Pensaan rallisprint pelkkää vastamäkeä

Rallisprintin SM-sarjan kesäkauden avaukseen Kauhavalle V1600 -luokan jaetulta toiselta pistesijalta lähtenyt Laihian Jere Pensas koki uransa takkuisimman rallisprintin. Ensimmäisellä kierroksella osa auton tekniikasta valui asfaltille. Toisella vedolla kone hyytyi kun kytkin nousi lähtövaloissa. Lohdutuksena heltisi luokan viides tila.

Pensas kilpaili Kauhavalla kauden kolmannessa SM-osakilpailussa juuri ennen kisaa Pensas Racingille hankitulla Renault Megane Coupella. Viimeinen testi tiimin kakkosautolla oli sujunut moitteetta. Kaikki piti olla kunnossa ja kuljettaja tähtäsi kauden parhaaseen tulokseen.

– Ensimmäinen kierros lähti mukavasti matkaan. Sitten paukahti vetoakseli hajalle. Rikkoutunut tumppi irtosi laatikon päästä ja siinä lensivät öljyt kuuman koneen päälle. Öljystä syttynyt tulipalo jouduttiin tukahduttamaan sammuttimella, kertasi Pensas.

Uusi vetoakseli löysi paikkansa ennen toisen kierroksen alkua. Kun pahimmat sammuttimen töhnät oli puhdistettu konehuoneesta, ei muuta kuin uudelleen viivalle.

– Kaikki meni hyvin siihen saakka kun nostin kytkintä lähtövaloissa. Kone alkoi pröpeltää ja auto liikkui hiipien eteenpäin. Siinä kului useampi sekunti ennen kuin kone alkoi vetää kunnolla. Peli oli siinä vaiheessa pelattu naapurin pussiin. Oli pikkuusen vaikeaa keskittyä kolmen kilometrin vetoon, kun tiesin, ettei kärkeen ollut enää mitään senssejä, Pensas tuskaili.

Syytä koneen käyntiongelmiin ei heti kisan jälkeen pystytty paikantamaan. Yhtenä mahdollisuutena huoltomiehet pitivät tulipalon sammuttamisessa käytettyä jauhoa.

– Mestaruuden tavoittelu tältä kaudelta oli nyt siinä. Mahdollisuudet muihin mitalein on vielä olemassa, mutta himmeänkin saalistaminen on tuskainen paikka. Seuraava osakilpailu Raahessa jää väliin. Olen silloin kiinni ”intin” leivissä Kajaanissa. Kaikki jää syksyn sorakisojen varaan, tilitti V1600 -luokan pisteissä kolmanneksi pudonnut laihialainen.

Pensas Racingin miehistö nähdään sorapinnalla vielä ennen syyskauden SM-rallisprinttejä, mutta missä, se selviää myöhemmin.

SM-rallisprint, Kauhava, V1600 luokka:
1) Oskari Heikkinen 2.20,84
2) Arttu Kilpi +2,10
3) Rasmus Tuominen +2,42
4) Mika Korvola +4,34
5) Jere Pensas +4,41

V1600 -luokka Cup-pisteet 3/6 osakilpailun jälkeen:
1) Oskari Heikkinen 41 p.
2) Mika Korvola 30 p.
3) Jere Pensas 28 p.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close