Jääkäri Pensasta kiinnostaa menestys Nilsiän SM-rallisprintissä

Rallisprintin SM-sarjan V1600 -luokan hallitseva mestari, laihialainen Jere Pensas vaihtaa nyt viikonloppuna Kajaanin varuskunnan maastot rallisprintin SM-sarjan avausosakilpailun lumiränneihin Nilsiällä. Juuri päättyneellä tammikuulla ”Intin harmaat” päälleen pukenut Pensas uskoo, että myös ajopuku tuntuu vielä riittävän tutulta varusteelta. Nilsiän SM-rallisprint kurvaillaan sunnuntaina helmikuun 3. päivänä.

-Vähiin ovat ajot jääneet. Viime viikonloppuna olin lomilla Laihialla ja pääsin vetämään muutaman kierroksen peltoradalla. Edelliset kilometrit olin ajanut viime syksynä Laihian SM-rallisprintissä. Hyvin lähti Rellu liikkeelle, vaikka olosuhteet pellolla eivät tietenkään mitenkään vastanneet Nilsiän reittiä. Olen nähnyt videon Nilsiän pätkästä ja se vaikutti nopealta ja tosissaan ajattavalta pätkältä, Renault Megane Coupella mestaruutta puolustava Pensas järkeili.

Lukuisia mestaruuksia rallisprint-sarjoista kahminut Pensas haluaa edelleen pysyä pinnalla, vaikka tietää tehtävän vaikeuden.

-Olisi hyvä saada heti ensimmäiselle kierrokselle kunnon veto. Se antaisi luottoa tekemiseen, vaikka tuntuma näiltä lumilta on vähäinen. Voittoon tietenkin tähtään, mutta ei se ole mikään maailmanloppu, vaikka joku Heikkinen menisikin kovempaa. Tärkeintä on saada kohtuullisen hyvät pisteet kauden avauksesta, Pensas laski.

-Nilsiän kisan lähtöluettelo paljastaa, että V1600 -luokan kärkipaikoille on tarjolla monta kovaa kuskia. Se sopii minulle. Tykkään siitä kun kisa on tiukkaa. Se panee yrittämään täysillä joka paikassa.

Viime kaudella myös rallin puolella mitalikantaan yltänyt laihialainen on varovainen listaamaan tämän kauden ralleja.

-Palvelus Kajaanin jääkärikomppaniassa vie oman aikansa. Tämän kauden ykköstavoite on rallisprintin SM-sarjan V1600 -luokan mestaruuden puolustaminen. Katsotaan kauden aikana mitä muuta ajetaan, Pensas tarkentaa.

Kuvateksti: Edelleen Renault Megane Coupeen luottava Jere Pensas aloittaa V1600 -luokan mestaruuden puolustamisen Nilsiän SM-rallisprintistä

Teksti ja kuva: JiiVee Korpela

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close