Tomi Hallia Nilsiän SM-rallisprintin nopein

03.02.2019

Tuusulalainen Mr. Rallisprintin Tomi Hallia voitti Nilsiässä sunnuntaina ajetun rallisprintin SM-sarjan avauskilpailun. Seitsemän kertaa urallaan rallisprintin Suomen mestaruuden voittanut ja viime vuonna nelivetoisten SM-hopeaa saavuttanut Hallia kiersi viisi kilometriä pitkän radan aikaan 2.52,64. Voittoaika syntyi avauskierroksella, toisella kierroksella Skhnet SM-rallisprintissä Hallian aika oli vajaat kaksi sekuntia heikompi. Hallia kilpailee nelivetoisella Mitsubishi Lancerilla.

– Tämähän meni niinkuin pitikin. Mikkelissä seuraavassa kilpailussa jatketaan taistelua, kauden tavoitteena on uran kahdeksas Suomen mestaruus, tuumi Hallia kilpailun jälkeen.

Nilsiän rata oli Hallian mieleen.

– Reitti oli tosi hieno, tykkään ajaa tällaista nopeaa tietä. Kun vähän rupeaa pelottamaan, vauhti on kohdallaan, tuumi Hallia kilpailun jälkeen.

Nilsiän radan toiseksi nopeimmin kiersi varkautelainen Janne Eronen. Viime kaudella nelivetoisten SM-pronssia saavuttanut Eronen jäi Halliasta 4,15 sekuntia. Myös Eronen kilpailee nelivetoisella Mitsubishi Lancerilla. Eronen kykeni parantamaan aikaansa toisella ajokierroksella, aika parani lähes kaksi sekuntia.

Kolmanneksi yleiskilpailussa ja ralliautoluokan voittajaksi ajoi ylistarolainen Jukka Ketomäki. Pitkään Suomessa niin ralleissa kuin rallisprinteissä menestynyt Ketomäki kiersi R5-luokan Skoda Fabialla radan aikaan 2.57,45. Hän jäi 4,81 sekuntia Halliasta, mutta vain 0,66 sekuntia Erosesta.

Avauskierroksen jälkeen toisena ollut Kai Hyttinen kyennyt parantamaan aikaansa toisella kierroksella ja suomussalmelainen putosi neljänneksi.

Hallia, Eronen ja Hyttinen kilpailevat luokassa seitsemän, jossa ajetaan tehokkailla rallisprinttiin erityisesti rakennetuilla kilpa-autoilla.

Kaksivetoisten nopeimmaksi Nilsiän paljon kilpailijoilta kiitosta saaneella radalla kiisi mynämäkeläinen Marko Heikkilä. Hän kiersi radan aikaan 3.09,15. Heikkilä ajaa takavetoisella Toyota Starletilla.

– Kun kauden aloittaa voitolla, sarja saa hyvän alun. Ennen kilpailua vauhtini oli vähän arvoitus, koska en ollut ajanut yhtään testikilpailua. Testejä olin ajanut ja niissä vauhti oli hyvää. Luotin kyllä vauhdin riittävyyteen, sanoi Heikkilä kilpailun jälkeen.

Myös Heikkilä kiitteli Nilsiän rataa.

– Oli kyllä todella hieno baana ajaa. Rata kysyi kanttia ja uskallusta ajaa kovaa. Vieläkin rohkeammin olisin voinut ajaa, jos vain olisin uskaltanut.

Kajaanilainen Heikki Leinonen etuvetoisella Peugeot 208:lla ajoi kaksivetoisten toiseksi. Tiukan taistelun jälkeen hän jäi Heikkilästä vain 0,2 sekuntia. Heikkilä ja Leinonen kilpailevat luokassa 4. Saarijärveläinen Harri Rutanen oli kaksivetoisten yleiskilpailussa kolmas ja hän voitti luokan 2. Rutanen jäi 0,61 sekuntia Heikkilästä.

Suomi-Cupin senioreissa voittajaksi ajoi Keski-Karjalan UA:n Matti Heiskanen, toiseksi Timo Malava ja kolmanneksi Jukka Lifländer.

Naisissa voittajaksi ajoi hämeenkyröläinen Marjo-Riitta Mansikkamäki, toiseksi Maria-Teresa Vuotari ja kolmanneksi Kati Vinni.

Kuopion Urheiluautoilijoiden Markus Heikkinen voitti nuorten luokan, toiseksi ajoi Miko Kiminki ja kolmanneksi Kasperi Heikkinen.

Junioreissa voittajaksi ajoi Tuukka Hallia, toiseksi ajoi Niko Riikonen ja kolmanneksi Juuso Metsälä. Tuukka Hallia ajoi kilpailussa samalla autolla kuin yleiskilpailun voittanut isänsä Tomi Hallia. Nilsiän radalta siis kaksi voittoa Hallian perheeseen!

V1600-luokan voitti laihialainen Jere Pensas, Mika Korvola oli toinen ja Vesa Keränen kolmas.

Kilpailun täydelliset tulokset ovat osoitteessa: www.oopsware.org

Pistetilanne avauskilpailun jälkeen (rallisprintissä pisteistä kilpaillaan luokittain, kilpailijalla on mahdollisuus saada yhdestä valitsemastaan kilpailusta 1,5 -kertaiset pisteet):

Kaksivetoiset:

Juniorit:

SuomiCupit:

Nuoret

V1600

Seniorit

Naiset

Kauden seuraava osakilpailu: 9.3. Löydön Kartano SM-Rallisprint, Mikkeli.

Kuvateksti: Marko Heikkilä Toyota Starletillaan oli kaksivetoisten nopein rallisprintin SM-sarjan avauskilpailussa.

Kuva: Taneli Niinimäk /AKK

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close