Rallisprintin SM-sarja siirtyy pikipinnalle

Rallisprintin SM-sarja siirtyy kahden lumella ajetun osakilpailun jälkeen asfaltille ensi lauantaina. Autoliitto Härmä järjestää rallisprintin Kauhavan entisen lentosotakoulun alueella. Siellä toimiva LSK Business Park on myös kilpailujen yhteistyökumppani. Kauhavalla myös kokeillaan aivan uutta, sillä lauantaisen SM-osakilpailun lisäksi sunnuntaina samalla radalla, ajosuunnan ollessa vastakkainen, kilpaillaan uuden asfaltticup -sarjan pisteistä. Kauhavalla siis tehdään rallisprintin lajihistoriaa, kun kaksi eri sarjaa ajaa samassa kilpailuissa omista pisteistään.

SM-pisteistä kilpaillaan Kauhavalla nopealla, jouhevalla kolmen kilometrin pituisella radalla. Luvassa on todella mielenkiintoinen kilpailu SM-pisteistä, mukaan on ilmoittautunut 151 kuljettajaa.

Talvikauden jälkeen nelivetoisten pistejohdossa on sekä Nilsiän että Mikkelin osakilpailuissa luokkansa voittanut tuusulalainen Tomi Hallia. Lajin seitsenkertainen suomenmestari lähtee nelivetoisella Mitsubishi Lancerilla Kauhavalle kartuttamaan pistesaldoaan. Hallialla on koossa 22 pistettä, kahden pisteen päässä vaanii seinäjokelainen Jukka Ketomäki. Nelivetoisten ns. ralliautoluokassa Skoda Fabia R5-autolla kilpaileva Ketomäki voitti luokkansa Nilsiässä ja oli Mikkelissä toinen. Kauhavalla Ketomäki kilpailee luokkavoitosta, hänen autoonsa on asennettu asfalttialusta ja -voimansiirto.

Kauhavalla SM-pisteistä jahtaa myös sarjassa kolmantena oleva raahelainen Pekka Keski-Korsu. Hän kilpailee nelivetoisten ralliautoluokassa S2000 -luokan vapaasti hengittävällä Ford Fiestalla. Kahden kilpailun jälkeen Keski-Korsulla on kasassa 17 pistettä.

Hänestä vain pisteen päässä on Lakeuden Urheiluautoilijoiden Juho Mäki-Tammela. Hallia ja Mäki-Tammela ajavat pisteistä rallisprintin superautoluokassa 7, jossa kilpaillaan noin 500-hevosvoimaisilla ralliautoihin perustuvilla, mutta rallisprintteihin räätälöidyillä kilpa-autoilla.

Kauhavalla mukana ovat myös kaikki kaksivetoisten SM-sarjan nopeimmat kilpailijat. SM-pistejohdossa kesäkauden avauskilpailuun lähtee Kokemäen Urheiluautoilijoiden Ari Salonen. Takavetoista Ford Escortia käskyttävä Salonen keräsi yhteensä 24,5 pistettä Nilsiän ja Mikkelin kilpailuista. Kajaanin Urheiluautoilijoiden Heikki Leinonen on kahden pisteen päässä. Hän kilpailee etuvetoisella Peugeot 208:lla.

Anjalankosken Urheiluautoilijoiden Mirko Kykkänen on SM-pisteissä kolmantena. Takavetoisella Toyota MR2 -autolla kilpailevalla Kykkäsellä on kasassa 22 pistettä.

Rallisprintin SM-sarjasta on ajettu nyt talviosakilpailut. SM-sarjassa pisteet jaetaan luokkatulosten perusteella. Nelivetoisten SM-sarjan pistetilanne kahden osakilpailun jälkeen:

1. Tomi Hallia 22p 2. Jukka Ketomäki 20p 3. Pekka Keski-Korsu 17p 4. Juho Mäki-Tammela 16p 5. Janne Eronen 15,5p.

Kaksivetoisten pistetilanne: 1. Ari Salonen 24,5p 2. Heikki Leinonen 22,5p 3. Mirko Kykkänen 22p 4. Marko Heikkilä 20p Jussi Nordberg 20p Marko Kinnunen 20p 7. Juha Mäkelä 19p Harri Rutanen 19p 9. Petri Jussila 18p Teijo Karjalainen 18p.

Juniorit: 1.Juuso Metsälä 25p 2.Ville Keljo 24p 3.Aki Horttanainen 23p Otto Kadenius 23p 5.Jarno Virta 22p Tuukka Hallia 22p.

Suomi-Cup:

Nuoret: 1.Markus Heikkinen 26p 2.Kasperi Heikkinen 18p 3.Patrik Goman ja Walle Pajuoja 11p.

V1600: 1.Oskari Heikkinen 27p 2.Mika Korvola ja Jere Pensas 21p.

Seniorit: 1.Veini Kämppi ja Jukka Lifländer 22p 3.Timo Malava 19p.

Naiset: 1.M-R Mansikkamäki ja M-T Vuotari 25p 3.Sirpa Korpi ja Meiju Viitanen 17p.

Kilpailuinfo

Kilpailupäivä: LSK Business Park-rallisprint ajetaan 11.5. kello 12 alkaen. Ensimmäisen kierroksen jälkeen pidetään pieni tauko, ja sen jälkeen toinen ajokerta.

Järjestäjä: Autoliitto Härmä.

Kilpailukeskus ja varikko: Loppusuora 22 Kauhava. Mediatoimisto on lähellä kilpailutoimistoa.

Kilpailupäivänä reaaliaikainen tulospalvelu: www.oopsware.org

Kuva: Anjalankoskelainen Jukka Tenho voitti viime kaudella Vihdin Nummelassa rallisprintin SM-osakilpailun asfaltilla, Tenho oli nopein myös vuoden 2017 Kauhavan asfaltilla ajetussa SM-osakilpailussa. Kokenut Tenho on myös lauantain SM-osakilpailun voittajasuosikkeja. Kuva: AKK/Taneli Niinimäki.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close