Rallisprintin mitalit jakoon – Pensas hyökkää hopean kimppuun

Rallisprintin SM-sarjan mitaliratkaisut ajetaan tulevana sunnuntaina Kouvolan Pakoputkihuolto A. Anttilan -nimellä kulkevassa kauden finaalikisassa. Suomi Cupin V1600 -luokan viime kauden mestari, Laihian Jere Pensas, hakee Kouvolasta rikkinäisen kauden päätteeksi hopeista silausta.

Viime vuonna rallisprintin SM-sarjan päättyessä Laihialla kauden kuudenteen osakilpailuun, Pensas ajoi silloin sarjan kuudennen voittonsa. Nyt mennään eri tahdissa. Renault Meganea kuskaava Pensas tavoittelee finaalista kauden ensimmäistä voittoa.

– Mestaruus meni jo edellisessä osakilpailussa Oskari Heikkiselle. Olen pisteissä toisena ennen Kouvolan kilpailua. Se tarkoittaa sitä, että hopeaa ajatellen Kouvolassa pitää pystyä kympin suoritukseen. Mika Korvola on takana vain kolmen pisteen päässä ja hänen kanssaan tulee kova kisa hopeasta. Minun on pakko olla Korvolaa nopeampi. Muuten hopea karkaa, Pensas laskee.

Viime viikonloppuna rallin SM-sarjan kauden päätöksessä saatiin jo esimakua naapurikuntien kuljettajien välisestä kisasta. Isokyröläinen Mika Korvola johti alussa V1600 -luokkaa, mutta kisan vanhetessa Pensas puristi ohi ja vei luokkavoiton.

– Turun ralli oli ensimmäinen kisa tänä vuonna kun auto toimi ilman ongelmia. Ralli oli tärkeä etappi ennen Kouvolan rallisprinttiä. Sain alle paljon kisakilometrejä ja varmuutta ajoon.

– Uskon, että varmuus näkyy vauhdissa Kouvolan rallisprintissä heti ensimmäisellä kierroksella. Hopeakamppailu on siinä mallissa, että varmisteluun ei ole varaa. Molemmat kierrokset pitää vetää täysillä, Pensas suunnittelee.

Aiemmista Kouvolan kisoista lähes kokonaan uudistuneella sorapintaisella reitillä kurvailtava Pakoputkihuolto A. Anttila SM-rallisprint käynnistyy Anjalan, Junkkarin ja Korvenkylän maastoissa sunnuntaina 6. lokakuuta klo 11:00.

Teksti: Pensas Racing / JiiVee Korpela
Kuva: Jouni Laakso

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close