Patrik Goman voittoon LSK business park SM sprintin nuorten luokassa

Patrik Goman avasi asfalttikauden hienosti Kauhavan rallisprintin SM-osakilpailussa.

Kilpailuun lähdettiin hieman epävarmoina, sillä kisatauon aikana auto huollettiin perusteellisesti läpi ja tietenkin auto valmistui viimeisellä viikolla, jonka takia testejä ei juuri ehditty ajamaan.

Kisapäivän keli oli hieno, samoin kuskin kommentit radasta olivat positiivisia, ja useamman pyöräilykerran jälkeen ajolinjat tulivat selkeiksi.

Suunnitelmana oli ajaa kohtuullisen kovaa jo ensimmäisellä kierroksella rikkomatta autoa ja tutkien paikkoja, joissa voisi nostaa vauhtia toisella kierroksella. Ajo tulikin kohtuullisen puhtaasti läpi ja aika oli 2.26,30, mikä olisi riittänyt jo kisan voittoon.

Tauolla katseltiin in-caria ja analysoitiin missä kannattaa parantaa toisella kierroksella ja käytiinpä vielä kertaalleen polkemassa radallakin. Toisella kierroksella kova yritys päälle, joka meinasikin kostautua, kun ensimmäisissä mutkissa auto lähti reiluun luisuun, mutta kuski sai nopealla reagoinnilla palautettua auton hallintaa, mutta toki aikaa hukkui tässä tilanteessa. Loppukierros sujui ongelmitta ja tuloksena aika 2.24,59, jolla tuli nuortenluokan voitto 1.83 sekunnin erolla.

Tämä tiesi hyvää SM sarjatilanteelle, koska talvella tuli yksi tekniikkakeskeytys niin nyt saatiin kilpakumppaneita kiinni, ja tästä johtuen muutimmekin suunnitelmia ja lähdemme seuraavaksi Raahen SHT rallisprinttiin, jonka takia yksi nuorten SM ralli jää välistä, koska ovat samana päivänä.

Vähäisten testikilometrien takia osallistuimme myös Sunnuntaina Japan motors cupin osakilpailuun, kilometrejä kartuttaaksemme. Kilpailuun lähdettiin maltillisemmalla riskillä, koska keli oli todella liukas ja emme ole mukana sarjassa niin turhaanpa väkisillä autoa hajottamaan.

Ensimmäinen kierros tulikin ihan hyvin ja oltiin johdossa yli sekunnin marginaalilla, vaikka laittelimmekin vanhempia renkaita autoon tähän kisaan. Toisella kierroksella keli kuivui koko ajan ja ajat paranivat sen takia ja oli vaikea arvioida kuinka paljon pitää nostaa vauhtia ja paljonko on vielä liukkaita vesipaikkoja jäljellä.

Onnistuimme parantamaan aikaa, mutta se riitti vasta toiseen sijaan, kärjen taistelu oli tiukka hävisimme voiton vain 0,2 sekunnin erolla.

Ihan hyvä tulos ja saatiin vähän sadetreeniä ja löytyipä autostakin vielä hiukan kehiteltävää tämän testin perusteella.