Kuka on nopein Raahen kilpailussa?

Rallisprintin kuuden osakilpailun SM-sarja on ylittämässä puolivälin, kauden neljäs osakilpailu kilpaillaan lauantaina 25.5. Raahessa. Kilpailupaikkana toimii Yritysperän alue, jonne on suunniteltu noin 2,8 kilometrin pituinen asfalttirata.

Raahessa SM-pistejahtiin on ilmoittautunut 147 kilpailijaa. Kaksivetoisissa mestaruustaistelu jatkuu mielenkiintoisista asetelmista, sarjan kärkipaikan jakavat Kokemäen Urheiluautoilijoiden Aro Salonen ja Etelä-Pohjanmaan Urheiluautoilijoiden Juha Mäkelä. Ford Escortilla kilpailevalla Salosella ja Toyota Corolla GT:llä kilpailevalla Mäkelällä on 35,5 SM-pistettä.

Kolmannen sijan pistetaulukossa ennen Raahen kilpailua jakavat Saarijärven Harri Rutanen ja anjalankoskelainen Mirko Kykkänen. Rutanen kilpailee Toyota Starletilla ja Kykkänen Toyota MR2:lla.

Autoliitto Härmää edustava, myöskin Toyota MR2:lla kilpaileva, Petri Jussila vaanii SM-pisteissä viidentenä, hänellä on 29 pistettä.

Raahessa on luvassa tiukka, tasainen pistetaistelu eri kaksivetoluokissa.

Nelivetoisten SM-sarjaa johtaa kolmen osakilpailun jälkeen seinäjokelainen Jukka Ketomäki. Ketomäki kilpailee ralliautoluokassa R5-luokan Skoda Fabialla. Hänellä on kahden luokkavoiton ja yhden kakkostilan myötä kasassa 36,5 SM-pistettä. Rallisprintin SM-sarjassa kilpailija saa ajaa yhdessä, itsensä valitsemassa kilpailussa, taistella 1,5 -kertaisista pisteistä. Ketomäki kilpaili korotetuista pisteistä juuri edellisessä osakilpailussa Kauhavalla, joten luokkavoitto vei hänet tukevaan pistejohtoon.

Kotikilpailuunsa hyökkäävä raahelainen Pekka Keski-Korsu S2000-luokan Ford Fiestalla on SM-pisteissä toisena 30,5 pisteellä.

Kolmantena nelivetoisten SM-pisteissä on ongelmien vuoksi pisteittä Kauhavalla jäänyt Tomi Hallia. Tuusulalaisella lajin seitsenkertaisella Suomen mestarilla on kasassa 22 pistettä.

Anjalankoskelainen Jukka Tenho on SM-pisteissä neljäs 18 pisteellä ja Järviseudun Urheiluautoilijoiden Samuli Pokela viides 16 pisteellä. Hallia, Tenho ja Pokela kilpailevat Mitsubishi Lancereilla.

Kauhavalla nuorten luokan Tuukka Hallia yllätti kaikki muut ollen kaikista nopein. Toisen polven kilpa-autoilija on nelivetoisen Mitsubishi Lancerin ratissa taatusti nopea myös Raahessa. On mielenkiintoista nähdä, onko17-vuotias nuorukainen jälleen kaikista nopein kilpailija myös Raahessa.

Raahessa kilpailtiin viimeksi SM-pisteistä toukokuussa 2017. Silloin kilpailun nopein oli Tomi Hallia. Lauantaina illalla tiedämme, kuka on nopein Raahen kilpailussa tänä vuonna.

SM-pistetilanne löytyy osoitteesta: https://www.autourheilu.fi/site/assets/files/1154/p-smrs-4.pdf

Kilpailun reaaliaikainen tulospalvelu: www.ajaksi.fi

Kilpailuinfo:

Kilpailupäivä: Raahen SHT SM-rallisprint ajetaan lauantaina 25.5. kello 14 alkaen.

Järjestäjä: Raahen Urheiluautoilijat.

Kilpailukeskus: Raahen jäähalli, Ollinkalliontie 9.

Yleisölle tarkoitetut paikoitusalueet ovat Enics Raahe Oy:n parkkipaikka (ent. PKC), entisen rautatieaseman parkkipaikka (Huom! Junaradan yli kulkeminen ehdottomasti kielletty!) sekä hautausmaan ja Yritysperän välinen viheralue. Citymarketin ja hautausmaan pysäköintialueita ei saa käyttää yleisöpysäköintiin, ne on tarkoitettu kyseisissä paikoissa asioiville.

Pääsyliput: Yhden päivän lippu 10 € ja kahden päivän lippu 15 €. Alle 12-vuotiaat ilmaiseksi vanhempien seurassa. VIP-lippu kustantaa 70 €, johon sisältyy sisäänpääsy molempina päivinä (VIP-alue ainoastaan lauantaina). Kaikkia lippuja myydään ennakkoon Raahesalin lipunmyynnissä ja www.ticket.raahe.fi. (Sunnuntaina 26.5. Raahessa kilpaillaankilpaillaan uuden asfaltticup -sarjan pisteistä).

Kuvateksti: Viime marraskuussa poikkeusluvalla ajokortin saanut 17-vuotias Tuukka Hallia yllätti olemalla nopein rallisprintin SM-sarjan edellisessä osakilpailussa Kauhavalla. Kuva: Taneli Niinimäki/AKK.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close