Jännittävä kausi huipentuu mestaruustaisteluihin

Rallisprintin SM-sarja ei voisi saada jännittävämpää päätöstä, sillä sunnuntaina kauden viimeisessä osakilpailussa ratkaistaan sekä nelivetoisten että kaksivetoisten Suomen mestaruudet. Pakoputkihuolto A. Anttila SM-rallisprintissä pisteistä ajetaan Kouvolassa Junkkarin ja Korvenkylän uudistetulla, reilun neljä kilometrin pituisella, vauhdikkaalla radalla, sunnuntaina 6.10. kello 11 alkaen. Kilpailukeskuksena toimii Korvenkylän koulu. Reitti lähtee Anjalasta ja kulkee Junkkarintietä kohti Korvenkylää. Kilpailun järjestää Anjalankosken Urheiluautoilijat.

Kaksivetoisissa Suomen mestaruudesta taistelee useampi kilpailija. Etelä-Pohjanmaan Urheiluautoilijoiden Juha Mäkelä johtaa sarjaa 54,5 pisteellä. Toisena oleva Autoliitto Härmä Petri Jussila on vain pisteen päässä. Kolmantena sarjassa on Kokemäen Urheiluautoilijoiden Ari Salonen, hänellä on 52,5 pistettä. Hänestä puolestaan pisteen päässä Mynämäen Urheiluautoilijoiden Marko Heikkilä.

SM-sarjassa kilpailija saa yhdestä itse valitsemastaan kilpailusta 1,5 kertaiset pisteet. SM-sarjassa viidentenä oleva Anjalankosken Urheiluautoilijoiden Mirko Kykkänen on säästänyt puolitoistakertaiset pisteet kotikilpailuunsa. 48 pistettä aiemmistä kilpailuista kerännyt Kykkänen voi vielä sekoittaa mitalitaistelua.

Nelivetoisissa mestaruus on kahden kauppa. Autoliitto Härmän Jukka Ketomäki on pistejohdossa 54,5 pisteellä. Toisena olevalla Pekka Keski-Korsulla on 45,5 pisteellä. Raahelainen Keski-Korsu ei ole mukana kauden viimeisessä osakilpailussa. SM-pisteissä kolmantena on kellokoskelainen Tomi Hallia 40 pisteellä. Jukka Ketomäki on jo käyttänyt 1,5 -kertaiset pisteet, mutta Tomi Hallia ajaa niistä Kouvolassa. Näin mestaruustaistelu on vielä avoinna.

Nuorissa mestarin nimi on vielä avoinna. Voitto tullaan ratkaisemaan tasapisteissä olevien Patrik Gomanin ja Markus Heikkisen kesken. Heikkisen tie mestaruuteen vaatii voittoa ja myös apua kilpakumppaneilta, sillä Goman saa käyttöönsä loppupisteisiin kaikki pisteet.

Suomi Cup -luokissa Naisissa Marjo-Riitta Mansikkamäki varmisti mestaruutensa jo edellisessä osakilpailussa. Kakkossija ratkaistaan Meiju Viitasen ja Maria-Teresa Vuotarin kesken. V1600 luokassa Oskari Heikkinen varmisti sarjavoiton myös edellisessä osakilpailussa.

Hopeasta ja pronssista käydään kamppailu Jere Pensaan ja Mika Korvolan välillä.

Senioreissa mestaruuteen on mahdollisuus useammalla kuljettajalla. Vahvimmin mestariksi ovat ehdolla sarjakärki Leif Tuomela, Tarmo Ollila ja Timo Malava. Myös Veijo Viitasella on teoreettiset mahdollisuudet mestariksi.

SM-pistetilanne löytyy osoitteesta: https://www.autourheilu.fi/site/assets/files/1154/p-smrs-4.pdf

Pakoputkihuolto A. Anttila SM-rallisprintin virtuaalinen käsiohjelma löytyy osoitteesta:

https://www.virtualmagnet.eu/trial/Kasiohjelma-SM-rallisprint/?fbclid=IwAR3B62HiC3UjRu1OFlRkzcA7x86ekA9uy4DZxF-7ELaY6K9eTTXesSK6XgI#p=10

Kilpailun osallistujaluettelo ja kilpailun reaaliaikainen tulospalvelu on osoitteessa: www.oopsware.org

Kilpailuinfo:

Kilpailupäivä:
Pakoputkihuolto A. Anttila SM-rallisprint, 13.10. kello 11 alkaen. Ensimmäisen kierroksen jälkeen pidetään pieni tauko, ja sen jälkeen toinen ajokerta.

Järjestäjä: Anjalankosken Urheiluautoilijat

Kilpailukeskus ja varikko: Korventie 716, 46960 Muhniemi

Liput: Aikuiset 10 euroa, alle 12-vuotiaat lapset ilmaiseksi.

Osakilpailusivulle tästä >>

Facbook-tapahtumatiedot:
https://www.facebook.com/events/587905205006733/

Rataesittely:
https://m.facebook.com/events/587905205006733?view=permalink&id=693535597777026

Kuvateksti: Etelä-Pohjanmaan Urheiluautoilijoiden Juha Mäkelä johtaa kaksivetoisten SM-sarjaa 54,5 pisteellä ennen kauden viimeistä osakilpailua.

Kuva: Pekka Mäkinen/AKK

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close