Rallisprintin SM-sarja jatkuu Kauhajoella

Rallisprintin SM-sarja jatkuu kauden neljännellä osakilpailussa sunnuntaina 27.5. SM-pisteistä kilpaillaan Kauhajoella Aronkylän teollisuusalueella. IKH SM-rallisprintissä kilpailijat pääsevat ajamaan 3,2 kilometriä pitkälla asvalttiradalla. Rata on samanlainen kuin aiempinakin vuosina.

Kauhajoen osakilpailu on siis rallisprintin SM-sarjan neljäs ja toinen pikipinnalla ajettava kilpailu. Toukokuun alussa ajettu Vihdin SM-osakilpailu näytti, että asvaltilla ajettaessa voittokamppailuun nousi aivan uusia kilpailijoita talven kahden lumella ajetun osakilpailun jälkeen.

Kauhajoen kilpailuun on ilmoittautunut 118 kilpailijaa, mukana ovat kaikki Suomen nopeimmat rallisprint-kilpailijat. Kauhajoelle lähdettäessä nelivetoisten SM-sarjan pistekärjessä on keuruulainen Tomi Tukiainen. Tukiainen on ollut koko kauden ajan hyvässä vauhdissa. Edellisessä Vihdin osakilpailussa Tukiainen voitti Skoda Fabia R5-autollaan ralliautoluokan. Tukiaisella on koossa 31 pistettä.

Toisena nelivetoisten SM-pisteissä on varkautelainen Janne Eronen. Myös hän kilpailee R5-luokan Skoda Fabialla. Erosella on koossa 29,5 pistettä.

SM-pisteissä kolmantena on tuusulainen, Mitsubishi Lancerilla kilpaileva Tomi Hallia. Urallaan seitsemän rallisprintin SM-kultaa saavuttaneella Hallialla on 27 pistettä. Koko SM-kärkikolmikko on Kauhajoella hankkimassa lisää pisteitä.

Kauhajoella on myös mukana edellisen SM-osakilpailun voittanut anjalankoskelainen Jukka Tenho.

Kaksivetoisissa Pohjanmaalta tulevilla kilpailijoilla vankka ote pistetaulukon kärjessä. Kaksivetoisten SM-sarjaa johtaa Etelä-Pohjanmaan Urheiluautoilijoiden Jari-Matti Tiilikka. Etuvetoisella Honda Civic Type-R -autolla ajavalla Tiilikalla on kasassa 38,5 SM-pistettä.

Toisena on saman seuran Juha Mäkelä. Toyota Corolla GT:llä kilpailevalla Mäkelällä on SM-pisteitä 33,5.

Kolmannen tilan jakavat laihialainen, kaksivetoisten hallitseva Suomen mestari Mika Lemmetti ja kankaanpääläinen Paavo-Petteri Männistö. Toyota Startletilla kilpailevalla Lemmetillä ja Fiat X1/9:llä eli murtoluku-Fiatilla kilpailevalla Männistöllä on pisteitä 32,5.

Juniorien SM-osiota johtaa Anjalankosken UA:n Mirko Kykkänen(Toyota MR2/34p).

Suomen Cupeissa V1600 -luokan kärkipaikkaa pitää Laihian UA:n Jere Pensas(Renault Megane/39p). Senioreissa sen tekee Mäntyharjun MK:n Veini Kämppi(BMW M3/35p). Raahen UA:n Meiju Viitanen johtaa puolestaan naisten cupia (Citroen / Escort) 32 pisteellä ja Fiestan 1,6 -mallilla Kajaanin UA:n Oskari Heikkinennuoria 37 pisteellä.

Rallisprintin SM-sarjassa pisteet jaetaan luokittain.

Kilpailun reaaliaikainen tulospalvelu: www.oopsware.org

Kilpailuinfo:

Kilpailun ajankohta: Sunnuntai 27.5. 2018 klo 12.

Kilpailutoimisto: IKH Kauhajoki, Keskustie 26, 61850 Kauhajoki.

Liput: 10€ / alle 12v. Ilmaiseksi

Järjestäjä: Kauhajoen Urheiluautoilijat.

Kuva:

Juha Mäkelä lähtee Kauhajoen kilpailuun rallisprintin kaksivetoisten SM-sarjan pistekakkosena. Kuva: Taneli Niinimäki/AKK.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close