Jere Pensas ryntäsi karkumatkalle Vihdin SM-rallisprintissä

Rallisprintin SM-sarjan siirtyessä asfaltille viime sunnuntaina Vihdin Nummelassa V1600 -luokassa marssin tahti kulki talvella totutuilla rytmeillä. Laihian Urheiluautoilijoiden Jere Pensas kuittasi luokan voiton ja laihialainen Renault Meganea käskevä nuorimies ryntäsi V1600 -luokan Suomi cupin pistetaulukossa selkeälle karkumatkalle.

Pensaan ensimmäinen veto oli jo hyvä ja se riitti luokan ykköspaikalle. Toisella vetäisyllä aika kohentui ja kauden kolmas luokkavoitto sinetöityi laihialaisen nimiin.

-Sain molemmille kierroksille aikaiseksi hyvät ajot ilman virheitä. Osin aika pienellä tiellä ajetulla lenkillä oli tärkeää pitää koko ajan yllä tasainen vauhti. Jarrupaikat onnistuivat hienosti ja ne takasivat nappisuoritukset, perkasi Pensas kisan kulkua.

SM-kilpailun radoille määritellyn minimipituuden rajamaille tehdyllä reitillä erot kilpailijoiden välillä olivat kaikissa luokissa hyvin pienet. Niin myös V1600 -luokassa. Tasainen vauhdinpito takasi hyvän sijoituksen, mutta vastaavasti pienetkin virheet näkyivät heti tuloslistalla. Pensas uskoo, että jo nuorten luokkien aikana asfalttiradoilta hankittu vankka kokemus oli hänelle eduksi Vihdissä.

-Reittiin tutustumisen aikana tuli selvä mielikuva miten pätkä ajetaan. Toisella kierroksella vauhti oli aika lailla tapissa. Tuskin matkalle jäi mitään sellaista paikkaa, missä olisin ilman riskiä voinut vetää kovempaa.

V1600 -luokassa Pensaan piste-ero toisena kärkkyvään Jyri Räsäseen venähti 16 pisteeseen. Taistelu Suomi cupin -mestaruudesta jatkuu jo tämän kuun lopulla Kauhajoen SM-asfaltilla.

-Pakkovoittoa ei tarvitse Kauhajoelta hakea ja se on hyvä se, sillä ennen sitä pitää keskittyä Kouvolan SM-ralliin, Pensas järkeili.

Rallisprintin Suomi Cup V1600 -pisteet 3/6 osakilpailua:

1) Jere Pensas, 39 p. 2) Jyri Räsänen, 23 p. 3) Sami Juusonen, 19 p. 4) Marko Pessi, 16 p. 5) Jeremias Salomäki, 13 p.

Kuva: Taneli Niinimäki

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close