Kauhavalla tehdään lajihistoriaa – Rallisprintin SM-sarja ja uusi Cup-sarja ajavat samassa kilpailussa

Autoliitto Härmän järjestämissä LSK Business Park-rallisprint kilpailuissa tehdään historiaa, kun kaksi eri sarjaa ajaa samassa kilpailuissa omista pisteistään. Toukokuun 11. päivä lauantaina kisaavat SM ja Suomi Cup -sarjat kauden kolmannen osakilpailun ja uutena aloittava Japan Motors Cup -sarja ensimmäisen osakilpailun.

Sunnuntaina 12. päivä Japan Motors -sarja jatkaa kilpailemista ja mahdollisuus on toki kaikilla muillakin kilpailijoilla jatkaa kisaamista sunnuntaina. Kilpailupaikka Kauhavalla on entinen Lentosotakoulun alue. AL Härmän puheenjohtaja Heli Hietala odottaa tapahtumia mielenkiinnolla.

-Alue on todella hyvä tarkoitukseen. Saamme sinne jouhevan ja ajettavan kolmen kilometrin radan. Yleisölle on hyvin parkkitilaa ja sinne on helppo tulla autolla. Kilpailijoille on tarjolla myös majoitusta alueelta, Hietala toteaa. Kilpailureitti ajetaan sunnuntain kilpailussa käännetyssä ajosuunnassa kuin lauantaina.

SM ja Suomi Cupissa kaksi asfaltti osakilpailua

Kuuden osakilpailun SM ja Suomi Cup -sarjasta on ajettu Nilsiän ja Mikkelin kilpailut. Kauhavan jälkeen ajetaan samoilla systeemeillä Raahessa. Soralla kisataan Ruovedellä ja Anjalankoskella. Japan Motors Cup jatkuu siis Raahessa ja esiintyy myöhemmin myös Nokialla, Vaalassa ja Levillä.

AL Härmän kolmikko hakee menestystä sarjoista

AL Härmän väreissä kilpailevat Petri Jussila ja Jukka Ketomäki ajavat koko SM-sarjan läpi. Jussila ajaa kaksivetoisella Toyota MR2-autolla ja härmäläinen on vakavissaan kirkastamaan viime kauden SM-pronssia. Jussila ajoi lumella kaksi luokkansa kakkostilaa, joka tarkoittaa SM-pisteissä sijaa yhdeksän. Pistelaskusysteemi auttaa kuitenkin tässä kohtaa ja Jussilalla on kaikki mahdollista mihin vain, sillä hänelle ja autolle sopii kaikki ratapinnat.

-Ajoin Tammisaaren kansallisen kilpailun alle testinä. Sain hyvää tuntumaa autoon. Voi olla, että teemme Toyotaan vielä pikku fiilausta vaihdelaatikkoon ennen Kauhavan kilpailuja, luokkavoittoon kesäkauden avauksessa ajanut Jussila miettii.

Ylihärmäläinen ei koe Kauhavaa kotikilpailukseen, vaikka lähellä ajetaankin.

-En ole alueella käynyt, mutta video radasta vaikuttaa hyvältä. Hyötyä en Kauhavan kilpailuista saa. Samalla viivalla ollaan muiden kanssa ennen kilpailua, Jussila pohti.

Seinäjokelainen Jukka Ketomäki ajaa kauden nelivetoisten ns. ralliautoluokassa Skoda Fabia R5-autolla. Luokkavoitto Nilsiässä ja toinen tila Mikkelissä tarjoavat vuoden 2000 rallin Nuorten Suomen mestarille kakkospaikkaa sarjassa. Skodaan saadaan asfaltille tehty alusta ja voimansiirto, joten eiköhän Ketomäki korkeimmista pisteistä aja.

Japan Motors-sarjaan lähtee mukaan myös alahärmäläinen Mika Perttula. AL Härmän kilpailija ajoi viime kaudella rallicrossin SRC-luokassa pronssille, mutta valitsi tälle kaudelle asfalttisarjan. Ajokkina on oma tiimin rakentama takavetoinen Toyota Corolla.

Tapahtumassa on mukana myös AKK Motorsportin kartingkiertue Flying Finn Tour 2019, jossa nuorilla on mahdollisuus ohjatusti ja turvallisesti kokeilla ajamaista karting autolla.

Kilpailualue sijaitsee osoitteessa Loppusuora 22 Kauhava. Mediatoimisto on lähellä kilpailutoimistoa. Kilpailut alkavat molempina päivinä klo 12.00. Tervetuloa!

Teksti ja kuva: Vesa Rauhala / LSK Business Park Rallisprint tiedotus

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close