Finaalikisan voitto varmisti Pensaalle hopeamitalin

Laihian Jere Pensas oli selkä seinää vasten rallisprintin SM-sarjan viimeisessä osakilpailussa Kouvolassa. Suomi Cupin V1600 -luokan hopea oli laihialaiselle tarjolla, mutta siihen tarvittiin luokkavoitto. Tiukka kisa mitalitaistossa mukana ollutta Isonkyrön Mika Korvolaa vastaan ratkesi Pensaan eduksi ja hopeamitali lähtee Laihian suuntaan.

Varusmiespalvelusta Kajaanissa suorittavan Pensaan kilpailukausi on edennyt tahmeasti. Ajotreenit ovat jääneet vähiin ja kisavauhti on tukehtunut teknisiin ongelmiin. Kouvolaan Pensas lähti hyvin valmistutuneena ja kovalla itseluottamuksella. Asetelmat tuottivat finaalikisasta kauden ensimmäisen luokkavoiton.

– Oli kauden paras fiilis lähteä kilpailuun. Viikko ennen Kouvolan kisaa pääsin Turun SM-rallissa nostamaan vauhtini omalle tasolleni. Kouvolaa edeltävänä päivänä viimeisteltiin vielä kuskin ja auton kisakunto Laihian seurakilpailussa, Pensas taustoitti.

– Ensimmäisellä vedolla työnsin menemään kaiken minkä osasin. Tien pinta oli lipoonen, eikä aika ollut kovin hyvä, vaikka omasta mielestä veto tuntui lähes nappisuoritukselta.

Pensas meni ajallaan kärkeen, mutta toiseksi ehtinyt Korvala jäi laihialaisesta vain 0, 3 sekuntia.

– Toisella lenkillä pito parani ja nostin vauhtia. Luulen ettei tuollaisella Renault Meganella enää hirveästi kovempaa pysty vetämään. Vauhti näkyi kellossa. Aika kohentui viidellä sekunnilla. Ilman Turun SM-rallin kilometrejä tuo ajan petraus olisi jäänyt tekemättä, Pensas tunnusti.

Tuon reippaan ajan kohennuksen Pensas myös tarvitsi, sillä V1600 -luokan pronssille päätynyt Korvola hävisi laihialaiselle vain 0.75 sekuntia.

– Kisa oli tiukka, mutta oli myös mahtava ajaa vauhdikkaalla tiellä, kun oli täysi luotto omaan tekemiseen ja auto toimi hienosti. Hopeakin alkaa tuntua nyt hyvältä. Tulihan samalla myös varmuus siitä, että vauhtini riittää edelleen V1600 -luokan kärkikahinoihin.

– Onnistuneen kisan ja hopeamitalin jälkeen on luottavainen mieli lähteä suunnittelemaan ensi kauden kalenteria, mitä se sitten sisältääkään. Se varmistuu lähiviikkoina, Pensas pyöräyttää.

Teksti: Pensas Racing / JiiVee Korpela

Kuva: Taneli Niinimäki

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close