Rallisprintin mestaruusjahti aloitetaan Nilsiästä

Suomen nopeimman sarjan, rallisprintin SM-sarjan, kauden 2019 ensimmäinen osakilpailu ajetaan sunnuntaina 3.2. Savon sydänmailla Nilsiässä. Nilsiän Halunalla kilpailijoita odottaa tasan viisi kilometriä pitkä rata. Rataan voi tutustua incar -videolta: https://nilua.fi/?page_id=84

Koska rata on näin pitkä, kilpailijat saavat tutustua rataan, jonka ajosuunta on käännetty päinvastaiseksi aiemmista Nilsiän kilpailuista, jo lauantaina.

Sarjassa kilpaillaan kaudella 2019 niin kaksi- kuin nelivetoistenkin Suomen mestaruudesta, junioreiden Suomen mestaruudesta sekä senioreiden, naisten, nuorten sekä V1600-luokan Suomi cup -mestaruuksista. Kaudella 2019 rallisprintin Suomen mestaruuksista kilpaillaan jälleen kuudessa osakilpailussa, joista kaksi kilpaillaan talvella lumella, kaksi kesäkaudella asfaltilla ja syksyn kaksi viimeistä osakilpailua soralla.

Kauden osakilpailut ovat:

3.2. Syvärin Konehuolto Sprint, Nilsiä, lumi.

9.3. Löydön Kartano SM-Rallisprint, Mikkeli, lumi.

11.5. LSK Business Park SM-Asfaltti Rallisprint SM, Kauhava, asfaltti.

25.5. SM Sprint Raahe, Raahe, asfaltti.

14.9. Ruoveden rallisprint, Ruovesi, sora.

6.10. Pakoputkihuolto A. Anttila SM-rallisprint, Kouvola, sora.

Kauden avauskilpailuun on ilmoittautunut 110 kilpailijaa. Nelivetoisissa mestaruudesta lähtevät ajamaan muun muassa rallisprintin seitsenkertainen Suomen mestari, viime kauden SM-hopeamitalisti, tuusulalainen Tomi Hallia, vuoden 2000 Suomen mestari, hämeenkyröläinen Jari Lamminsivu, vuoden 2017 pronssimitalisti, suomussalmelainen Kai Hyttinen, ja pitkään rallisprint-kilpailuissa hyvin menestynyt anjalankoskelainen Jukka Tenho. He kaikki kilpailevat nelivetoisilla Mitsubishi Lancereilla.

Rallisprint-kilpailuihin palaa pitkään kotimaan sekä kansainvälisissä ralleissa kilpaillut Jukka Ketomäki. Autoliitto-Härmää edustava Ketomäki ajaa koko sarjan R5-luokan Skoda Fabialla.

Viime kauden SM-pronssimitalisti, varkautelainen Janne Eronen kilpailee nelivetoisella Mitsubishi Lancerilla Nilsiällä, samoin viime kauden SM-nelonen kuopiolainen Tomi Pehkonen. Nilsiässä on mukana S2000-luokan Ford Fiestalla vuoden 2017 hopeamitalisti, viime vuoden SM-viitonen, raahelainen Pekka Keski-Korsu.

Kaksivetoisissa mestaruuskamppailuun lähtee muun muassa viime kauden pronssimitalisti, AL-Härmää edustava Petri Jussila takavetoisella Toyota MR2 -autolla. Viime kauden SM-sarjan neljäs Etelä-Pohjanmaan Urheiluautoilijoiden Juha Mäkelä lähtee mestaruusjahtiin takavetoisella Toyota Starletilla.

Viime kauden SM-pisteissä viidenneksi sijoittunut Mynämäen Urheiluautoilijoiden Marko Heikkilä kilpailee mestaruudesta Toyota Starletilla.

Kilpailuinfo:

Kilpailupäivä: SKHNET SM-rallisprint ajetaan Nilsiän Halunalla su 3.2.2019.

Aikataulu: Nolla-autot starttaavat reitille jo kello 10.44 alkaen. Kilpailu alkaa sunnuntaina 3.2. kello 11.00. Ensimmäisen kierroksen jälkeen pidetään pieni tauko, ja sen jälkeen toinen ajokerta.

Kilpailukeskus: Kilpailukeskus ja varikot sijaitsevat Radanvarrentiellä (ent. Opintie) ja Keinäsen pihapiirissä.

Kuvateksti:

Rallisprintin seitsenkertainen suomenmestari, tuusulalainen Tomi Hallia on vahvasti mukana nelivetoisten mestaruuskamppailussa tänäkin vuonna.

Kuva: Taneli Niinimäki/AKK.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close