Rallisprintin SM-sarja siirtyy soralle Ruovedellä

Rallisprintin SM-sarja palaa kolmen ja puolen kuukauden sarjatauolta, kun SM-pisteistä ajetaan Ruoveden Jäminkipohjassa lauantaina 14.9.2019 kello 11 alkaen. Ruovedellä SM-pisteistä sekä Suomi Cupin pisteistä taistelee 106 kilpailijaa.

Rallisprintin SM-sarjassa ajetaan kuusi osakilpailua. Talvella kilpailtiin lumella ja toukokuussa asfaltilla. Loppukauden kaksi osakilpailua ajetaan soralla. Kilpailijoita odottaa Ruovedellä reilun neljän kilometrin pituinen rata.

Radalla on kilpailu aiemminkin rallisprintin parissa, mutta Pohjois-Hämeen Urheiluautoilijat järjestävät nyt ensimmäisen kerran SM-sarjan osakilpailun. Rataa kilpailijat ovat aiempina vuosina kiitelleet.

Rallisprintin Suomen mestaruuksista ajetaan sekä kaksivetoisissa että nelivetoisissa. Kaksivetoisissa neljän SM-osakilpailun jälkeen pistejohdossa on Kokemäen Urheiluautoilijoiden Ari Salonen. Ford Escortilla ajava Salonen on kerännyt 44,5 pistettä. Vain pisteen perässä on Etelä-Pohjanmaan Urheiluautoilijoiden Juha Mäkelä. Hän on kerännyt SM-pisteistä sekä Toyota Corollan että Toyota Starletin ratissa. Ruovedellä Mäkeä ajaa pisteistä Starletilla.

Kaksivetoisten SM-pisteiden jaetulla kolmannella sijalla ovat Anjalankosken Urheiluautoilijoiden Mirko Kykkänen ja Autoliitto Härmää edustava Petri Jussila. Toyota MR2 -autoilla kilpailevat kuljettajat ovat keränneet kauden neljästä ensimmäisestä SM-osakilpailusta 40 pistettä.

Nelivetoisissa Autoliitto Härmää edustava Jukka Ketomäki on karannut pistejohtoon. R5-luokan Skoda Fabialla kilpaileva Ketomäki on saavuttanut 47,5 pistettä. Toisena SM-pisteissä on S2000-luokan Ford Fiestalla kilpaileva raahelainen Pekka Keski-Korsu. Hänellä on SM-pisteitä kasassa 39,5.

Kauden kolmannessa SM-osakilpailussa Kauhavalla pisteittä jäänyt Tomi Hallia on SM-pisteissä kolmantena. Seitsenkertainen Suomen mestari, Mitsubishi Lancerilla kilpaileva Hallia on saalistanut 31 SM-pistettä.

Nuorissa katseet kiinnittyvät tuusulalaiseen Tuukka Halliaan. Kauhavalla Hallia oli nopein kaikista kilpailijoista.

Täydellinen pistetilanne on osoitteessa: http://www.rallisprintsm.fi/tiedostopankki/158/P-SMRS-raahe.pdf

Ruoveden kilpailun osallistujaluettelo ja kilpailun reaaliaikainen tulospalvelu on osoitteessa: www.oopsware.org

Kilpailuinfo:

Kilpailuinfo:

Kilpailupäivä: Ruoveden Helvetti SM-rallisprint ajetaan lauantaina 14.9. kello 11 alkaen. Ensimmäisen kierroksen jälkeen pidetään pieni tauko, ja sen jälkeen toinen ajokerta.

Järjestäjä: Pohjois-Hämeen Urheiluautoilijat

Kilpailukeskus ja varikko: Pohjankyläntie 375, Jäminkipohja.

Liput: Aikuiset 10 euroa, alle 12-vuotiaat lapset ilmaiseksi.

Kuvateksti: Kaksivetoisissa neljän SM-osakilpailun jälkeen pistejohdossa on Kokemäen Urheiluautoilijoiden Ari Salonen. Kuva: Taneli Niinimäki/AKK.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close