Tahtipuikko pysyy tiukasti Jere Pensaan näpeissä

un rallisprintin SM-sarjaa on nyt ajettu neljä kisaa kauden kuudesta osakilpailusta, on Suomi cupin V1600 -luokka tiukasti laihialaisen Jere Pensaan hallinnassa.

Pensas voitti molemmat talven osakilpailut ja myös kauden ensimmäisen asfalttikilpailun Vihdissä. Viime viikonloppuna Kauhajoen Aronkylän asfaltilla luokan tahtipuikko oli edelleen Pensaan näpeissä, kun nuorimies kurvaili kauden neljännen luokkavoittonsa.

Pensas on esiintynyt rallisprintin SM-sarjan asfalttikilpailuissa luokkansa kärkikuljettajana neljän kauden ajan. Laihialaisen voittoputki asfaltilla alkoi nuorten luokassa kauden 2015 ensimmäisessä asfaltilla ajetussa osakilpailussa. Sen jälkeen Pensas on vienyt Renault Meganella V1600 -luokan ykköstilan jokaisesta ajamastaan SM-sarjan osakilpailusta.

Rallisprintin SM-sarjan Kauhajoen osakilpailu ajettiin aiemmilta vuosilta tutuksi tulleella Aronkylän teollisuusalueella. Pensas oli molemmilla kierroksilla luokkansa nopein kuljettaja. Toisen nykäisyn jälkeen voittomarginaali kakkoseksi ajaneeseen Jyri Räsäseen oli reilu 3 sekuntia.

-Ensimmäisellä vedolla rata oli vielä paikoin liukas. Toisella kierroksella pito oli parempi. Molemmilla kierroksilla ajoin sellaiset perusvarmat suoritukset, joilla tällä radalla olen ennenkin pärjännyt, kuvaili Pensas päivän puristelut.

V1600 -luokan Suomi cup -pisteissä Pensas karkasi 18 pisteen etumatkalle toisena tulevaan Jyri Räsäseen. Syyspuolen kahden viimeisen, sorapinnalla ajettavien, osakilpailuiden kohdalla Pensaalta ei mestaruuden varmistamiseksi enää vaadita voittoja. Kuljettajalle syyskausi on kuitenkin uusi haaste.

-Se on liian vaikeaa lähteä sovittelemaan sellaista vauhtia, millä pystyy ajamaan vaikka kolmen joukkoon. Syksyn kisoihin lähden samalla asenteella kuin kaikkiin kisoihin tähänkin saakka. Voitto mielessä, mutta järki päässä ajetaan kausi loppuun. Ja onhan tässä kesällä paljon ohjelmaa sorapinnalla. Seuraavaksi ajetaan Pohjanmaan SM-rallia reilun kahden viikon päästä.

Kuva: JiiVee Korpela

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close