Rallisprintin SM-sarja siirtyy soralle Leppävirralla

Suomen nopeimman sarjan, rallisprintin SM-sarja, jatkuu kesätauon jälkeen lauantaina Savossa Leppävirralla. Deekax SM-rallisprint on sarjan viides osakilpailu. Laukaan ja Rovaniemen talviosakilpailuiden ja Vihdin sekä Kauhajoen asvalttikilpailuiden jälkeen SM-pisteistä kilpaillaan nyt Mustinmäen 2,9 kilometrin pituisella soratiellä.

SM-sarjassa, ja näin siis myös lauantaina Mustinmäessä, kilpaillaan paitsi kaksi- ja nelivetoisten suomenmestaruudesta, myös rallisprintin Suomen juniorimestaruudesta sekä senioreiden, naisten, nuorten sekä V1600-luokan Suomi Cup –mestaruuksista. Näiden lisäksi kilpailu on myös AKK:n Itä-Suomen alueen aluemestaruusosakilpailu.

Leppävirralla on mukana peräti 149 kilpailijaa. Mukana ovat jälleen Suomen nopeimmat rallisprint-kilpailijat. Mustinmäen radalla on mielenkiintoista nähdä, miten nelivetoisten reilussa pistejohdossa oleva keuruulainen Tomi Tukiainen pärjää R5-luokan Skoda Fabia -ralliautollaan tehokkaita rallisprintin erikoisautoilla kilpailevia vastaan yleiskilpailussa. Tukiaisen jälkeen SM-pisteissä toisena oleva varkautelainen Janne Eronen ajaa myös R5-luokan Skoda Fabialla taatusti kovaa kotikonnuillaan.

SM-pisteissä kolmantena on väkivahvaa Mitsubishi Lanceria käskyttävä, edellisen Kauhajoen SM-osakilpailun voittaja Toni Pehkonen. Kuopiolainen Pehkonen on taatusti Leppävirralla mukana voittokamppailussa.

Tuusulalainen lajin seitsenkertainen Suomen mestari, myös hallitseva mestari, Tomi Hallia ja hämeenkyröläinen rallisprint-konkari, vuoden 2000 Suomen mestari Jari Lamminsivu ovat myös varmasti taistelemassa kilpailun voitosta.

Kaksivetoisissa kesätauon aikana koettiin mielenkiintoinen kalustovaihdos, kun laihialainen hallitseva Suomen mestari Mika Lemmetti myi nopeaksi opettamansa Toyota Starletin. SM-pisteissä toisena oleva Lemmetti jahtaa Leppävirralla lisää pisteitä nyt BMW M3:n puikoissa.

SM-sarjaa johtaa neljän osakilpailun jälkeen seinäjokelainen Jari-Matti Tiilikka. Hän kilpailee Leppävirralla kauden aiemmista kilpailuista tutuksi tulleella etuvetoisella Honda Civic Type R:llä.

SM-pisteissä kolmantena on parkanolainen Pasi Jalonen, hän ajaa Leppävirralla lisäpisteistä tuttuun tyyliin Toyota MR2:lla.

Kilpailijoita palvelevat varikko ja kilpailutoimisto sijaitsevat Mustinmäen entisellä kyläkoululla.

Yleisöä opastetaan saapumaan kilpailureitin varrelle joko Kurjalanrannantien kautta Mustinmäentielle ns. hautausmaan risteykseen tai sitten Hanhiahontien kautta vauhdikkaitten S-mutkien tuntumaan.

– Näiden kautta pääsee kätevästi reitin varrelle hyville pysäköinti- ja katselupaikoille. Näissä voi nauttia vauhdikkaitten ajolinjojen lisäksi myös kisakuulutuksesta ja hyvistä ravintolapalveluista, kilpailun ykkösjohtajan vastuuta tälläkin kerralla kantava Jari Tuhkanen opastaa.

Nelivetoisten pistetilanne neljän osakilpailun jälkeen
1. Tomi Tukiainen 47,5
2. Janne Eronen 37,5
3. Toni Pehkonen 35,5
4. Pekka Keski-Korsu 34
5. Jari Koski 30

Kaksivetoisten pistetilanne neljän osakilpailun jälkeen

2WD SM

1. Jari-Matti Tiilikka 46,5
2. Mika Lemmetti 43,5
3. Pasi Jalonen 38,5
4. Juha Pasanen 37
5.Kimmo Kauppinen 35
Ari Salonen 35

Kisainfo Deekax SM-rallisprint:

Kilpailun ajankohta: Lauantai 15.9. 2018 kello 12 alkaen.

Kilpailutoimisto: Mustinmäen koulu, Mustinmäentie 83, 79100 Leppävirta.

Pääsyliput: 10 euroa, alle 12 vuotiaat ilmaiseksi

Kuva: Varkautelainen Janne Eronen taistelee R5-luokan Skoda Fabiallaan rallisprintin nelivetoisten Suomen mestaruudesta. Eronen lähtee Leppävirran lauantaiseen kilpailuun SM-sarjan toiselta tilalta. Kuva: Pertti Kangasniemi/AKK.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close