Jere Pensaalla tähtäimessä kauden paras sijoitus

Rallisprintin SM-sarjan lähes neljän kuukauden mittainen kesätauko päättyy tulevana lauantaina, kun sarjan viides osakilpailu kurvaillaan Ruovedellä. Mahtipontisesti Ruoveden Helvetti -nimeä kantava osakilpailu tempaistaan 4,6-kilometrin mittaisella soratiellä.

SM-sarjan Suomi Cupin V1600 -luokan hallitseva mestari, laihialainen Jere Pensas, lähtee pistetaulukon kakkossijalta kirimään kiinni taulukon piikkipaikkaa.

Sarjaa neljän osakilpailun jälkeen johtava Oskari Heikkinen on repäissyt reilun pistejohdon Pensaaseen. Laihialaisen ajatuksissa ei ole nyt pistetilanne, vaan tähtäimessä on ajaa Ruovedellä kauden paras sijoitus.

– Kun erilaisista ongelmista johtuen en ole tällä kaudella pystynyt yhteenkään voittoon, niin nyt pitää keskittyä vain tulevaan kisaan. Raahessa toukokuulla ajetun edellisen SM-osakilpailun jälkeen en ole ajanut mitään kisoja. Kesän on mennyt armeijassa Masin rattia vääntäessä. Paluu Renault Meganen kuskin penkille viime viikonlopun testipätkällä oli taas uusi maailma, Pensas kuvaili.

– Yllättävän hyvältä ajaminen testeissä kuitenkin tuntui. Auto istui hyvin käteen, vaikka tie oli ajouran ulkopuolelta paikoin tosi liukas. Toivottavasti Ruovedellä on kestäväpintainen reitti. Silloin olisi mahdollisuus ensimmäisellä vedolla lämmitellä ranteet ja palautella kisavauhti. Toisella kierroksella pitäisi sitten puristaa kohti kärkiaikaa.

Edellisen kerran viime syksynä soralla kilpaillut laihialainen on mielissään kun V1600-luokassa on mukana 12 kuskia.

– Sen tietää jo etukäteen, että yhtäkään helppoa pistettä ei Ruovedellä jaeta. Joukossa on monta kaveria, jotka pystyvät ajamaan voitosta. Ei kai siinä itselläkään ole muuta tehtävissä, kuin laittaa kaikki peliin, että se voitto tällä kertaa osuisi omalle kohdalle, Pensas irrottelee.

Jäminkipohja on paikan nimi missä reilut sata kuljettajaa ottelee rallisprintin SM-pisteistä nyt lauantaina 14. syyskuuta. Kilpailu alkaa klo 11:00.

Teksti ja kuva: JiiVee Korpela

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close