasti kauteen 2021 ja usko siihen, että rallisprint-kausi saadaan vietyä läpi huomattavasti positiivisemmissa merkeissä on vahva.

Rallsprintin SM-sarjassa tullaan kilpailemaan kaudella 2021 jälleen kuusi osakilpailua, joista perinteisesti kaksi ajetaan talvella, toivottavasti hienoissa lumiolosuhteissa, kaksi kesällä asfaltilla ja kausi päätetään kahteen sorasprinttiin syksyllä.

Rallisprintin SM-sarjan kilpailukalenteri kaudella 2021 on seuraava:

24.1. Top Building SM-Rallisprint, Lahti (Lahden Urheiluautoilijat ry)

28.2. Laukaa SM-Sprint, Laukaa (Laukaan Moottorimiehet ry)

26.6. SM Asfalttisprint, Tuusniemi (Koillis-Savon Urheiluautoilijat ry)

10.7. Happy Beach SM Asfalttisprint, Vaala (Rokuan Raketit ry)

19.9. Tengtools SM-Rallisprint, Kitee (Keski-Karjalan Urheiluautoilijat ry)

9.10. Pakoputkihuolto A.Anttila SM-Rallisprint, Kouvola (Anjalankosken Urheiluautoilijat ry)

Rallisprintin suomenmestaruudesta, Suomen Juniorimestaruudesta sekä Suomi Cup -mestaruuksista on nykymuotoisessa sarjassa kilpailtu jo useamman kauden ajan. Kaudelle 2021 muutokset sarjasääntöihin ovat käytännössä minimaalisia, johtuen pääosin siitä, että kuluneen vuoden sarja jäi kokonaan ajamatta; myös mestaruudet pysyvät ennallaan.

Viime kaudelle uutuutena tehty muutos Rallisprintin Suomen Juniorimestaruussarjaan jäi kokonaan kokeilematta, joten tulevalle kaudelle uutea asiana on, että Junioriluokan kuljettajat ajavat samoissa SM-luokissa kuin Yleisen lisenssiluoan kuljettajat, jolloin junioreilla on mahdollisuus kilpailla ”junnumestaruuden” lisäksi myös lajin suomenmestaruudesta.

Sarjaan ei ole erillistä ennakkoilmoittautumista, vaan kaikki sarjaluokkiin kilpailun ilmoittautumisajan puitteissa ilmoittautuneet kilpailijat keräävät sarjapisteitä osakilpailuissa.

Rallisprintin SM-sarjasäännöt voit ladata tästä linkistä.

Lisätiedot:
Lajipäällikkö, Henrik Frank, etunimi.sukunimi@autourheilu.fi, 040 534 9977
Sarjakoordinaattori, Markus Silfvast, etunimi.sukunimi@gmail.com, 044 972 3805

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close