Pajuoja hopeataistoon Laihialle upean yhteishengen avulla

Kolme viikkoa sitten nuorten SM-rallin osakilpailussa autonsa rajusti kaatanut Walle Pajuoja pääsee taistelemaan hopeasta kotikilpailuunsa, sen mahdollistaa Pohjalainen sitkeys ja kökkähenki.

Laihialainen juuri 17 vuotta täyttänyt autourheilija Walle Pajuoja on tunnettu siitä, että hän kilpailee paljon, ja harjoittelee aina kun on mahdollisuus. Pajuoja nähdään Laihian Urheiluautoilijoiden harjoituksissa ”rännillä” jokainen tiistai, nuorukainen osallistuu talvisin seuran jäärataharjoituksiin ja on mukana myös seurakilpailuissa. Pajuoja on sisäistänyt sanonnan ”harjoitus tekee mestarin”.

Mestaruuksiin on vielä yksi askel otettavana, mutta ensimmäinen mitali on jo ulottuvilla. Pajuoja on toisena rallisprintin SM-sarjan yhteydessä ajettavassa nuorten Cupissa. Edessä on kotikilpailu, Laihialla ajetaan kauden finaali lauantaina 13. lokakuuta uudella vauhdikkaalla ja vaativalla radalla. Osallistuminen kauden huipennukseen oli kuitenkin vaakalaudalla, sillä Pajuoja kaatoi Renault Meganensa rajusti Nuorten SM-osakilpailussa Heinolassa vain kolme viikkoa ennen Laihian rallisprintiä. Siitä alkoi pienen paikkakunnan voimannäytös, joka osoitti, että kökkähenki on voimissaan.

– Olen ihan sanaton, niin paljon olen saanut apua auton laittoon, Pajuoja toteaa.

Heinolassa kilpailun kolmannella erikoiskokeella sattunut ulosajo ei ollut pieni kellahdus, vaan kovasta vauhdista auton takanurkka osui penkkaan, kiepsautti nokan ojaan ja sen jälkeen kaksi kertaa katon kautta ympäri.

– Vauhtia oli liikaa kun tultiin nypylle, en saanut enää käännettyä. Siinä oli irtosoraa, ja vaikka yritin vielä pelastaa tilanteen, ei siitä vauhdista ollut mitään tehtävissä.

Ensimmäiset mietteet oli, että nyt on tämäkin koettu ensimmäisen kerran ralliuran aikana, vaikka on sitä joskus pienempänä jääradalla tullut pari autoa kaadettua. Otti kyllä tosissaan päähän, vielä kun johdettiin melkein kymmenellä sekunnilla kisaa.

Lyijynraskaat ajatukset valtasivat Pajuojan kaadon jälkeen. Kotikilpailuun oli aikaa kolme viikkoa, ja auto lohduttomassa kunnossa, jopa turvakaaret olivat vahingoittuneet.

Sana Pajuojan kaadosta levisi välittömästi laihialaisten keskuudessa, ja se saavutti myös Pasi Mäkisen. Ei mennyt aikaakaan kun auttajia löytyi ja Renault oli työn alla. Mäkinen vaihtoi autoon katon ja lokasuojat, tekniikka oli onneksi säilynyt lähes ehjänä. Ruohosen Paja päätti myös kääriä hihat ja tulla apuun. Ruohoset väänsivät ja mittailivat, ja näin oli auto saanut uudet turvakaaret sisäänsä. Yhteen hiileen puhallettiin, ja iso urakka tuli päätökseen kilpailun alla. Pajuoja nähdään viivalla Laihian SM-rallisprintissa lauantaina, ja hän on valmiina taistelemaan nuorten luokan hopeamitalista.

– Iso kiitos Mäkiselle nikkaroinnista, Ruohosille turvakaarista ja koko Salomäen perheelle siitä kaikesta avusta mitä olen saanut, ja tietysti jokaiselle jotka autoitte minut takasin radalle. Siellä Heinolan metsässä kun mieli maassa odotin että päästään kotimatkalle, en olisi uskonut että pääsen tällä kaudella vielä ajamaan. Tämä kilpailu, ja mahdollinen mitali omistetaan meidän tiimille, perheelle ja jokaiselle jotka ovat olleet mukana mun matkassa, Pajuoja päättää.

Tilanne nuorten luokassa:

1) Oskari Heikkinen 63p
2) Walle Pajuoja 49p
3) Patrick Goman 43p

Teksti: Toni Lönnroos
Kuva: Suvi Näsman

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close