Pensas uusissa väreissä Kauhavan SM-rallisprinttiin

Rallisprintin SM-sarja siirtyy asfaltille Kauhavalla nyt lauantaina 11. toukokuuta. V1600 -luokan hallitseva Cup-mestari, Jere Pensas nähdään rallisprintin kesäkauden avauksessa totutusta poikkeavan kisapirssin kabiinissa. Auto on tuttua Renault Megane Coupe -linjaa, mutta oranssi väri on nyt olosuhteiden pakosta valkoinen.

Pensasta rallisprint-uran alusta alkaen palvelleen kisapirssin peltiosien vaihto jäi monien yhteensattumien vuoksi kesken pääsiäisen aikaan. Kalusto-ongelma helpottui kun päämekaanikon roolista vastaava Juha Pensas hankki Pensas Racingille kisakäyttöön rakennetun Renault Meganen.

– Kaikesta huolimatta isälle tuli kiire auton kanssa. Moottorin ohjaus ja asfalttialusta otettiin ”vanhasta” autosta. Myös penkki ja muuta vähän pienempää siirrettiin vanhasta autosta uuteen laitteeseen, selvitti Kajaanissa varusmiespalvelusta suorittava Jere Pensas.

– Ensimmäiset testit viime lauantaina loppuivat muutaman vedon jälkeen. Kone alkoi röpöttää, eikä se ottanut kunnolla kierroksia. Vikaa ei voitu paikantaa radalla. Myöhemmin tutkittuna bensasta löytyi mustaa töhnää, joka aiheutti käyntiongelmat. Tankinvaihdon jälkeen mentiin sunnuntaina uudelleen radalla ja silloin kone pelitti kunnolla.

Tiukkaa tiedossa

Varusmiespalveluksesta johtuen Pensaan ajot alkaneen suven asfalttipinnalla ennen lauantain kilpailua jäivät viime viikonlopun lyhyisiin testeihin. Nuorimies luottaa kuitenkin itseensä ja autoon tulevan lauantain kisassa.

– Jarrut tuntuvat vähän erilaisilta kuin vanhassa autossa, mutta kyllä niillä pärjätään. Auton ajettavuus oli muuten hyvin lähellä sitä mihin olen tottunut. Tärkeintä tässä nyt on saada viriteltyä itsensä terävään kisakuntoon. Kauhavalla pitää olla hyvin hereillä heti ensimmäisellä kierroksella, Pensas laskelmoi.

Mestaruuden uusimista tavoitteleva Pensas tietää, että tulevan lauantain sijoitus on tärkeä sarjan loppusijoituksen kannalta.

– Talvi näytti kuinka tasainen on V1600 -luokan kärki. Kauhavan kisalla on se hyvä puoli kun siellä ei ole ennen ajettu rallisprinttiä. Reitti on kaikille kilpailijoille uusi tuttavuus. Tiedossa on takuulla tiukka kisa kärkipaikoista. Oma tavoite on kohottaa talvikauden tuloksia, tiivistää tasapistein luokkansa kakkospaikalta Kauhavalla starttaava laihialainen.

Kuva ja teksti: Juha Pensas

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close