Toni Pehkonen Kauhajoen IKH SM-rallisprintin voittaja

Kuopiolainen, tehokasta Mitsubishi Lanceria käskyttävä Toni Pehkonen oli nopein sunnuntaina ajetussa IKH SM-rallisprintissä. Kauhajoella ajettiin aurinkoisessa ja lämpimässä säässä noin 3,2 kilometriä pitkällä asvalttiradalla.

Rallisprintin SM-sarjan neljännen osakilpailun voittanut Toni Pehkonen teki toisella kierroksella huiman, vajaan neljän sekunnin parannuksen aikaansa. Pehkosen voittoaika oli 2.00,92. Avauskierroksen jälkeen Pehkonen oli seitsemäntenä.
– Ei olisi kilpailu paremmin voinut sujua. Toiselle kierrokselle onnistuin saamaan jarrutuspaikat kohdalleen. Ensimmäisellä kierroksella olin vähän hukassa, jouduin vähän pumppailemaan kaasua ja jarrua, sanoi Pehkonen kilpailun jälkeen iloisena.

Orimattilalainen Mika Myllylä ajoi toiseksi, hän jäi 0,65 sekuntia Pehkosen ajasta. Hämeenkyröläinen Jari Lamminsivu oli kolmas, hän jäi 1,09 sekuntia Pehkosesta. Myllylä ja Lamminsivu kilpailevat Pehkosen tavoin nelivetoisilla, turboahdetuilla Mitsubishi Lancereilla.

Rallisprintin SM-sarjassa pisteitä jaetaan luokittain. Ralliautoluokan voitti jälleen keuruulainen Tomi Tukiainen R5-luokan Skoda Fabialla. Neljän osakilpailun jälkeen Tukiaisella on koossa 47,5 pistettä, hän johtaa sarjaa kymmenen pisteen erolla myöskin Skoda Fabialla kilpailevaan varkautelaiseen Janne Eroseen. Toni Pehkonen on SM-sarjassa kolmantena 35,5 pisteellä.

Pohjankyrön Urheiluautoijoiden Jarmo Suokko voitti kaksivetoiset. Takavetoisella BMW 316 Compactilla kilpaileva Suokko on voittanut useita kertoja Kauhajoella ja jälleen hän kiersi Aronkylän teollisuusalueella sijaitsevan radan nopeimmin. Suokon paras aika 2.06,10 syntyi toisella kierroksella.
– Päivä sujui hyvin. Vaihdoin tuumaa pienemmät renkaat autoon ja olin vähän epävarma, miten auto kulkee pienemmillä renkailla. Mutta hyvinhän se sujui. Kauhajoen rata sopii minulle todella hyvin, olen aina voittanu täällä, kertoo Suokko tyytyväisenä.

Sastamalan Juha-Pekka Koivula oli BMW M3:lla kaksivetoisten toinen, hän jäi Suokolle 0,25 sekuntia. Kolmas kaksivetoisissa oli parkanolainen, Toyota Starletilla kilpailema Matti Alarautalahti. Hän jäi Suokosta 1,22 sekuntia.
Kaksivetoisten SM-sarjassa johdossa on Etelä-Pohjanmaan Urheiluautoilkijoiden Jari-Matti Tiilikka, hänellä on 46,5 pistettä. Laihian Mika Lemmetti on toisena 43,5 pisteellä ja parkanolainen Pasi Jalonen kolmas 38,5 pisteellä.

Junioreiden nopein oli salolainen, road racingistäkin tuttu Erkka Korpiaho. Toiseksi ajoi Vihdin UA:n Niko Riikonen ja kolmanneksi Jurvan UA Sami Kivioja.

Nuorten luokan voitti kajaanilainen Oskari Heikkinen, Lakeuden UA:n Patrik Goman oli toinen ja Laihian UA:n Walle Pajuoja kolmas.
Espoo Motorsport Clubin Kaisa Sistonen voitti naisten luokan. Toiseksi ajoi leppävirtalainen Leena Sutinen ja kolmanneksi hämeenkyröläinen Tiina Lassila.
V1600-luokassa nopein oli Laihian UA:n Jere Pensas. Toiseksi ajoi kuopiolainen Jyri Räsänen ja kolmanneksi parkanolainen Marko Pessi.
Senioreissa voittajaksi ajoi leppävirtalainen Timo Malava, kuopiolainen Jari Pehkonen ajoi toiseksi ja salolainen Lasse Hiihtola kolmanneksi.
Täydelliset tulokset: www.oopsware.org
Epävirallinen pistetilanne 4/6 4WD SM

1. Tomi Tukiainen 47,5

2. Janne Eronen 37,5

3. Toni Pehkonen 35,5

4. Pekka Keski-Korsu 34

5. Jari Koski 30

2WD SM

1. Jari-Matti Tiilikka 46,5

2. Mika Lemmetti 43,5

3. Pasi Jalonen 38,5

4. Juha Pasanen 37

5.Kimmo Kauppinen 35

Ari Salonen 35

Rallisprintin SM-sarja jatkuu 15.9. Leppävirralla.

Kuva: Kuopiolainen Toni Pehkonen oli Kauhajoella ajetun IKH SM-rallisprintin nopein. Kuva: Pertti Kangaslampi/AKK.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close