VAG Motorsport sprinttikisan kautta kohti crossikautta

Turkulainen VAG Motorsport käynnisti kesäkautensa toukokuun ensimmäisenä viikonvaihteena, kun tiimi kävi kolmen kuskin voimin kurvailemassa Vihdin SM-rallisprintissä.

Markku ja Laura Suvanto ajoivat Skoda Fabia R2:lla sillä ajatuksella, että saisivat asfalttituntumaa helatorstain Wakka-Asfalttirallia varten. Harmillisesti kyseinen kilpailu peruttiin vähäisen osallistujamäärän

vuoksi.

Kun testimielellä oltiin liikkeellä, Fabia oli aivan rallisäädöissä. Niinpä merkittävää suorittamista ja tulosta ei onnistuttu Vihdissä saavuttamaan asfaltille rakennettuja kilpureita vastaan.

Sen sijaan tiimin yllättäjäksi nousi debyyttikisaansa rallipoluilla ajanut Juha-Pekka Wikman, joka ajoi V1600-luokan Golfilla ensimmäistä kertaa sprintissä. Hän sijoittui komeasti luokkansa kolmanneksi jääden voittajalle 2,7 sekuntia.

Wikmanille oli ehtinyt kertyä ajotaukoa jo vuosia, ja viimeisin menestys on niitattu Formula Renaultilla, mutta nyt paluukisa autourheilun pariin tuotti heti palkintosijan ja -pytyn.

Seuraavaksi VAG Motorsport nähdään tositoimissa Vilppulassa, kun 20. toukokuuta alkaa rallicrossin kansallinen sarja. Laura Suvanto lähtee VW Golfilla parantamaan viime kauden suorituksiaan kovatasoiseksi muodostuvassa vakioautojen luokassa.

Teksti: Jarno Saari

Kuva: Patrick Rupponen

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close