Isojoen Konehalli Oy edelleen Kauhajoen SM-rallisprintin taustalla

Kauhajoen Urheiluautoilijat ja Kauhajoella pääkonttoriaan sekä keskusvarastoaan hallinnoiva Isojoen Konehalli Oy (IKH) ovat jo pitkäaikaisia yhteistyötahoja toisilleen. IKH on ollut ja on edelleen voimakkaasti mukana kerhon kilpailutapahtumissa, niin rallicrossissa, rallisprintissä ja jokamies-luokassa, kuin myös kartingissa.

Noissa lajeissa on vuosikymmenien mittaan Kauhajoella järjestetty kymmenien SM-tason kilpailujen lisäksi myös EM- ja PM -tasoisia kilpailuja. Poikkeuksetta niiden takaa on taustatuen roolissa kirjattu myös IKH joko yksin tai sitten yhdessä muiden yhteistyötahojen kanssa.

Hyvä esimerkki yhteistyöstä on kauden 2018 rallisprintin SM-sarjan toinen asfaltilla ajettava osakilpailu, IKH-Rallisprint SM, jonka kalenteripäivämäärä on 27. toukokuuta 2018. Mainittu IKH:n pääkonttori ja sen asfaltoidut piha-alueet toimivat kilpailukeskuksena sekä varikkoalueena edellisvuosien tapaan. Reitti kiertää suurin piirtein samoilla rengasurilla Aronkylän Teollisuusalueella, kuin aikaisempinakin vuosina, mutta kaksi tai kolme ratatuomaripisteitä reitin alkupäästä on tarkoitus feidata pois tarpeettomina.

Majoitusta noin 20 kilometrin sääteellä kilpailukeskuksesta löytyy runsaasti alan hakusanoilla osoitteissa kauhajoki.fi, karvia.fi, kurikka.fi, jurva.fi ja teuva.fi. Se voidaan mainita erikseen, että näissä kaupungeissa ja kunnissa leirintäalueet ovat tasokkaita ja mannermaisia myös siinä, mitä tulee niiden baarien märkätarjontaan….

Rallisprintin SM-sarja jatkuu Kauhajoen osakilpailulla pistetilanteissa, joissa SM 2-vetoisten piikissä komeilee Etelä-Pohjanmaan Urheiluautoilijoiden Jari-Matti Tiilikan ja Hondan nimi 38,5 pisteellä. SM 4-vetoisissa esu on Keuruun UA:n Tomi Tukiainen(Skoda R5/31p). Juniorien SM-osiota johtaa Anjalankosken UA:n Mirko Kykkänen(Toyota MR2/34p).

Suomen Cupeissa V1600 -luokan kärkipaikkaa pitää Laihian UA:n Jere Pensas(Renault Megane/39p). Senioreissa sen tekee Mäntyharjun MK:n Veini Kämppi(BMW M3/35p). Raahen UA:n Meiju Viitanen johtaa puolestaan naisten cupia (Citroen / Escort) 32 pisteellä ja Fiestan 1,6 -mallilla Kajaanin UA:n Oskari Heikkinennuoria 37 pisteellä.

Teksti: Karisamuli Korpela

Kuva: Taneli Niinimäki

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close