Jere Pensas varmisti V1600-luokan mestaruuden

Rallisprintin SM-sarjan kauden ensimmäinen sorakilpailu ja samalla viimeistä edellinen osakilpailu kurvailtiin Leppävirralla. SM-sarjan Suomi Cupin V1600 -luokassa kaikki neljä kauden aiempaa kisaa voittanut Jere Pensas ei nytkään erehtynyt ajolinjoissaan. Laihialainen nuorimies tuuppasi luokkavoiton ja sinetöi voitollaan V1600 -luokan mestaruuden jo ennen kauden finaalikisaa.

– Täysillä lähdin heti ensimmäiseen vetoon. Siitä tuli puhdas suoritus, eikä oikein mitään parannettavaa jäänyt. Sitten piti vain odotella mihin aika riittää ja sehän riitti kärkeen, kertasi Pensas avauskierrosta.

Pensas tiesi, että hyvin menneen ensimmäisen nykäisyn jälkeen Leppävirran reitillä oli vaikea kohentaa aikaa. Ennen toisen kierroksen suorituksia alkanut sade teki tehtävän entistä vaikeammaksi.

– Heti toisen kierroksen alussa tuli selväksi, että aika ei tule parantumaan. Tie oli pahasti pehmennyt ja ajourissa oli paikoin paljon liejua. Yritin vain kierrellä pahimmat paikat autoa särkemättä. Jotakin terävääkin oli reitillä ollut, sillä varikolla huomasimme yhden renkaan olevan lähellä hajoamista.

Pensaan toisen kierroksen aika oli yhdeksän sekuntia ensimmäistä vetoa heikompi, mutta kun kilpakumppanitkaan eivät aikojaan petranneet pysyi laihialainen piikkipaikalla. Osakilpailuvoitto varmisti Suomi Cupin V1600 -luokan mestaruuden. Kaksi edellistä mestaruutta Pensas ajoi rallisprintin SM-sarjan nuorten luokasta.

Nuorten luokista alkaen V1600 -luokan Renault Meganella kilpaillut Pensas on tällä kaudella vakiinnuttanut paikkansa luokan kärjessä nyt myös yleisessä luokassa. Rallisprinttien lisäksi menestystä on tullut myös rallin puolelta.

– Kaikki on lähtenyt siitä, että vehkeet on saatu pelaamaan hienosti. Varmasti asioita helpottaa se kun olen monta vuotta ajanut samalla autolla. On tullut paljon kokemusta autosta ja on tiedetty mitä pitää autolle tehdä ennen kisoja, heittää Jere auton tekniikasta vastaavan isänsä Juha Pensaan suuntaan.

Mestaruutensa varmistanut Pensas on mukana rallisprintin SM-sarjan finaalissa kun se kaasutellaan mestarin kotikulmilla Laihialla tulevan lokakuun 13. päivänä. Sitä ennen Renault Megane kerää kisakilometrejä sprinttimestarin käskemänä rallin SM-sarjan kauden päätöksessä Turussa vajaan kahden viikon kuluttua.

Teksti ja kuva: JiiVee Korpela

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close