Ratkeaako mestaruus Pensaalle jo Leppävirralla?

Rallisprintin SM-sarja kääntyy syyskaudelle tulevana lauantaina Leppävirralla. Kauden ensimmäinen soralla ajettava kilpailu ja samalla SM-sarjan viimeistä edeltävä rypistys nostaa jännitettä laihialaisen Jere Pensaan kisapäivään. Kaikki V1600 -luokan edelliset osakilpailut voittanut Pensas voi ratkaista mestaruuden osoitteen jo ennen kauden finaalia.

Leppävirran osakilpailu kurvaillaan aiemmilta vuosilta tutulla soratiellä. Kesäkauden kahdessa edellisessä osakilpailussa asfaltilla Renault Meganen luokkavoittoihin kiidättänyt Pensas ei pidä soralle siirtymistä ongelmana.

– Vajaa pari viikkoa sitten ajoin Sastamalan SM-rallin. Siellä sain paljon kisakilometrejä sorateillä. Muuten en ole sorapinnalla kesällä ajanut. Uskon, että soravauhti löytyy Leppävirralla heti. Tai heti sen pitääkin löytyä. Ralleissa on vähän varaa tunnustella, mutta rallisprinteissä ei, Pensas tietää.

Rallisprintin SM-sarjan Suomi cupin V1600 -luokassa Pensaan johto ennen toisena olevaa Jyri Räsästä on 18 pistettä. Pistetilanne on kuitenkin Räsäselle taulukon lukemaan edullisempi, sillä Räsäsellä on yksi pisteetön kisa Pensaan neljää maksimipottia vastaan. Pensaalle voitto takaisi mestaruuden, mutta Räsäsen voittaessa ja Pensaan jäädessä toista sijaa huonommaksi ratkaisut siirtyvät kauden finaaliin Laihialle.

– Lauantain kisa on minulle kolmas Leppävirralla. Tiedän kokemuksesta, että reitti on vaativa. Siellä pitää kaiken osua nappiin jos haluaa voittaa. Tietenkin haluan voittaa, mutta ei liikoja riskejäkään kannata ottaa. Kauden viimeinen SM-ralli on Leppävirran kisasta vain kahden viikon päästä. Siellä on mahdollisuus varmistaa rallista V1600 -luokan mitali, joten auton pitää säilyä ehjänä.

– Teen parhaani ja katsotaan mihin se riittää, heittää Pensas urheilukentiltä tutun kommentin virne suupielessä.

Teksti ja kuva: JiiVee Korpela

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close