Pensas sittenkin mukaan Raahen SM-rallisprinttiin

Rallisprintin SM-sarjan V1600 -luokassa kilpailevan Jere Pensaan mitalijahti näytti tukalalta reilut kaksi viikkoa sitten Kauhavalla ajetun kauden kolmannen osakilpailun jälkeen.

Auton teknisten ongelmien vuoksi pistesaalis Kauhavalta jäi heikoksi. Lisäksi nyt lauantaina Raahessa ajettava kauden toinen asfalttikilpailu oli jäämässä väliin, kun varusmiespalvelus Kajaanissa vaati laihialaisen ”armeijan harmaisiin” viikonlopun ajaksi. Varuskunnan esimiestasolla haluttiin kuitenkin ymmärtää Raahen kilpailun merkitys Pensaan koko kilpailukauden kannalta.

– Minulle oli tulossa virka-apukeikka, joka olisi sitonut varuskuntaan koko viikonlopuksi. Iskä oli ollut yhteydessä yksikön kapteeniin, joka järjesti tilalleni toisen miehen. Pääsen nyt sitten kuitenkin mukaan Raahen osakilpailuun, kertoi Pensas Kajaanin suunnasta.

Asfalttisprinteissä aina vahvoihin suorituksiin yltänyt Pensas oli mielissään muuttuneesta tilanteesta, vaikka kilpailee Raahessakin tiimin ”kakkosautolla”. Pensas Racingin käyttöön juuri ennen Kauhavan osakilpailua tullut Renault Megane Coupe oli ensimmäistä kertaa kilpailukäytössä Kauhavan asfalttikisassa.

– Kyllä silläkin autolla tekniikan toimiessa pystyy ajamaan voitosta. Ei se ole kuin itsestä kiinni kuinka pärjää. Laitan kaiken peliin ja voitto on tietenkin tavoitteena. Loppuun saakka pitää taistella, vaikka mestaruuden uusiminen näyttää juuri nyt melko mahdottomalta. Oskari Heikkinen on selvästi karkumatkalla, mutta kaikki on mahdollista niin kauan kun kisoja on ajamatta, Pensas kirkastaa.

Pensas lähtee Raahen osakilpailuun V1600 -luokan kolmannelta sijalta. Syyspuolella rallisprintin SM-sarjassa kurvaillaan vielä kaksi osakilpailua sorapinnalla.

Kuva: JiiVee Korpela

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close